Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, September 4, 2012

Raya 2012| Berbowling di Hari Raya Kedua!

Salam 17 Syawal,

Hari Raya Kedua family mertua dan kami sebagai tuan rumah di kg dok melepak dirumah dan menunggu if ada tetamu yg sudi bertandang. Rutin biasa pagi tu bila mandikan anak2..terus pakaikan jerk mereka baju jalan..budget mcm Papa nak bawa kami berjalan..hehe..

Kalau ikutkan Mak & Ayah mmg suruh kami g berjalan ke rumah saudara mara yg terdekat, tp biasalah Papa selalunya malas nak gerak sendiri kalau boleh dia nak jalan sekali ngan Mak & Ayah, tp dah dok kg ni, time ni la giliran Mak & Ayah pulak yg jaga Atok. 

Anak2 biasalah dlm fikiran dia main jerk la, so pagi tu lepas mandi mereka dok pulun main mercun Pop Pop. 


Lepas puas main mercun Pop Pop, Zaquan rajin untuk tolong Atok menyapu rumput di halaman rumah.. dia mmg suka part ni..dia la yg tukang bawa troli nye. lebih2 lagi bila atok dok bakar rumput..bkn main lg dia. Memang x mengenal erti penat betul bknnye reti tido tengahari, x lama lepas tu Nek Long n Tok Long offer Zaquan ikut g beraya, kami pun x sedar rupanya dia ikut beraya sbb ada geng satu2nya kawan yg tido kg..Zizie..hehe..

Kami pulak dok lepak layan tv, tunggu tetamu, tetamu xde pulak yg dtg time tu, sudahnya tetiba Papa ckp main bowling pun besh ni, pastu bila berborak sesama adik beradik Papa yg lain pun setuju nak main bowling, Papa tanya Mama, Mama lg la setuju..hehe, Adik call Acik uyun Zaquan n Ziqry pun setuju utk join sekali main bowling..So kami set jumpa di Alamanda pukul 5 ptg. Kami lwt sikit sbb Zaquan g beraya ngan Nek & Tok Long nya lama betul..nak dekat kol 5 baru sampai kg. 

Bila kami sampai Alamanda rupanya bowling Alamanda tutup, lepas tu biras call The Mines pun tutup, nasib baik Ampang Superbowl, kajang di Metro Point buka, kalau x kempunan la kami nak enjoy main bowling..

Berkumpul kami semua adik beradik Papa & anak beranak..^_^..
Srnok dpt main bowling..lebih2 lagi Papa & Aima (biras@asben cute mum) kaki bowling.

Time ni masing2 dok bergaya ngan kasut raya mereka., merah masing2..
Adik x sporting nangis bila mama suruh berdiri sebelah abg, biasalah dia kalau boleh nak berkepit sebelah mama jerk..

Abg & Dania sporting bergambar

Masa untuk berbowling..3 frames sekali main...


Zaquan x tinggal kerusi urut ni, mcm dia lak yg keletihan bermain bowling, lepas berkerusi urut Acik Uyun yg  melayan Zaquan g ke pusat mainan di sebelah...


Comotnye Adik, nak bg dia leka x kacau Mama n Papa main bowling kami bg la adik makan gula2 n waffle ni, sudahnya siap kena beli baju baru nak gnti baju yg tgh pakai skrg ni sbb Mama lupa bawa spare baju Ziqry, selalunya kalau x bawa dlm handbag kami simpan dlm kereta, tp time ni kami naik kereta acik eiya.


Mmg enjoy dpt main bowling sesama adik beradik mcm ni, lepas main bowling kami lepak Mamak minum pastu terus balik kg. semula. Tengahari tadi dok kata xde tetamu dtg kan, sekali malam nye penuh 1 rumah tetamu datang. Nasib baik sempat kami semua mandi baru tetamu datang. Zaquan la yg seronok sbb dpt ramai geng...

Zaquan bersama geng2 yg dtg beraya..hari raya kedua di Kg.


Itulah kisah hari raya kedua kami, siap boleh g main bowling lg kan..hahaha, iyelah kami ni kg dekat2 jerk, sedara mara pun area2 sini jgk...so xde masalah nk g beraya dalam tempoh masa sebulan syawal ni..hehe.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

13 comments:

  1. beatnyer main bowling...lama x main bowling..:-)

    ReplyDelete
  2. seronoknya.. time pregnant pulalah dapat peluang main camnie.. pasnie kena repeat balik eh.. tak adil.. huhu..

    ReplyDelete
  3. alamakkkk ... aku pun dh gian nk berbowling beb ... xde le terer cume syok kan kalau dpt score ...

    nw 'bowling' kt perut lg beso wakakaka...

    ReplyDelete
  4. best tu..dpt berkumpul adik-beradik main bowling sama2..:)

    ReplyDelete
  5. Amboi2 syoknya..
    Men bowling ramai2 mmg heaven kan sis..
    Meriah!!!! ;D

    ReplyDelete
  6. @Gieyana: mmg besh..lgpun mmg minat main bowling ni..:)

    @Cute MuM: itulah x sangka pulak semua ok time ni dpt main bowling..eh haruss...k.ct ok jerk nak repeat balik main..abg pnyer time yg susah nak free..nnti lps uyun pantang kita set sekali lg main 1 family..hehe

    @AzuraFazil DIN: Hahaha zura lepas pantang ni ajakler pak ajil main, x pun nak ajak aku main sekali pun ok gak..hehe, aku pun bkn nye terror main pun zura, betul bila dpt score srnok n nasib jugak kadang2 dpt strike w/pun x pndai main..

    Iyelah ko tgh tunggu hari tu..nnti kalau dh slmt bersalin..inform tau..

    @izz iizza: yup..mmg besh kak..gathering main bowling sesama adik beradik ipar lagi tu..

    @Salina@IbuAqil: hihi..mmg syiok..:))

    ReplyDelete
  7. amboi...sempat lagi berbowling time² raya ni yer...tapi ni la masanye nak berkumpul sambil menunjukkan skill masing² kan..hehehe

    ReplyDelete
  8. sempat lg berbowling.. bestnya... lama saya tak main ni

    ReplyDelete
  9. sempat tu berbowling.. hihi... sy kalau dah namanya raya mmg tak sempat nak berjln memana..

    ReplyDelete
  10. wah... mmg minat bowling betoi ni.. aiap hari ry pun g main :)

    ReplyDelete
  11. @Ena's Palace: hehe..sempat aje..,
    Hahaa..berkumpul tu setuju sgt tp tunjuk skill tu mcm eija ni xde skill pun..main taram jerk main..mmg main utk suka², asben ngan biras maybe yelah mmg terror main..

    @syila: hihi..kami ni sempat jerk..kg pun dekat jerk kalau setakat nak terjah shopping kompleks cari pusat bowling..

    @~aYu~: hihi..maybe sbb kami ni kg dekat, saudara mara pun dekat2 jerk, shopping kompleks pun dekat, so agak2 bosan tu kalau planning pun cantik kami on jerk..lgpun ni berbowling sesama adik beradik ipar duai jgk..kira family gathering la..hihi

    @IntaNBerliaN: itulah hari raya pun jd nak main bowling, igtkan kami jerk yg main, rupanya bila sampai superbowl ramai jerk mereka2 yg lain pun dok main bowling..agaknye itu msti mereka yg kg dekat2 mcm kami ni jgk..hihi

    ReplyDelete
  12. wahh sempat main bowling masa ray, kami raya kedua dah blk kg belah abah pulak kat sg. nibong hala ke sabak benam nunnnnnnnn ....

    kemain lagi zaquan dok kat kerusi urut samelah amir pun ..

    ReplyDelete
  13. Ohh..srnok ape ada kg jauh²..at least dpt la berjalan merata..hihi, kami kg dekat ni yg untungnya masa x rugi atas jalan..

    sama la ye Zaquan & Amir..kerusi urut tu mmg x leh tinggal..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails