Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, October 3, 2012

My Vantage Cookware

As Salam,

Yezza..inilah My Vantage Cookware kesayangan hamba..^_^..



Dah lama sbnrnya nak up N3 tentang ni, tp terlupa dok jerk dlm draf, bila xde masa nak menaip n3, baru ler sibuk check N3 yg ada dlm draf..huhu. 

Hari ni x sempat nak jenguk blog, kena siapkan report, tgh ni pulak ada lunch for treat drpd bos, petang dah bz main badminton. Semalam x berupdate N3 sbb sibuk menukar header baru blog..busan dah tgk header yg sama.., ok x header baru Mama ni..(suka jerk lari tajuk Mama ni kan)

Berbalik pada tajuk, Sekarang ni kan sgt popular Pemanggang Ajaib yang brand Menang Glasware tu kan, tapi Mama guna brand Vantage..kalau ikutkan Bentuk dan Fungsinya mmg sama brand jerk yg berbeza n ada satu lg perbezaan yg jelas sbnrnya Vantage ni size32cm, Pemanggang Ikan Ajaib 28cm. 


Tak rugi rasanya Mama beli dan memiliki Vantage Cookware ni, mmg puashati hasil masakannya sgt sedap..tekstur makanan bila siap dimasak lain tau, kalau grill ayam tu lembut sangat rasanya n aroma dia tu walla mengancam..


Vantage Cookware ni kalau ikut fungsi utamanya ialah grill, dah namanya pun grill pan, tp sbnrnya bkn boleh grill jerk nak masak pizza n kek pun boleh tau, my friend dah try buat makaroni bakar dlm vantage ni ok jerk katanya.  Nak goreng2 pun boleh dalam ni tp rugi la goreng2 guna Vantage ni sbb kelebihan Grill Pan ni masak tak payah guna minyak mcm Dry Pan Tefal gitew.

Setakat ni Mama dah byk kali masak Ayam Panggang Ala2 Kenny Rogers, siyes disebabkan pemanggang n resepi Ayam Panggang Ala2 Kenny Rogers yg senang ..Mama jadi rajin masak tau..lagi pulak Zaquan sgt suka masakan Ayam panggang ni. X leh lupa pertama kali Mama masak Ayam panggang masa bulan puasa dia cakap 'Wah Mama masak Chicken Chop, Mama masak guna kuali mcm dalam TV la, sekarang ni pun dkt program2 masakan di TV pun guna Pemanggang Ajaib, x sangka Zaquan perasan.

Disebabkan pengaruh rasa Ayam Panggang yg sedap, My Mum n Adik Mama pun terpengaruh nak beli, Kalau nak tau Mama beli pun atas pengaruh kawan2, bila sorang beli n try masak menu yang sedap n mudah lg pulak x payah menggunakan minyak..lepas sorang2 beli..boleh dikatakan kami satu opis ada sorang satu tau, lepas tu masing2 dok promote kat ahli keluarga masing2. 

Skrg ni mcm Mama pulak ejen Vantage ni, sbb bila ada org nak order Mama akan tolong sms/call kakak yg jual Vantage Cookware ni, dia bagi kami harga special..Mama beli pada harga RM139 daripada harga asal RM199, lepas tu skrg ni harga dia dh naik jd RM149.masih lg berbaloi2..sbb harga kat luar mmg x dpt mcm tu, itu yg boleh dikatakan satu unit kami ada satu vantage cookware ni. Tapi akceli Mama x amik untung lgsung pun, just tolong promote sbb mmg dah cuba masak confirm mudah dan sedap. Sesiapa yang nak g Langkawi tu boleh la beli disana lagi murah cuma RM99 jerk.

2 unit lagi for my mum n Adik..

Mama rasa kawan2 pun ramai yg dah memiliki Grill Pan ni kan..x kisah la brand ape..yg pasti berbaloi2 kan memilikinya..:))

p/s: Sabtu ni My Mum siap minta tolong masakkan 3 ekor ayam panggang ala2 kenny rogers ni utk mkn2 kami sekeluarga..penangan Vantage Cookware..mudah & sedap hasilnya.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

57 comments:

  1. WAH- akak duk mana, berkenanlah.. mcm nak beli gak je, saya d putrajaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak keje di putrajaya jgk, kalau nak boleh jerk akak tolong orderkan tp adik kena amik barang dkt opis akak la n tranfer duit dulu..ni pun ada lg org order 4 biji, esok dpt barangnya.

      Delete
    2. salam...sori owner blog...hehe..nk tolong promote pemanggang ni..kalau nk lebih murah roger saya...RM135 include postage...brand vantage...contact no 012-9373446 (Asma') atau pun boleh like page saya pemanggang ikan murah...TQ..

      Delete
    3. oh ok, insyaallah kalau ada org nak order boleh la diorg call no. ni. Sy bkn ape kebetulan dah kenal dgn akak yg sy biasa order tu..so senang nak deal. dah 20 biji dah sy beli dgn akak tu, mmg x amik untung lgsung pun..just share sbb puashati dgn pemanggang vantage ni.

      Kalau nak lebih murah sbnrnya beli kat langkawi baru RM99 jerk kan..heheh

      Delete
    4. hehehehe...betul2 thanks k sweetmama ^_^

      Delete
  2. sane sini kengkawan dok tayangkan pemangang macam ni.... huhuhuhuhu .. masak kat sini jer ke ayam kenny rojer tu.. wahh hebat.. x payah golek²kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..itu lah penangan Mat Gebu, Mat Gebu pun dok pakai Pemanggang Ajaib, k.eija ni guna vantage..tp fungsinya sama brand jerk yg lain.

      Haah guna pemanggang vantage ni, tak payah nak golek2 dlm oven, kalau guna oven masaknye pun makan masa, guna pemanggang ni masak dlm setengah jam jerk..pemanggang vantage ni muat masuk seekeor ayam tau..

      Delete
  3. sy blum beli lg...tp akan beli jugak...membe sy jual...tp hrge 70++...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli jgn x beli, mmg puashati,
      oh member PU tu jual harga RM70++ tu brand ape, brand menang glasware ke, brand menang glasware kalau harga ahli mmg murah sikit tp dia nya size kecik sikit kan, Pemanggang Vantage ni besar..32CM boleh muat seekor ayam

      Delete
  4. belum beli lagi..tp ramai yang cakap okey...leh la beli nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg okey sgt Lynn, x rugi beli, selain drpd gril kita boleh masak mcm2 lagi..

      Delete
  5. tak beli lagi tapi kak ipar ada... nk makan sedap selalu dia yg masakkan :)

    ** cantik header tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, lps ni boleh la syiela pulak yg beli..

      terima kasih..simple jerk header tu..:)

      Delete
  6. nak order cne ek?email sy ye...noorizwanazolkefle@gmail.com
    tq

    ReplyDelete
  7. slm sis...sy nk resepi ayam pnggang blh...nti email sy yer... trima ksh..;) nianadiamazlin@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry lmt reply ye, sy dah email tadi resepinya..
      sy pun baru buat N3 ttg resepi ayam panggang ala2 kenny rogers ni

      http://mamakerry.blogspot.com/2012/11/ayam-panggang-ala2-kenny-rogers.html

      Resepi asal sy dapat dari blog siti delima.com
      ini linknya
      http://www.sitidelima.com/2011/07/ayam-panggang-ala-kenny-rogers.html

      Delete
  8. salam owner blog kak eija n commentator
    saya khairul drp Langkawi.
    kagum ngn akak, tolong promote tanpa amik untung. Yes langkawi utk vantage doublegrill ni harga rm99.

    saya ni agent jual double grill ( direct dr Hj Ismail group)..
    Mencari sesapa berminat jadik agen vantage double grill

    MOQ (minimum of quantity order )= 8 pcs ( 1 katon )

    Price per pcs = RM110 ( termasuk 'custom clearance + penghantaran ke Kuala Kedah )

    Agen boleh ambil barang terus di Kuala Kedah.(setakat agen boleh ambil d kuala kedah sj)

    bermula Nov 2012
    berminat boleh hubungi saya khairul 0142293722 utk maklumat(sms dulu)atau pm saya di facebook master_kayz@hotmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ya.. kami juga boleh menghantar barangan terus ke mana2 lokasi seluruh malaysia dengan kos tambahan yg sangat minimum..

      sms sy (no di atas) jika berminat.
      trima kasih admin sbb bagi sy iklankan :-)

      Ps : kalau kakak yg admin maksudkan berminat, pun boleh contact sy untuk harga special :-)

      Delete
    2. Waalaikumussalam,
      Terima kasih la bg harga special..tp sbb sy dah pun memilikinya n kawan2 boleh dikatakan satu unit sy dah beli ari tu, tp if ada yg berminat nnti boleh la sy suggustkan sbb mmg agent direct dr langkawi kan..

      ramai pulak yg tumpang promosi kat sini..hehe..xpe2 silakan..sy mmg x amik untung pun sbb bkn niat nak menjual..promote sbb kelebihannya..kalau sy nak jd ajen skrg pun kawan2 dh pun beli..susah gak nak cari customer barukan..

      kalau nak kirim corelle boleh dpt harga special jgk ke..heheh..

      Delete
    3. kiranya awk deal sendiri dgn en. Khairul ni la kan
      hope awk dpt la order n dpt brgnye..mmg puashati masak guna double gril vantage ni..:-)

      Delete
  9. Slm..boleh x sy nk minta resepi ayam panggang:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam,
      Ok boleh, sy baru jerk updates N3 ttg resepinya:-
      http://mamakerry.blogspot.com/2012/11/ayam-panggang-ala2-kenny-rogers.html

      Delete
  10. sapa berminat untuk borong vantage double grill 32cm. minimum order 8 pcs. sila pm saya di www.facebook.com/vantagedoublegrill atau email vantagedoublegrill@gmail.com . sorry tumpang iklan.

    ReplyDelete
  11. br beli smlm...cume tk tau nk guna mcm mn...lau guna goreng tu nk kena buka penutup or biar tutup je eh???

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm kalau guna pemanggang ni nak dpt kan aromanya tu yg kena tutup, tp selang 10 minit tu tgk la balik2kan/kacau kalau goreng nasi dlm tu pastu tutpkan balik.

      Delete
    2. salam ramadhan, mcm mana nak jd ahli vantage ye

      Delete
    3. Salam,

      x pasti pulak sbb sy pun bkn ahli, tp kalau x silap isi borang je dkt mana2 cawangan vantage..

      Delete
  12. salam sweetmama.. leh oder lg x? nk 2 set

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam,
      awk nak order dgn siapa ni, kalau nk order dgn sy sendiri bole tp harganye rm149 la. Kalau awk baca komen2 diatas ada suplier yg boleh bg hrga lebih murah awk kena deal dgn diorg sendiri ye..

      ok tq

      Delete
  13. salam akak.. harga order ngn akak rm 149 kan .. tu termasuk harga pos sampai rumah tak?? reply ek :-) tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam,

      harga RM149 tu x termasuk pos dik,
      sbb akak pun cuma tolong jalankan je, kalau ada org nak order akak akan call dealer berkenaan dan dia akan hantar di opis akak, so kalau nak order dgn akak mmg kena amik sendiri di presint 2 putrajaya. kalau nak minta poskan kena tambah kos pos la..TQ.

      Delete
  14. salam.. tumpang lalu admin. ( saje nyibuk sbb blog admin best.. hehee)
    atas permintaan bnykk= yg order.. sy wat la blog jugak.. untuk yg berminat beli ni.. maklumat lanjut.. bukak je blog saya.

    http://khairuldoublegrill.blogspot.com/

    tenk u admin :-)

    khairul anwar /vantagedoublegrill

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam,

      ok la dah ada blog, boleh la nnti sesiapa berminat terus terjah blog khairul je...

      Delete
  15. assala sis.. nk mncelah jgk lh.. sy pn dh bli double grill vantage ni..hr tu p lgkw xsmpt nk p bli.. dh blk cni.. krim kt abg yg dok sna..habis stokk..wahh..rmainya p bli.. lastly.. mayb rezki sy.. ade 2 lg double grill ni kt kdai..bkn kt lgkv..tp kt rantau panjang klate..hrganya 99 utk 32cm..119 utk 36cm..trs bli..tp lo gna lg..syg la nk guna..hihi.tgh usha respi

    ReplyDelete
    Replies
    1. As salam,

      ohh harga kat rantau panjang pun sama mcm harga langkawi jgk la ye..

      guna je rugi la dah beli x guna, try la buat ayam panggang ala2 kenny rogers tu..hehe, x pun lepas ni masak yg grill2 je, mcm my friend dia goreng nugget n hotdog guna pemannggang vantage ni je sbb xpyh guna minyak kan, grill je..hehe

      Delete
  16. saya nak order gak.camne ?nak yg 32cm je

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak order dgn saya, harga dari dealer yg biasa sy beli adalah RM149 tak termasuk kos pos, n kalau nak amik sendiri boleh jumpa saya di presint 2, putrajaya. Akceli sy bukan dealer vantage pun, cuma kebetulan je sy pernah beli dgn kakak yg biasa sy beli ni n my friend satu opis amik dgn dia..

      ataupun, dekat komen2 diatas ni ada dealer yg boleh bg harga lagi murah, cuba la awk ke blog khairul anwar /vantagedoublegrill n call dia khairul 0142293722 n deal la dgn dia sendiri ye..

      TQ.

      Delete
  17. yea baru beli, semalam try masak...sedap......saya bg link blog akak ye for review this pan.thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh ye ke, itulah sedapkan masak guna pemanggang ni sbb tekstur makanan tu rasa lembut je kan n aromanya tu bau sedap..

      Terima kasih sudi singgah sini n bg link ni ye..:))

      Delete
  18. Slm sis..rs cm berminat nk bli pemanggang nie..cmne ek? sy stay kt seremban..harga include pos bpe? cmne nk deal ngn akk?

    Laila

    ReplyDelete
    Replies
    1. As salam Laila,

      Akceli sy bukan dealer vantage pun, tp if nak beli dgn sy harganye rm149 tdk termasuk kos pos..mcm biasa kos pos utk semenanjung rm7. Klau nk deal dgn sy boleh la email saya di alamat email ni - ctkdja_80@yahoo.com
       
      Tak pun awk cuba terjah blog khairul anwar /vantagedoublegrill n call dia khairul 0142293722 n deal la dgn dia sbb kalau x silap dia bg price lg ok...

      Delete
  19. SALAM KAK... THANK U PROMOTE UTK SAYA.. UTK BULAN MAC N APRIL NI SAYA BUAT PROMOTION SUPER SPECIAL.. hehehe. semua dah update dalam blog http://khairuldoublegrill.blogspot.com/

    antaranya vantage doublegrill RM150 (TERMASUK POS LAJU)

    tima kasih sbb sambutan menggalakkan.. sy juga beri variabel harga yg berbeza utk bbrp produk /jumlah order dsb..

    tq admin :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama².., sy tolong promote sbb sy pun bknnye dealer, so x kisah la pd siapa diorang nak beli pun..

      Delete
  20. Salam... Sy Nk Oder 1 pmamgaang ni blh x

    ReplyDelete
    Replies
    1. As salam,

      awk try order dgn khairul tu ye http://khairuldoublegrill.blogspot.com/
      sy pun dah lama x contact dgn kakak yg biasa sy order vantage ni..xpasti berapa harga dia skrg, ikutkan dulu RM149.

      Delete
  21. Akak, kalau saya nak beli boleh? boleh dapat esok ke? saya try pickup kat Putrajaya. Boleh bg no contact akak? ni email saya : n_dy555@yahoo.com

    ReplyDelete
  22. baru nie pesan kat mil hanya rm79 jer yg size 36cm..berbaloi2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh murahnye, hari tu tgk kat langkawi vantage size 32 masih lagi RM99, size 36 RM109

      Delete
  23. kalau ada yang berminat boleh lawati blog saya http://kedai-laman.blogspot.com
    call/sms 012-8936455
    fb kedai laman..tq

    ReplyDelete
  24. saya baru je beli pemanggang vantage 36cm RM119 di Langkawi. Berbaloiii....boleh grill ikan yg bersaiz besar.

    ReplyDelete
  25. Saya baru je beli yang bersaiz 36cm (RM119) di Langkawi. Boleh grill ikan yg bersaiz besar, Tak perlu potong ikan tu..berbaloiiii...Siapa yg belum ada belilah..tak rugi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kan mmg berbaloi..lebih2 lg beli di langkawi..hehe..

      Delete
  26. saya baru je beli pemanggang vantage 36cm RM119 di Langkawi. Berbaloiii....boleh grill ikan yg bersaiz besar.

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca & Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails