Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Saturday, May 19, 2012

Percutian Zaquan Ke Medan, Indonesia ~14 - 19 Mei 2012~

As Salam,


Sebelum ni Mama ada story kan yg Zaquan akan bercuti lagi dgn Atok & Neneknya Pada N3 -Tiket Flight Zaquan Dah Selamat Dibeli | Zaquan Akan Bercuti Ikut Atok & Nenek Lagi ! 


Ya, Zaquan sudah pun selamat bertolak ke Medan, Indonesia menaiki Air Asia penerbangan jam 7.40 pagi pada 14 Mei 2012. Seawal jam 3.00 pagi kami dah kejutkan Zaquan untuk mandi & bersiap sbbnya Atok Zaquan akan jemput Zaquan pada jam 4.00 pagi di rumah kami.


Dalam pada xde mood maybe sbb keletihan, hari Sabtu baru celebrate besday dan hari ahad(13 Mei 2012) kami abiskan masa bersama dgn jadi penyokong papa untuk tournament bowling bulan Mei opis Papa & sambut hari Ibu dgn makan2 di The Mines, Zaquan bangun jugak & dia nak Papa mandikan & siapkan. 


Zaquan selepas bersiap, sambung tido balik sementara tunggu Atok jemput.
Time ni lebih kurang jam 3.30pagi


Atok dah sampai, tepat pukul 4.00 pagi seperti yg dijanjikan Atok sampai rumah untuk amik Zaquan & bertolak ke LCCT. Muka Zaquan Monyok jerk sbb tidonya terganggu & menangis minta Papa&Mamanya ikut sekali, sedey pulak rasanye time ni..



Tapi bila tengok kiriman MMS dari Nenek Zaquan ni, tgk muka dia dah happy..terubat rasa sedih..Ini kiriman MMS pertama dari Nenek Zaquan bila dah selamat sampai LCCT. MMS diterima jam 6.45pagi. Zaquan bersama Atok :)


Alhamdullillah dah selamat naik kapalterbang. MMS diterima jam 7.40 pagi.


Amboi bukan main seronok lagi dia. MMS diterima pada 16 Mei 2012 jam 5.00ptg. Dalam MMS ni Nenek Zaquan bgtau yg pic ni diambil di tempat mereka bermalam iaitu di Perapat. Wah kalu ikutkan pemandangannya sgt cantik kan..

Tak lama lepas tu Mama terima MMS pada hari yg sama 16  Mei 2012 jam 5.22ptg, Zaquan sedang bermandi..xpasti pulak dimana, maybe di kawasan tempat mereka bermalam. Alahai sian anak mama mandi pakai spender jerk sbbnya Mama x bawa dia punye swimming suit, ikutkan mmg tergerak hati nak masukkan swimming suit dia masa mengemas & menyiapkan beg pakaian Zaquan tp bila tanya Papa nak bawa ke swimming suit dia, Papa kata x payah...hehee..xpela budak lelaki kecik lg tu..mandi pakai spender jerk ape de hal kan..


Mama ada berbalas SMS dengan Nenek Zaquan tanya mcm mane perangai Zaquan kat sana? Jawapan nenek sama jerk la perangainya tu ngada2, nangis nak berdukong jerk...


ehhehe..nasib baik dapat Atok yg sabar melayan kerenah cucunya..hanya org yg pandai melayan Zaquan jerk yg sanggup bawa Zaquan berjalan..kalau x, x kan Atok sanggup bawa Zaquan berjalan w/pun perangainya sama jerk begitula masa Atoknya bawa berjalan ke Singapore, Langkawi & Genting Highland. 


Kepada Zaquan, nnti bila Zaquan dah pandai baca blog Mama ni..ketahuila Zaquan nakal mcm mane pun semua orang syg Zaquan tau, tapi Zaquan kenala ubah perangai Zaquan yg kuat nangis tu..Zaquan dah besar x leh nak dukong2 lagi..Jgnkan Atok& Nenek, Papa& Mama pun dah x larat nak dukong Zaquan..Abg dah besar dah 4 tahun..thn depan nak masuk school..:)


Insyaallah malam ini 19 Mei 2012 menaiki penerbangan Air Asia jam 9.25mlm Zaquan akan pulang ke Malaysia. Moga Zaquan, Atok & Nenek selamat kembali. 


Mama & Papa udah rindu bangat sama kamoo..^_^..

P/S: Hari ni Mama berdua shj bersama Adik Ziqry, Abg Zaquan malam baru sampai, Papa pulak bz- hari ni seharian terlibat sbg pengadil badminton utk pertandingan dalaman badminton opis dia.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

7 comments:

  1. Wahh seronoknya Zaquan berjalan jek. :D hee

    ReplyDelete
  2. huhu, saya pulak rase rindu kt zaquan..

    perangai zaquan dgn zakwan mmg sejibik sejibun
    naseb baek la atok nye rajin layan..
    kalu tak, jgn harap la..
    maybe sbb cucu sulung kot, kan kak eija?
    zaquan cucu sulung dlm famili kan?

    ReplyDelete
  3. @ADEEYA: hehehe, itula mama dia pun x berjalan jerk mcm dia,mmg bertuahla zaquan atok & neneknya nak bawa berjalan smpai ke obersea..hehehe

    @Nad@MamaZakwanNayli: hihi..terima kasih nad..

    oh iye ke sebijik sejebon, tp k.eija tgk Zakwan tu mcm lembut sikit berbanding zaquan kalau berkawan nmpk ganas..
    Yup Zaquan cucu sulong dalam dua2 family, bertuahla jadi cucu sulong ni sbnrnya kan, dia yg merasa semuanya dulu + manja lebih sbnrnya..

    ReplyDelete
  4. amboiii.. bkmn main seronok lg bila dh sampai sana... terus lupa papa n mama..hihii

    ReplyDelete
  5. bagusnya zaquan nak pg jalan² tanpa mam dgn ayah dia.. kalau amir jangan haraplah... mesti nak kami ikut juga...

    zaquan sebaya amir kan.. amir bulan 6 ni 4 tahunlah.. tang dukung tu.. samelahlah dgn amir huhuhu.. saya pun tak larat nak dukung dia.. 21kg dah huhuhuhu.. manje sgt.. cucu sulung sblh saya...

    ReplyDelete
  6. @IntaNBerliaN: mmg pun, dia bila berjalan n tgh srnok lupa mama n papa dia skjp, tp bila kena marah ngan atok/nenek, time tu la baru teringatkan mama n papa dia...hehe, tp biasala budak2 kan..

    @Masya: Zaquan sejak dah besar ni mmg dia x kisah sgt kalau berjln tanpa Mama + Papanye, lebih2 lagi bila dia tau Atok g jalan naik kapalterbang or atok nak bawa jalan tempat yg ada pool + tido hotel..hehhe

    Yup Zaquan sebaya ngan Amir, kalau x silap eija selang sehari jerk besday diorg kan.
    Oh amir pun suka dukung jgk ye, igtkan Zaquan sorg jerk peel camtu, berat jgk amir 21kg, Zaquan ringan sikit baru 16kg.

    ReplyDelete
  7. salam..akak ada contact person kat sana tak...saya nak ke sana...
    kalo ada contact utk sewa hotel dan pengangkutan..saya nak...
    akak boleh email saya d ins.on9@gmail.com
    kalo akak blh bg no tepon pon ok..senang saya call ajer..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails