Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, January 10, 2013

Trip Ke HCM 2D1N Wif Geng Office| List Barang Untuk Shopping

As salam,

Alhamdullillah Mama dah selamat sampai balik dari Vietnam pada 8/1/2013 malam. Flight balik kami pada jam 8.15malam waktu Vietnam dan Landing di LCCT pada 11.05 malam, begitu begini selesai urusan amik beg pukul 11.40mlm jgk ler, lama Papa menunggu, anak2 pun dah tertido menunggu Mama dia balik..huhu

Sebelum tu dah cerita budget mama kan...lebih kurang RM1k je..beriye2 la buat list barang nak beli, mcm2 planning nak beli barangnya...agak2nya dapat ke semua barang yang Mama list kan ni n yang penting cukup ke budget RM1k tu.. 

Huarghh..jawapannya x cukup weii duit tukaran RM1k, siap belanja dalam RM lagi, kiranya belanja shopping kat Vietnam dalam 3 matawang - USD, DONG dan RM.

List barang nak shopping sebelum ke Vietnam
buat list barang macam ni senang supaya bila kita sampai ke tempat shopping tau dah apa barang yang nak dibeli, xde la terkira2 barang apa yg hendak dibeli..

Bila x cukup RM terpaksalah cut list barang yang hendak dibeli/yang telah disenaraikan diatas,..nnti Mama kongsikan apa yg Mama shopping di Vietnam dan insyaallah kalau ada masa Mama akan kongsikan tips2 untuk shopping di Vietnam..

Keseluruhannya rasa mau kesana/Vietnam lagi..x puas shopping..if ada rezeki nak ke Vietnam lagi mmg kena kumpul duit lebih sikit untuk shopping...:p, masa 2 hari tu pun rasa mcm x cukup..agak terkejar2 jgk, badan pun jadi letih dibuatnya..so balik dari bercuti mmg dah apply cuti rehat, kebetulan sekarang anak2 dah masuk tadika dan taska, dapatlah mama rest seharian semalam..

p/s: ada 10 FM utk kawan2 bloggers yg rapat ..^_^..

Published with Blogger-droid v2.0.9

12 comments:

  1. Syoknye akak ni...aritu shopping langkawi blk ari
    Kalini 2d1n jk...
    Sonok kalu pegi dgn geng 1 kapla. Hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah alhamdullillah mmg syok dpt kawan yg satu kepala, kaki jalan n shopping sume..hihi..,maybe tugas kami ni sbg auditors yg mmg selalu kuar outstation sesame so mmg xde masalah nak kuar jln sama2..:)

      Delete
  2. tula 2 hari mmg tak cukup eija. byk tempat nak kena tgk.. mmg rambang mata kalau tgk baju, beg atau cotton kat sana kan.. kalau utk gaun girl lagi la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup betul tu ayu x cukup 2 hari, kami cuma sempat pergi rumah hajah basiroh, ben thant market dan pasar mlm dia, pusat pemborong ben thay kami x sempat terjah. Sbb jauh sikit dr hotel kami kena naik teksi.

      Mmg rambang mata sgt tgk cotton dia, x puas membeli fulus x cukup..hihi
      Haah baju gegirl byk sgt pilihan berbanding baju boboy.

      Delete
  3. syokla dpt mkn angin n shopping2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullillah mmg syok itupun brtungkus lumus kumpul duit main kutu n nasib baik jgk ler pergi time dividen asb dah boleh kuar...hehe...

      Delete
  4. mesti borong kain banyak ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niat dihati mmg nk borong kain cotton lebih, tp budget x cukup, ape pun tetap puashati dpt jgk beli sikit utk diri sendiri 3 helai dan bg sorang satu dkt adik beradik dan adik2 ipar :)

      Delete
  5. dpt kain cotton ?
    mcm nak ke sana lagi.beli apa yg tak sempat beli kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat sampai rambang mata nak memilih tp eija xdelah mmborong sgt, beli pun mmg utk diri sendiri dan ole2 buat family, xdelah beli itk meniaga, tp mmg murah la kain cotton kat sane kan untung org yg buat meniaga 2x ganda...

      Betul2 mmg rasa nk g sane lg nk beli beg deuter yg x cukup budget nk beli...dlm list nk beli 3set tp dpt beli 2 je...huhu.

      Delete
  6. syurga membeli belahla ni kan.. byk tak beli kain pasang ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul tu dah boleh la dikatakan syurga membeli belah mcm Bandung jgk..(pdhal eija Bandung pun x pernah sampai lg..)
      x dpt mmbeli byk pun sbb budget x cukup..tp adalah utk diri sendiri, adik beradik dan adik2 ipar.

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca & Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails