Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, February 26, 2013

Sedihnya Bila Sampul Pos Ekspress Di Return Back...:(

As Salam,



Semalam balik dari kerja sampai2 rumah tengok ada sampul Pos Ekspress terletak dalam raga motor, Mr . Papa yg perasan n dia ingat x kan la pos berdaftar posmen letak je dalam raga motor, sekali belek Mama punye daa..sampul pos ekspress yg mama pos untuk kawan2 yg dapat FM Vietnam dari Mama di return back..siyes..sedey sgt..dah la Mama sendiri yg bersungguh g uruskan urusan pengeposan sampul tu, tup2 rupanya x boleh pos barang guna pos ekspress, sbb sampul pos ekspress tu di return back kpd mama atas reason " Bukan Dokumen", selama ni Mama pernah je pos FM guna Pos Ekspress, lepas je selamat sampai kpd penerimanya, kali ni x lepas pulak..aduihai..sedey sgt2 ni..:(

Dah la tu lambat pulak tu dia return back kpd Mama, Mama pos pd 18/2/2013 semalam 25/2/2013 baru sampai di rumah Mama (seminggu),  kalau ikut pos ekspress bukan ke sehari je dah sampai..

So tgh td bersungguh ajak Mr. Papa g pejabat pos untuk poskan semula FM utk kawan2 yg terlibat, Mama gamble je guna pos biasa tp siap mama tanye kerani kaunter kat pos tu dulu pos FM guna pos biasa boleh ke n kena letak setem berapa RM, Kerani pos tu kata ok je siap dia timbang sampul2 tu n standard kena guna setem 80sen je. Hope selamat la sampai kpd semua penerima2 FM, if x sampai n terpecah ke FM tu kawan2 bgtau la..Mama ada bg phone number Mama dkt sampul surat tu..papehal inform la ye..x perlu buat N3..just sms/wassap je ye..Maaf di atas segala kesulitan dan kelewatan ye kawan2.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

24 comments:

  1. memnag tak boleh baik pos biasa je lagi senang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah baru tau x boleh, yup mmg pos biasa lg senang cuma eija buat pos ekspress sbb sampul pos ekspress tebal sikit at least confident sikit yg FM tu slmt x pecah.

      Delete
  2. alahai cian ..

    xpe2.. sabo yew.. insyallah kali ni lepas

    ReplyDelete
    Replies
    1. zura tp ko punye xde pulak sampul pos ekspress tu return back,

      tercicir or ko dah terima..

      Delete
  3. memang!! benci betul...dulu pos kain pakai pos ekspress je..skang kena timbang..rugi masa beratur kat pos opis..

    ReplyDelete
  4. ooo dh tak boleh ye. sbb ms buat giveaway hari tu, send guna pos ekspress jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah eija ckp ngan asben eija rasanye pernah gak terima hadiah drpd kawan2 yg sent by pos ekspress lepas je, eija sndiri pun pernah gak dulu pos fm guna pos ekspress..lepas jgk, tetiba kali ni x lepas.., mmg eija pun x sangka pos ekspress ni x boleh guna utk sent barang.., ermmm..xpelah gamble je guna pos biasa..hope sampai..

      Delete
  5. Kak, sblm ni lepas sbb fm tu leper je kot
    Kali ni tak lepas sbb fm tu tebal
    Lagi selamat pakai pos berdaftar

    ReplyDelete
    Replies
    1. jawapan yg sama asben k.eija bgtau bila k.eija membebel 'eii..knape tiba2 x boleh pos brg pulak ni' dia pun ckp maybe sbb kantoi FM tu tebal, tp kan nad dulu k.eija bg rasanye lg tebal..tu yg konfius knape x lepas, ikut org yg check tu ler agaknye la kan..+ k.eija pun br tahu x leh ltk brg..heheh

      ohh ye la, at least boleh kaunter check semula if x sampai kan..

      Delete
  6. saya pun pernah terjadi mcm ni jugak...
    terpaksa ambil kat pusat pengumpulan barang dan pos semula hu huu....

    salam kenal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal, terima kasih singgah n follow blog sweetmama :)

      ohh ye ke, nasib baik ni at least dia hantar kat rumah, kalau kena p amik semula kat pusat pos dah satu hal pulak nak cari masa ke sana..

      Delete
  7. peraturan baru ke?
    saya penah jugak pos FM pakai sampul tu
    okey je

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pasti la pulak peraturan baru ke lama,
      yg pasti eija pun baru tau x boleh post barang guna sampul pos ekspress..

      itulah sama kes la dulu pernah pos lepas je..
      xpe lah lepas ni tau la x boleh pos guna pos ekspress lagi dah..

      Delete
  8. mmg bersungguh2 eija yer nak gak bagi pada yg bertuah tu.. moga murah rezeki eija sekeluarga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ayu :), bukannye ape kita dah berniat n dah janji mestilah tunaikan..

      Delete
  9. owhh iyer ker.. untuk dokumen jer... xtaulah pulak.. sebab jrg gunakan.. itu pun salah ke.. emmm.. emoo btllah skrg kalau cerita pasal pos ni kikikikikiki....

    ReplyDelete
    Replies
    1. k.eija pun baru tahu

      hahaa..itulah sblm ni dok baca kawan2 emo pasal pos ni, la ni k.eija sendiri pun terkena n emo pasal pos ..

      Delete
  10. emy suka pakai pos daftar.. eh lpa nak nanya..dh smpai ke fm emy bg ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. opss sorry lupa nak inform emy yg fm emy bg tu dah sampai, kunun nak buat n3, tp x terbuat2 lg ni..huhu..

      Tq ye emy bg FM jakarta tu..:)

      Delete
  11. Memang x boleh p0s brg, ada dlm terma dan syarat..

    ReplyDelete
  12. baru baca terma dan syarat pakai pos ekspress..takut jgk jadi mcm eija.
    jemput ke http://ddiamondvitshop.blogspot.com

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails