Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, February 26, 2013

Cuti CNY...Bowling Time Wif Family

As Salam,

Ok..ini story akhir ttg cuti CNY kami, cuti yg penuh dgn agenda makan2 je pun sbnrnya kan..Dari makan nasi kenduri kahwin, esoknya makan pizza hut n esoknya pulak  makan2@Mr. Kabab & Biryani...hehee.

Kiranya hari last cuti CNY tu la betul2 masa kami terisi..sbb ada agenda dari tengahari sampai ke malam. Lepas balik dari makan2 bersama family Mama di Mr. Kabab dan Biryani, ikutkan petangnya ada Agenda main bowling bersama Family Mr. Papa pula. Ikutkan pagi2 lagi MIL dah wassap dkt group Family ajak main bowling, tp Mama reply "nak main tp petang sikit boleh la kami joint sbb tgh dah ada Agenda lain". Kami pukul 5.30ptg dah selamat sampai rumah pun, mmg menunggu je wassap dari Adik beradik ipar utk confirmkan semula samada jd atau tidak utk bermain bowling.., kalau ikutkan kami mmg on je kalau mereka semua on.

Akhirnya kata sepakat dicapai..lepas maghrib bertolak keluar rumah menuju ke destinasi..Mines Bowl..kali ni all family members main termasuk Atok n Nenek Zaquan n Ziqry..1st time main bowling bersama adik beradik Mr papa masa hari raya last year n diikuti masa family trip di Genting Highland (N3 cuti x pernah abis cerita...kan dah rugi, kalau x boleh baca balik..huhu).

Kami sampai di The Mines sama time dgn Adik Ipar Mama Cute MuM, parking pun satu level, so terjah dkt Mines Bowl pun sama2. Atok, Nenek n Acik2 Zaquan n Ziqry yg lain lewat sikit sampai. .

Yeay semua dah ada, dah boleh main..

Baby besar tumpang tido stroller Baby Sara
kunun nak tido tp x tido pun..
Mcm biasa Adik Ziqry yg aktif..


 pic ni cilok dari N3 Cute MuM
suka tgk pic ni sbb Zaquan sporting bergambar, dia jenis kalau org lain minta bergambar mmg senyum lebar, kalau mama yg minta bergambar siap dia tutup2 muka...

sampai2 je anak2 dah paw jagung..lg pun sementara menunggu semua sampai..anak2 dah mula bosan..

All The Family Members
Semua sporting main, santai2 je pun main 



Mr. Papa la yg paling santai sekali main, 
main pun selamber je pakai selipar
alasan x feel nak main sbb nak bagi Zaquan main..
ohh..mentang2la Mama belanja dia main, dia main ala boleh je 


Akceli Zaquan xde pun kacau sgt kami main bowling, dia nak baling pun 2-3 kali balingan je


Sebab dia dah dapat iPad sepupu dia eisya, mmg leka la dia dgn dunia games iPad tu...
x bergerak2 mengadap Ipad ni..


Adik Ziqry mcm biasa..buat hal dia sendiri janji ada makanan..leka gak la dia..n ada atok n kakak yg boleh layan dia.., cuma yg x tahan tu dia kan jenis aktif kena la selalu pantau dia sbb tau2 je dia main terjah lane orang kiri kanan...


Keseluruhannya enjoy dapat main bowling bersama all family members..^_^..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

8 comments:

  1. bile lah nak bowling dgn family hubby ni... dah makin sibuk cuti² jer.. ada jer perancangan.. mmg x menjadi kalau nak hala ke bowling

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh ye ke, dia mesti semua pun minat main bowling..insyaallah mesti menjadi planning tu

      Delete
  2. syokkan main santai camnie.. nanti kita buat lagi lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2..mmg syok, buat lah jadikan aktiviti bulanan pun ok..hehe..

      Delete
  3. seronoknya main bowling..tak reti n segan nak main..takut org sebelah tengok bola kita masuk longkang..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg seronok, ala main je, saya pun main suka2..bknnye terror main..selalu jgk bola masuk longkang..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails