Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, February 25, 2013

Cuti CNY..Makan2@ Mr. Kabab & Biryani

As Salam,

Erkss..x abis2 lagi citer pasal cuti CNY...tp bkn pergi bercuti pun..citer pasal makan je la pulak..hehe

Bulan Februari merupakan bulan kelahiran Abah dan Ummi Mama, Abah 1 Feb dan Ummi 3 Feb, kebetulan hari cuti yg panjang dapat la kami adik beradik berkumpul n celeb pada 12 Feb 2013, ini pun x cukup korum sbb cuti panjang yg dah berkeluarga balik kg sebelah asben n adik lelaki Mama yg ke-4 x dpt nak balik bekerja di Perak. 

Ikutkan ini planning Adik lelaki ke 5 Mama @Ateh Cu Zaquan n Ziqry, dia planning nak belanja kami semua makan sbb dia dapat bonus n terus Mama kata alang2 ko nak belanja kami semua makan kita celeb sekali besday Abah n Ummi. Tapi yg kelakornya my Abah sendiri x dpt nak joint, sbb dia meniaga mmg susah nak tinggalkan kedai lgpun sblm tu dia 2 hari tinggalkan kedai sbb g kenduri kawin anak buah di Perak n yg lg kelakornya nak celeb bday tp bday cakenye nan ado, sbb last minute hari yg sama Adik Mama minta Mama yg belikan tp cuti CNY kedai uncle yg biasa Mama beli kek tu tutup..xde rezeki nak potong2 kek, tp xpelah janji kami semua igt n dpt kumpul adik beradik makan2 pun dah cukup membahagiakan orang tua.

Kami g makan di Mr. Kabab & Biryani atas pilihan my mum sbb dia sgt suka makan Nasi Arab. Ini kali kedua la Mama makan dekat sini, 1st time makan dgn geng JJCM Opis..hehe


My Mum..
57 Tahun dah, Moga diberikan kesihatan yang baik, dilimpahi rezeki dan sentiasa di bawah lindungan dan limpah rahmat dari Allah S.W.T..AMIN.

Tukang Bayau
My Younger Bro @Ateh Cu
TQ Cu..Moga terus dilimpahi rezeki n nnti boleh belanja lagi..hehe


Pilih2 Menu..

Menu Zaquan, beriye order, tp dia langsung x makan..Mama n Papa yg tukang perabis..huhu (susah betul Zaquan ni memilih makan..)

Mama, Papa & Adik.., 
Zaquan di mana?

Zaquan biasalah ada kembar.., dia nak duduk dgn kembar je, dia paling rajin sgt melayan kembar..



Yeay...seronok dapat abiskan masa bersama all family members..


Review ttg makanan : ermm..masa 1st time makan dulu..rasa sedap, kali kedua ni makan biasa2 je..rasanye Nasi Arab Saba' Cyberjaya jgk kot yg sedap...

Selesai makan kami lepak dulu dirumah Adik perempuan Mama @Mak Yang Zaquan n Ziqry di Putrajaya, dia baru pindah kuarters di presint 11, Putrajaya...seronok gak kawasan perumahan dia..sejuk je.., tengok la adik sampai senang je dia tido kat rumah Mak Yang..



kul 4.30 ptg kami balik, sbb petang ada Agenda lain bersama all family member in law pulak...^_^..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. Kalu mak abah saya, suka mkn kt kedai ni
    Setiap kali p umah aunty wawa kt putrajaya mesti ada pegi kedai ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh ye ke, mesti mak abah nad mmg peminat tegar nasi arab kan,

      mak k.eija pun peminat nasi arab, akceli bkn x sedap nasi arab kat sini, sedap cuma kalau dibandingkan dgn nasi arab saba', k.eija lebih suka yg saba' punye..hehe

      Delete
  2. Replies
    1. hehe..biasalah n3 ttg makanan mmg saje bg org terliur..

      Delete
  3. untung semua adek bradek dekat2 je ... mak pun dekat

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg rasa sgt beruntung sbb family dekat2, dua2 family pulak tu dekat2..:))

      Delete
  4. kemain lg zaquan dok tgh .. dah mcm abg kempada kembar tu pulak... dia yg melayan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhehe..itulah mmg nmpak dia sygkan sepupu kembar dia tu :)

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails