Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, January 5, 2011

5.1.2011 - 7 Tahun Sudah!

Alhamdullillah..hari ni genap sweetmama 7 tahun berkhidmat dengan Jabatan Kerajaaan.

Sepanjang 7 tahun perkhidmatan..dh ade 3 jabatan sweetmama berkhidmat n alhamdullillah jgk x sampai 4 tahun berkhidmat..sweetmama dapat naik pangkat pada Jun 2008. Mmg betul2 rezeki anak..2 minggu bersalinkan zaquan..sweetmama dpt khabar gembira naik pangkat..dan dh sah pun kenaikan pangkat sweetmama.

Ingat lagi..mula joint government tahun 2004..umur pun baru 24 tahun..rasa mcm bodoh2 jerk masa tu...masuk2 keje dh nak kena supervice org..anak buah byk pulak masa tu..paling tak sangka bertemu jodoh dengan anak buah..hehehe.

Keje dgn kerajaan ni byk benefit..w/pun gaji mmg xde la besar..bonus pun 2 kali bayar..tp yg penting terjamin..bkn senang kerajaan nak tendang pekerja suka2 hati dan sweetmama rasa benefit yg paling untung adalah kemudahan rawatan perubatan. Cuti Rehat pun byk..nak cuti pun senang..hehee..

okey la..nak balik dh ni..adeii zaquan dh rosak kan komp opis pulak dh..ni sweetmama dok guna komp kawan kat sebelah..huhu..

8 comments:

  1. yepp..agree :) me pun keje gomen gak :)

    ReplyDelete
  2. eija...
    suka sangat kawan2 kita ramai dpt berkhidmat dgn govement

    tahniah yer

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah moga murah rezeki

    ReplyDelete
  4. tol tu eija, janji keje yang menjamin masa depan kan, kita ni keje kat swasta...bukan senang nak dapat kerajaan

    ReplyDelete
  5. oh selama 6 tahun gak weols jadi surirumah hehehehe

    ReplyDelete
  6. adeii..camner eija bole tersalah kira..bukan 6 tahun..tp 7 tahun..

    5.1.04- 5.1.11 = 7 tahun.

    hehe..dh edit balik n3..

    @Mama Zharfan :itu la kelebihan kita kan..

    @Citarasa Rinduan: Thanks Ayu..btol tu ramai geng poly yg dpt keje krjn..

    @Lelord: Thanks dear..:)

    @Anje a.k.a Mama_Balqis:ermm..itula eija mmg rasa sgt beruntung dpt keje gov ni...xpe la anje keje swasta pun menjamin masa depan gak..yg penting ade keje kan..

    @Hezesuze: hehe ..iye ke ..tp akak surirumah yg berjaya ade bizness catering..bisnez lg untung sbnrnya kak dr makan gaji..xpe..la..yg penting kita happy dgn kerja kita kan..hehhe

    ReplyDelete
  7. dah boleh masuk group senior2 ni..hehe

    ReplyDelete
  8. @Puan Capa: huhu..itu la..cepatnya masa berlalu..x sedar diri dh senior bkn tua kan..hehehe

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails