Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, January 17, 2011

Mamil Mama!

Salam sume..

Huh..tetiba rasa nak tanya korang2 sume..
suka ke minum susu..?
sweetmama paling x suka minum susu...especially susu tepung..
now..sweetmama kan pragnent..so kena la jgk telan susu w/pun x suka.

itu pun setelah dileter oleh my mum..
akhirnya sweetmama minum jgk..
sbbnya leteran mak ni lg x sanggup nak dgr kan..
kadang2 bila dia sebut tu..kita jdk takut..
padahal sblm ni dh dileter oleh Papa Zaquan
tp sweetmama boleh tahan telinga lagi..hehehehe


korang sume minum susu ape ek masa time preggy..
masa preggy kan zaquan dulu..sweetmama minum susu anmum..
now...saje tukar brand lain pulak.. Dumex Mamil Mama
 ermm..ok jgk la susu ni..
sweetmama rasa rasi pulak dgn brand ni..
sbbnya dia x manis sgt..
yg paling sweetmama perasan..ia memudahkan sistem pelawasan sweetmama
betulla spt ape yg diterangkan salesgirl yg dok promote dkt sweetmama tu
bkn bermakna anmum x ok..
rasanya org lagi ramai yg minum susu brand anmum ni kan..
iye la ikut keserasian seseorg itu..

now..setiap malam mmg wajib minum susu 1 cawan..
bygkan mamil mama ni dh 2 bulan tak berusik kat umah sweetmama..
kandungan sweetmama dh nak masuk 5 bulan..
baru sedar nak minum susu..hahaha

itu pun selain dr leteran mak..
gigi geraham sweetmama sudah mula mereput..
gigi geraham kiri & kanan sblh atas pulak tu..
bila my mum leter minum la susu nnti muda2 gigi dh xde..
mmg compom kalsium kau tu dh diambil oleh baby dlm perut..
terus meresap dlm jiwa ni dan terus minum
hehehehehehe..mcm ni pnye org pun ade kan..(salah diri sndiri)

p/s : baru seminggu minum susu..mmg xde lgsung sakit gigi dah..
bkn x tau kepentingan minum susu ni..tp tu la dh x suka..nak wat camner..bila dh terkena..baru nak sedar...huhu..

9 comments:

  1. hahaha.. perli ke ni capa.. 1 tin pun x abis lagi ni.., 2 tin susu brand mamil mama jgk ke..?

    ReplyDelete
  2. haku anak 1st mahulah minum
    anak second?
    aku ganti dengan pil kalsium plus minyak ikan kod.
    or pil ikan kod.
    muntah weih minum susu..
    loya gila..
    cannot gi!
    takleh tahe..
    adeii..
    pitam!

    ReplyDelete
  3. dh nak masuk 8bulan pregnant..mmg tak beli dan tak penah pon minum susu utk pregnant ni sebab dh amek 2-4bijik calcium stiap hari :D

    ReplyDelete
  4. @Sidratul Muntaha: hahaha..itu la pasal..kalo diikutkan mmg x bole g tekak ni nak telan..
    tp ku paksa kan jg diri ini..
    sib baik bole la telan..tp nak dkt stgh jam baru abis satu cawan..hehehe

    oh amik pil kalsium ye..kena minta ke pil kalsium ni kat doktor..?

    @ldyzar :oh ni pun sama kes x suka minum susu la ye..
    pil kalsium tu kita kena minta kat doktor ke..?setakat ni eija telan pil acid folic, iron tablets ngan ascorbic acid jerk..
    lgpun eija check-up kat klinik kesihatan jerk.

    ReplyDelete
  5. adey tak leh nak telan la, kita minum perisa coklet tu pun kejap minum kejap idak...

    ReplyDelete
  6. @Anje a.k.a Mama_Balqis: hehe..rupanya mmg ramai gak geng yg x suka minum susu ni ye..

    ReplyDelete
  7. tak suke minum susu
    tpi now tengah berjinak2 nak minum susu anlene...dah beli tapi lom try lagik haha

    ReplyDelete
  8. @Hezesuze: hehee..akak pun x suka minum susu rupanye..
    tp tu la skrg ni suka x suka kena minum kan..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails