Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, January 3, 2011

Aktiviti Cuti Umum 31 Disember 2010

Salam sume,

Cuti umum 31 Disember 2010 hari tu ramai gak yang g bercuti kan..iye la dapat sambung cuti 3 hari..tak kurang jgk yg sambut mlm tahun baru..

Yang pasti kami dh tutup aktiviti holiday..holiday terakhir 2010 kami kat Tasik Kenyir, Terengganu (3-6 Dis 2010) & Zaquan pulak holiday terakhir kat Rumah Peranginan Persekutuan Morib ngan atok &nenek dia (19-22 Dec 2010).

Dan yang pasti jgk tiada istilah sambutan tahun baru bagi kami..jangan mimpi la Papa Zaquan nak bw sweetmama g tgk bunga api sempena tahun baru or Merdeka..sbbnya malam tu conform orang ramai dan kena bersesak2 pulak..dh la dh ade anak..So malam tahun baru..mmg lepak dok umah jerk la..Kalo diikutkan hati tu ade gak ngendeng ngan Papa ajak dia bw kami g i-City malam tahun baru..msti cantik ..dh la mmg tempatnya bercahaya warna-warna ditambah pulak dgn percikan bunga api..tp mmg ditolak awal2 oleh Papa Zaquan cadangan sweetmama tu..huhu

Disebabkan itu, Papa Zaquan akan bw kami kuar jalan2..x kisahla g mane pun..sbbnya malam conform xkan kuar..So, cuti 31 Dec 2010 ari tu Papa Zaquan bw kami jln2 cari makan & window shopping kat Midvalley..^_^.

Ini la Aktiviti kami:-

Posing wif teddy bear..kebetulan sempena krismas & new year ..so penuh setiap centre dengan teddy..geram sgt tgk teddy bear yg besar ni..
 Zaquan pun geram tgk Teddy Bear..
 Posing ibu mengandung..

dh puas posing..akceli byk pic kami dgn teddy bear..
tp x larat la nak upload sume..hehe
Tapi bila diajak berjalan..Zaquan still tak puas 
see..dia dok tenung lagi teddy bear kat bawah tu
so kena la upah dia..supaya dia nak jalan..


 Upahnya ialah ..macam biasala main dekat playground Toys' r 'us

kalo g Midvalley..x sah kalo x pekena Grill Portuguese, Oasis ni
 kali ni saje tambah lagi satu menu..pucuk paku.. n sweetmama amik set pari&udang..sbb zaquan suka makan udang.
sedapnya..

Lepas makan baru la sesi window shopping..window jerk ye..xde shopping2 pun..budget lari la..duit byk abis dkt kereta..kebetulan pulak bln Dec ni..lepas byr saman RM600..kena tukar tayar kereta -RM250, pastu repair kereta jerk RM 550. Nasib baik la saman kereta tu papa zaquan ade duit bonus..tp iye la maintanance kereta jerk dh abis RM800. Sapa lagi yg nak tolong kalo x isteri kan..tp xpe masuk dlm buku hutang..hahahhaa..nnti kalo papa bayar balik..ade la duit sweetmama nak shopping..huhu..

sambil sweetmama window shopping, papa zaquan bw zaquan g main games kat Pusat hiburan Sekeluarga.

oh..selesai sudah sesi posing2, bw zaquan main playground & games, window shopping & jalan2 cari makan.

Petangnya kami balik bt10, Cheras, singgah umah my mum..sume adik beradik sweetmama ade..,lagipun esoknya 1.1.11 adik sweetmama yg lelaki nak bertunang..
apalagi zaquan bkn main suka lg ramai yg dok melayan dia.
nmpk laptop jerk terus igt games..ini yg x larat ni..
 bkn main leka lagi dia dok main games motor kat lappy ucu apit dia ni..
iye2la sweetmama ni pinjam lappy adik sweetmama ni 2 hari..kununnya dapat la update 2-3 n3 kat rumah..
jgn harap la...dia dok kacau nak main games jer..
ini sume penangan papa zaquan yg gile games..


8 comments:

  1. alahai..sweetnya.tp mmg xdinafikan, anak2 zaman millenium ni pantang tgk laptop..beza ngan kt dulu kan?

    ReplyDelete
  2. besonye teddy bear tu uols...tak bawak balik ke?? huhu

    ReplyDelete
  3. @azila : sokong sgt...bdk2 skrg ni lagi advance dr kita dulu..dulu nak pegang kom pun takut..skrg ni bdk blom sekolah pun dh pandai main komp.

    @Hezesuze: hehe..kalo bole rembat..dh bw balik dh..hehe..apakan daya posing2 jerk la..

    ReplyDelete
  4. part mkn tu yg paling beshh!! so yummy;)

    ReplyDelete
  5. zaquan dah ikot perangai abanglah tue.. boleh berjam-jam mengadap pc..

    ReplyDelete
  6. @Mama Zharfan: hehe..mmg paling best n tempat makan paling wajib kalo singgah Midvalley.

    @Cute MuM: btol tu..
    mmg menurun perangai abg..huhu
    kalo tgk gelagat dia kat umah..siap meniarap smbil main games kat lappy..
    asal sweetmama nak buka jerk lappy..dia minta "abg nak main games moto kjp bole"
    bila kata x bole..dia melalak la pulak..itu yg turut kan jerk la..

    ReplyDelete
  7. training, sok boleh lawan dgn papa. lps tu mama kena la jaga baby sesorang sebab papa dah ada geng main game =) itula hakikat seorang emak, sabar aja la =)

    ReplyDelete
  8. @Cha: hehe..itu la kan..sbb tu la papa dia nak sgt hero..ade kawan main..hehee

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails