Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Sunday, May 20, 2012

B'day Bash Zaquan&Ziqry | Bertemu Kawan Blogger!

As Salam,

Mama ada jemput kawan2 blogger dtg untuk memeriahkan majlis, tp itulah mamanya bz sehari sblm nak celebrate b'day Zaquan & Ziqry, Mama outstation ke Terengganu 5 hari (6-10 Mei 2012). keesokkannya 11 Mei 2012 mama amik cuti rehat kunun nak mengemas rumah n selesaikan ape yg patut, sudahnya x dpt nak buat ape pun dok melayan kerenah anak2 jerk. Pagi 12 Mei 2012 baru berkesempatan publish n3 invite rakan2 blogger, itu pun nasib baik sempat buat kad 2 hari sebelum g outstation n invite kawan2 thru FB, rasa mcm dh planning baik pnyer tp last minute jgk baru berkesempatan settlekan invitation. 

Dah selesai pun majlisnya, peringatan utk diri sndiri lepas ni kalau nak buat majlis kena pastikan invitation awal la kan... :), Anyway nak ucapkan Terima kasih kpd 2 orang Rakan Blogger (Nad Cha) yg sudi datang memeriahkan majlis. Sesiapa yg follow blog Superhero Mama & It's Umi Journal mesti kenal 2 baby chumell gebuss ni kan.

Sama Chumell..Sama Padan..heheh 


Nad Cha dah pun up n3, tuan rumah baru hari ni berkesempatan nak update n3..seminggu udah berlalu. 




1st time mama bersua muka dengan Nad, murah dgn senyuman, tinggi & slim jerk orangnya. Asben Nad pun sgt sporting, dia yg dok amikkan gmbar Nad..ehehe.  Nad sampai  sedang elok majlis baru nak bermula, tengah mama sibuk dok panggil anak2 jiran sebelah masuk, terus sambut Nad & family jemput masuk sama. Masa Zaquan sedang potong kek, sbnrnya Zakwan dok sblh kanan Mama jerk, tp x masuk pulak gambar Zakwan masa kami dok sibuk2 potong kek. Paling sweet lepas Zaquan tiup lilin, Zakwan pun ckp dgn Mama dia "Saya pun nak tiup lilin jgk"..hehhe..comel jerk tau. 

Lepas potong kek mama dah sibuk menjemput & melayan tetamu mkn, x sempat berbual sgt dgn Nad, tp sempat merasa dukong Nayli & cubit2 pipinya yg gebuss tu. Hopefully lepas ni dapat berjumpa lagi dgn Nad n Family sbbnya x puas berbual n x sempat pun Zaquan nak Geng dgn Zakwan, Zaquan lepas dh dpt mkn kek sepotong terus ikut geng2 jiran sebelahnya main diluar.

Amboi Ziqry awal2 dh usha awek ye..bkn main lg ditenungnya Nayli.

Tak lama selepas Nad dtg, Cha pun sampai, Ini merupakan pertemuan yg ketiga bagi Mama & Cha. Pertemuan Pertama  &  Pertemuan Kedua Kami. Alhamdulillah dari kenal sbg kawan blogger ikatan tu kekal jadi kawan baik di alam nyata. Hopefully hubungan baik ni kekal selamanya..AMIN.

X sabar nak jumpe Cha kali ni sbb nak gomol anaknye yg gebuss itu jugak..hehee. Sorry sgt Cha, ntah dimana silapnya sampai2 jerk Zaquan dah cari pasal dgn Auni, ntah ape yg dia dengki ngan Auni pun x tau la..suka sgt ngusik Auni sampai nangis..Sian Auni sampai jatuh kena tolak ngan Zaquan, Zaquan tu bila ada kakak2 dia n dah ada geng mmg sombong sikit..sorry ye.

Sebelum Nad balik, Mama sempat ajak bergambar bertiga bersama anak masing2, tapi sempat bergambar dgn anak2 yg kecil jerk..Zaquan, Zakwan & Auni dimana ye, yg pasti Zaquan sibuk bermain, Auni dah nangis ke blom masa ni ye, Zakwan mmg berkepit dgn Papanye..




Last sekali sebelum Cha balik, bergambar bersama family Cha, Auni dah merajuk nangis time ni, Zaquan pulak  x sporting nk bergambar bersama pdhal Zaquan ada jerk depan kitaorg time ni.


Kpd Nad Cha , Semoga Ikatan Persahabatan yg bermula sbg rakan blogger akan terus terjalin sbg sahabat yg baik & kekal bersahabat. If terjumpa diluar tegur2 la ye.

P/S: Terlampau sibuk nak bergambar bersama, Lupa mama nak kenalkan Cha pada Cute MuM dan bergambar bersama Cute MuM

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

8 comments:

  1. seronoknya dpt jumpe kawan blogger kan ...
    comelnyaa nily tuuu .. geram tgk tembam !

    ReplyDelete
  2. Seronoknya dapat jumpa kawan2 blogger :)

    ReplyDelete
  3. tq kak!
    rase seronok plak dpt jumpe2 :)saya mintk permission nak amik gmbr nayli ngan 'pakwe' ek, hihihi

    ReplyDelete
  4. @ieda: mmg srnok :D,
    sgt2 comey n bambam♡

    @ADEEYA: semestinya. .:-)

    @nad@MamaZakwanNyli: amik la..bole jerk :-)

    ReplyDelete
  5. kita pun hendak ambil juga eija. masuk dalam album. kenangan. nmpk adli tak cukup tough berbanding babu nayli tu. kuasa breastfeeding. hihiii. tapi mmg best, sukaaaa sgt2.

    ReplyDelete
  6. so sweet.. majlis yang meriah.. penuh kesederhaan.. kehadiran rakan blog alam maya mmg bestkan.. semoga ikatan kekal sebagai sahabat wlpun dialam maya.. sekarang dah jadi alam nyata.. harap suatu hari nanti dapat jumpe eija juga.. ;p

    ReplyDelete
  7. @Cha:dibenarkan..amik la cha,
    pada eija dua2 pun tough, dua2 pun chumell,..geram sgt..:)

    @Masya: terima kasih Yana,
    betul tu mmg best bila selama ni jd rakan alam maya kini di alam nyata dan alhamdullillah bertambah mesra ikatan yg terjalin ni..
    Insyaallah mmg teringin gak nak jumpa dgn Yana, moga ada jodoh kita bertemu suatu hari nanti ye..:))

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails