Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, January 24, 2011

Pantas & Mudah - Check-in Kiosk@ Genting Highland

Salam Sume,

Alhamdullilah..sweetmama dah selamat pergi dan balik dari Genting Higland..

Sangat seronok okey..^_^..
holiday berjalan dengan lancar..
perjalanan kami juga berjalan dengan lancar..

hehehe..igtkan naik Genting hari cuti umum..masti sesak gilezz kan..tapi x pun..
mmg kami keluar rumah awal..kol 8.30 a.m dh kuar dr rumah..
sbb takut jalan jammed..rupanya x jammed pun..hehee..
mcmmane sweetmama bole igt kami lalu depan batu Caves..
sekali Papa Zaquan ckp mane ade kita lalu depan Batu Caves..
ohh iye ke..?? blurr skjp
masa naik bas Go Genting dulu..mcm lalu jerk..ahhhaaa..

ohh..lupa kan jerk...sbbnya Papa Zaquan  mmg x ikut laluan tu pun..
sempat kami pekena breakfast kat kedai mamak tmn Melawati dulu..
papehal pun isi perut dulu..
mcm biasa... zaquan..pagi2 kena isi perut ngan nasi..skrg ni feberet dia nasi lemak
sweetmama tetap x leh tinggal teh tarik ngan roti canai..hehee

sampai kat cable car..baru kol 10.30 pagi..
kali ni excited sikit sbb dpt bawa zaquan naik cable car..
tahun lepas g..cable car tutup..under maintenance..
(pic2 menarik kat cable car kita story dlm n3 lain la ye..byk sgt pic..ehhehehe..)

sampai puncak GH..dh kol 11.00 pagi..risau gak org mesti ramai pnyer..
sekali sampai..tgk keadaan masih under control..
terus jerk g lobby dulu..lagi cepat check-in lagi bagus..
lagipun kami punye tiket in-door  hari yg sama kami sampai..20 Jan 2011.

wah..rupanya skrg ni makin mudah..kat genting ni dah ada Check-in kiosk..
so sesiapa yg beli online..bole terus ke check-in kiosk..
if ada bilik kosong..akan terus dapat no bilik..
x leh lupe..tahun lepas kami g..bygkan lagi 231 giliran perlu ditunggu.

now..x sampai 10 minit..dh dapat bilik ..x perlu beratur2 amik no. lagi..
tp whatever pun uols mesti print confirm booking n online payment tu bw ke kaunter..pastu nnti bila kerani kaunter tu tgk n ok uols pnye confirm booking tu..
dia akan terus suruh g ke check-in kiosk

ini la rupa bentuk check-in kiosk nya :-
senang jerk nak guna mesin ni..
ikut jerk steps2 yg diberikan mcm yg tertera di skrin ini

hehehe..ini la rupe resit dia..
sblm kol 12.00tgh dh dapat bilik..

apalagi terus check-in bilik la..tp masa kami sampai bilik kami tgh kemas..sib baik x tunggu lama..dalam 15 minit jerk..

okey..nnti kita sambung dgn  aksi2 dlm bilik pulak ye..:)

p/s: giless slow internet hari ni..bygkan dr pagi try upload pic..la ni baru berjaya..huhu..

16 comments:

  1. huaaa jelesnya kita, dia selalu pergi bercuti. huhuhu. hubby eija pun seiring perkembangannya, nak serasi dgn eija.

    ReplyDelete
  2. tq for the info psl check in kiosk tu :)
    me selalu gak pegi cuti2 genting sbb umah me kan kat gombak--dekat jer dgn genting tu hehhe

    me dh click ur HB :)

    ReplyDelete
  3. Oooo ye ker? a'aa senang skt dah ada kiosk kan, planning nk pg tp time nak pg cek wheather sllu hujan la, apa la,huhuhu....
    anak2 sedara dah merungut ajak g genting tue, boleh la terjah...

    ReplyDelete
  4. waaa.. makin advance genting.. best2

    ReplyDelete
  5. dah tembam la mama zaquan...bape bulan dah tu?

    ReplyDelete
  6. senang sangat skrg..mesti terjah ni!kena try jgk!

    ReplyDelete
  7. wah hotel pun dah semakin maju ye guna kiosk tuk check in...haisshh dah lama weols tak terjah genting...entah bila ler gamaknye haha

    psstt...xde ole2 ke tuk weols from genting?? lalalalalala

    ReplyDelete
  8. emm cangih jgk ye..
    haku dh berkurun x g genting.. entah bile ler nk terjah

    ReplyDelete
  9. @Cha: hehe..seiring & sejalan..,
    ala..jgn la jeles cha..eija ada beli FM utk Cha..
    eija thn ni dpt rasa kan kurang holiday..sbb tu awal2 thn ni planning baik pnyer..

    @Mama Zharfan: heheh..sama2..,ohh..iye ke, mmg dekat sgt la..kami pun rasa bertolak dr cheras ni skjp jerk dh smpai genting..kalau dr gombak mmg lg la skjp jerk..lepas ni dh balik m'sia bole jln2 genting selalu.
    anyway..tenkiu klik my HB, eija pun klik HB mama zharfan..:)

    @Yu'xan Lee: yup..mmg dh sgt senang..yg penting xde la amik masa kita sgt..ermm..mummy yu'xan kena berani la tanggung risiko if hujan..xdpt main out-door..indoor pun jdk la..hehe

    @firahadifa: hehe..itula mmg semakin advance..:)

    @Pn. Dyha:hehe..dh 5 bulan..tp perut cam 7 bulan jerk kan..

    @Pn. Capa: Wajib Capa..jgn lepaskan peluang utk berseronok2..hehe

    @Hezesuze: hehe..itu la mmg semakin maju..+ genting msti sntiasa advance sbb org pun makin hari makain ramai g naik genting tu..
    ala..akak..knpa x pesan awal2..eija x belikan pun utk akak..kalo akak pesan awal2..maybe eija ada beli..hehe,sbb eija ada gak belikan FM utk blogger cha.

    @Fazilzura: Zura..haruss dikau terjah..masukkan dlm planning holiday 2011..hehee..

    ReplyDelete
  10. kire besar jugak la bby dlm tu kan? nmpk besar jerk

    ReplyDelete
  11. @Pn.Dyha: takut gak ni..asben eija bising eija kuat makan..takut baby besar..nnti susah nak bersalin..tp setakat ni misi x kata ape lg..masih normal lagi,
    tinggi perut sama dgn usia kandungan.

    ReplyDelete
  12. last time kitorang pergi sebelum bersalin memang dah pakai kiosk.. senang sikit.. takyah beratur macam dulu..

    ReplyDelete
  13. @Cute MuM:oh iye ke..hehee..kami la ketinggalan ni..sbbnya last time g thn 2010 xde la pulak kerani kaunter tu suggest g ke check-in kiosk..no giliran kami pnye la byk..smpai abisla kami main mainan dlm indoor games tu br dpt bilik..

    sblm ni kami cuma tau ttg check-out kiosk jerk..

    anyway kiosk ni mmg sgt perlu ada kat Genting kan..

    ReplyDelete
  14. bestnye cuti2..tgh cari idea gak ni nak g mana raya cina ni

    ReplyDelete
  15. @amiey lee:hehe..ermm..tp kalau g genting time CNY compom penuh..sbb diorg mmg celebrate kat atas pnyer..hehehe..

    tapi kalo sanggup bersesak2 apa salahnya..

    ReplyDelete
  16. kitorang pergi memang kerani kaunter tue suruh pergi kiosk.. memang patut ada pon kat genting.. cepat sikit boleh check in..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails