Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, January 19, 2011

Bagaimana Nak Meletakkan Banner Heartbeat ?

Salam Sume,

Sebelum tu sweetmama nak ucapkan terima kasih dkt Cute Mum diatas Info Bagaimana nak letak Iklan Heartbeat! di blog lain??

Now..sweetmama dh faham & dh letak pun banner heartbeat tu di blog Sweetmama Conway.

Uols yg nak tau bole la klik blog Cute MuM

Tapi kali ni sweetmama bkn nak bagi tutorial apa yg dh Cute Mum bagi..
sebaliknya ni just basic info macammane nak letak banner heartbeat pada blog kita. 
Ini pun atas pertanyaan One of my Follower..http://imanaqrabin.blogspot.com/

Beliau tanya sweetmama melalui Chat Box sweetmama ni:-

Ok..sbnrnya senang jerk..


once kita dah GET A CODE yang diberi oleh heartbeat tadi..


1. Klik Design 
2. Add a Gadget 
3. Select HTML/Java Script 
4. Copy n Paste jerk Code heartbeat tu 
5. Save


Nak jelas lagi jom tgk sweetmama masukkan banner heartbeat di blog Sweetmama Conway


Dalam kes nhazhafek ni rasanya..beliau dh register heartbeat n dh dapat code..tp x tau macammane nak letak code tu di dalam blog beliau..nak add a gadget yg mane..?

jawapannya adalah Add a gadget HTML/Java Script

nmpk x ..sweetmama dh highlightkan dgn bulatan biru..


Bila kita dh select HTML/Java Script tadi.
automatik akan pop-up Configure HTML/Java Script
Then Copy n Paste jerk Code heartbeat tadi di ruangan content HTML
nak bagi tajuk bole..x nak bagi pun xpe
jgn lupa Save.





See.. dah Save..
klik ..klik heartbeat banner tadi dh ada pada add a gadget atas..
sbb sweetmama pilih nak letak banner tu diatas..(Horizontal Leaderboard)
tapi Kalau nak letak di side bar pun boleh.. 
pilih jerk code heartbeat square
and steps yg sama jgk dilakukan.
Add a Gadget (Side bar)- klik HTML/Java Scrip - Copy n Paste Code - Save


Yeay..blog conway sweetmama dh ada banner heartbeat..♥♥♥

Hope nhazhafek paham apa yg sweetmama cuba terangkan..
sweetmama ni pun baru setahun jagung jerk..
masih lagi byk refer tutorial dari blogger otai yg lain.
Kadang2 tu sweetmama paham tp x pandai nak explain kat org..huhu

Nak joint 1st GA sweetmama - KLIK SINI

Klik2 la My Heartbeat Ok..TQ
♥♥♥Luv u all♥♥♥

4 comments:

  1. wah.. gud info...
    pasnie hari2 kita leh klik HB! yer..

    ReplyDelete
  2. rajin nya kak siti buat explanation!hehe

    ReplyDelete
  3. @lelord: hehe..thanks sis :)

    @Cute MuM: ala..basic info jerk..
    hehe..btol tu..tukar2 klik2 okey :)

    @Puan Capa: hehe..sesekali..sharing is caring.. :)

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails