Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, October 8, 2012

7 - 13 Okt 2012~Outstation Sibu & Sarikei, Sarawak.

As Salam,

Mood malas betul nak kuar outstation dah nak masuk penghujung tahun ni, Outstation kalau dekat takpe gak, ni jauh ke Sarawak..Minggu ni Mama Outstation ke Sibu & Sarikei, Sarawak selama seminggu. 2 tempat kena g Audit. Yang buat bertambah malas tu menjadi2 bila waktu nak pergi tu pada hari minggu, awal pagi pulak tu..flight kul 8.50pagi pada 7/10/12 (ahad). 

Nyaris terlepas flight, tp sib baik dh check-in online sblm pergi, tinggal nak check in bagasi jerk, tp sampai2 KLIA tgk makaihhh ramainya org beratur nak check in, masa sampai di kaunter bagasi, terdengar pengumuman yang flight ke Sibu sudah sedia utk berlepas..nasib baik time tu Mama betul2 dah depan kaunter check-in Bagasi kalau masih di line yg panjang..mau tertinggal flight. Itu pun kelam kabut berjalan menuju Gate A3 dah mcm jd pelari jln kaki pecut dah..huhu

Alhamdullillah dah selamat sampai pun di Lapangan Terbang Sibu pada jam 11.00 pg semalam n now jalankan pengauditan di Sarikei 2 hari (8-9/10/12). 10hb travelling day ke Sibu dan jalankan pengauditan di Sibu 2 hari lagi (11-12/10/12)..Esoknya 13/10/12(Sabtu) jam 10.50pg masa untuk bertolak balik..

Cedih sgt setiap kali nak keluar outstation tinggalkan suami & anak2, tp dah tugas nya sebegitu kan, nasib baik jgk Papa paham n boleh tolong jagakan anak2, family pun dekat2 if nak minta tolong.

Ziqry sekarang dah pandai nangis nak ikut tau, dulu dia x paham lg erti kena tinggal, tp semalam masa meraka hantar Mama di KLIA n temankan Mama check in bagasi, x sempat sgt nak bermesra2 dgn diorang sblm pergi sbb kejar masa takut ketinggalan flight..sempat peluk cium time nak masuk ke tempat pelepasan Ziqry nangis minta Mama dukung dia ..touchingnya time tu. Zaquan dah besar phm dah Mama pergi keje kena naik kapalterbang.

Sepanjang seminggu Mama outstation Papa yg amik alih menjaga anak2 100%. Tenkiu Papa.  Keluarga Mertua satu family g bercuti di Bandung dan Jakarta sama tarikh dgn Mama kena outstation, itu yg Mama kata 100% Papa amik alih tugas menjaga anak2, kalau x sebelum ni ada gak Atok, Nenek & Acik2 yang boleh tolong sama2 jaga.

Oh ye ari tu Mama ada ckp kan yg Zaquan dpt ikut Atok n Neneknya bercuti ke Bandung/Jakarta. Akceli x jadi sbb tiket mahal. Atoknya mmg nak bawa Zaquan tp terlewat sehari beli tiket flight, harga tiket dah jd mahal double gitew, x berbaloi dgn harga tiket Atok, Nenek n Acik2 beli masa harga murah. Harga 1 tiket Zaquan dah sama mcm utk 5 org pnyer tiket pulak..huhu. Tp utk tidak mghampakan Zaquan sbb Atok dah jnji nak bawa Zaquan bercuti, Insyaallah balik dari Bandung/Jakarta hujung bulan ni  Atok akan bawa Zaquan bercuti di Kota Keriangan..opsss bkn Zaquan jerk tau Atok sponser tp utk semua family members..Tq Atok Zaquan n Ziqry.

p/s: x sempat BW sgt, Mama bawa lappy tp disebabkan mood 'M' byk sgt..nak on lappy pun cam mls jerk ni sbnrnya, ni kebetulan hari minggu sampai awal, sampai2 dah terus tido, so mlm mata celik boleh la up n3 auto publish utk hari ni..esok ntah ada n3 ke x.., bulan depan ada outstation lagi.:(
*N3 Auto Publish*

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. huhu selamat beroutstation ye....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih amiey :)

      *amiey dh x berblog lg ke?, x leh buka dh blog amiey..

      Delete
  2. tinggalkan anak-anak demi kerja memang satu cabaran, lagi2 tempat nak dituju jauh.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betu tu Yana, mmg satu cabaran ibu yg kerjanya memerlukan outstation..

      Delete
  3. mama jgn sedih2 ye...keje tetap keje...ala 2 budak tomei tu pandai jaga diri..janji mama jgn lupe blikan mainan ye ..hahaha

    p/s: nk fm sarawak boleh?hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kak, betul tu keje tetap keje, tp sedey tetap sedey, sedey hilang bila dpt berckp dgn anak2 hari2 thru call,
      Hahahhaa..dah byk mainan dh diorang k.norr,

      Dkt Sarikei n Sibu ni xde FM la kak, bln depan eija g Kuching, Insyaallah eija belikan FM utk k.norr..:)

      Delete
  4. selamat ke sarawak bestnya....


    kota keriangan pun best hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..terima kasih..:)

      Kota Keriangan mmg besh tempat feberet kami sekeluarga :))

      Delete
  5. huhu..kalo dpt bercuti mesti syok kan...kalo keje teringat kat anak2 sian kene tinggal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sgt tu, sian kat anak2, nasib baik x kerap sgt outstation, setahun dalam 4 kali..n nasib baik jgk skrg ni ada 3G boleh ber3G dgn anak2 kan..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails