Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Sunday, September 30, 2012

Percutian 2D1N@Morib Gold Cost| ATV Ride Time!

As Salam,

Selamat berhujung minggu semua, sambung N3 percutian Morib Gold Cost yg x sudah2 ni..hehe

Selepas dapat merehatkan diri di bilik hotel yg mmg besh, Zaquan siap puas berjakuzi dan papa sempat melelapkan mata sekejap, seperti yang dirancang Mama n kwn Mama berjanji nak turun ke pantai yang berada di belakang Water Theme Park selepas Asar untuk tujuan aktiviti bermain ATV Ride. (Pakej dapat voucher utk bermain ATV Ride 5 min for 2 person)


Disebabkan Zaquan n Ziqry yg over excited sampai x tido n Papa nye yg tertido, so tepat kul 5 ptg Zaquan n Ziqry turun dulu dgn kawan Mama tunggu kami di lobby hotel. Anak2 dh x sabar nak tunggu Papanya bangun n bersiap.

Tak lama lepas tu kami menyusul dan terus ke Pantai. Wah x sangka ramainya org beratur menunggu untuk bermain. Alang2 dah sampai n dpt kupon free beratur jgk ler kami.


Panjangnye barisan..huhu

Menanti dengan sabar..n Zaquan & Ziqry pun dh excited bila nampk Motor..

Zaquan masih boleh control lagi, tp adik yg mmg tengah aktif nak berjalan ke sana ke sini, kena la Mama yg main kejar2 dgn dia, Papa beratur..nasib ada gak geng berborak , Asben kawan Mama..halim.


Sementara menunggu giliran bermain, sempat lagi kami posing2 dulu dgn Motor ATV yg ada, mula2 x berani gak nak terjah, sekali tgk bila ada yg mula utk bergambar, kami pun sibuk2 gak nak bergambar..hehhe. Pelik gak pd mulanya kenapa la biar jerk motor ni, barisan punyer panjang, tp motor yg boleh guna cuma ada 4-5 biji jerk yg berjalan. Ohh rupanya org yg jaga ni ckp utk pakej voucher free 5 min ni utk Motor ATV yg kecik jerk sbb tu Motor2 besar x jalan...

baru dpt naik utk bergambar jerk blom lg bermain masing2 dh tersenyum simpul..2 beradik ni mmg cukup suka dgn Motor.


Zaquan

Ziqry
ini nak kategori senyum ke ape ek..sampai cenggitu sekali dia pnyer suka..

Sweetmama pun nak nyelit jgk..hehe


Me n my friend (Hairani)
Ok la dpt jgk kita berjimba bersama kan, rasanya time ni jerk la mmg betul2 kita dpt luangkan waktu bersama, selebihnya mmg i bz dgn anak2 jerk la..huhu

eh baru perasan Zaquan n Ziqry sibuk dok pandang ke lain rupanya..

*Beg yg mama galas tu baju mandi n towel utk terjah Water Theme Park sekali lg utk sesi petang, malas nak turun naik turun naik bilik semula.

Akhirnya tiba giliran kami utk ber ATV Ride. 
Get Ready utk berlumba di tepian pantai..hehehe
Voucher cuma dpt 1 utk bermain 5 min utk 2 org,
 Bagi peluang Papa n Zaquan yg main..
So Mama x berpeluang la nak main,
boleh jerk kalau nak tukar org sorang 2.5 minit seorang ke kan, 
tp Mama malas ler nak tukar2,
5 minit mesti x puas Zaquan n Papa main.
Zaquan jerk ke Main, Adik Ziqry camner..mesti dia nangis nak main jgk...

Adik Ziqry naik dgn Uncle Halim suami Aunty Hai..Tq Uncle n Aunty bg  peluang Adik Ziqry merasai pengalaman naik ATV Ride ni..:))

Seronok diorang bermain & berlumba, yang pasti Papa n Zaquan mmg menikmati sungguh, sakan Mama tgk diorang bawa Motor, bkn main laju lagi. Papa kata Zaquan yg press..Papa layan kan jerk. 

Walaupun dapat main cuma 5 minit, tp jelas terpancar kepuasan & keseronokan di muka masing2. Patut la org sanggup beratur utk main w/pun hanya 5 minit sbb kalau x bayaran utk bermain Motor ATV ni yg besar RM50 & yg kecik RM30 utk tempoh masa 15 minit jerk x silap mama tau. (Harga tu betul dh masa nye yg mama x pasti..)

Adik Ziqry n Uncle Halim Cool jerk, Uncle Halim takut2 sbb bawa bdk..iye lah anak orang..aduihai sian pulak bila Mama tengok, tp bila kami suruh bawa jerk laju2 Ziqry pandainye naik Motor, rupanya Motor yg diorang naik tu x berapa stabil tu yg Uncle Halim bawa slow2 jerk. 



Muka happy n puas dpt berlumba..^_^


Sedar x sedar nak dekat jam 6.30 petang dah, iyelah beratur panjang kan, tp puas hati srnok berATV Ride, tp kolam mandi tetap x dilupakan w/pun jam dah melewati lewat petang lg pulak dah berjanji dgn anak2 mmg mereka igt. So itu yg kami terjah jgk pool w/pun time org dh mula nak dinner dah pun.

Ketika kami berjalan nak ke Water Theme Park semula, tiba2 Zaquan kata nak main kolam pasir (laut) la, Memandangkan kejar masa nak ke Water Theme park terpaksa lah kami x endahkan kehendak dia nak main pasir n mandi laut..tp kami janji akan ke pantai pada keesokkannya :)

P/S: N3 Auto Publish, berkesempatan utk wat n3 auto publish semalam, semalam Papa terlibat dgn Sukan Bolasepak utk Kelab Opis dia, so seharian Mama duk umah jerk layan anak, time anak tido gunakan masa uk berblog..hehhe. Hari ni nak g melawat Fazilzura yg dh selamat melahirkan baby girl pada 22/9/2012.
*N3 Auto Publish*

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

6 comments:

  1. Tgk anak2 awak teruja dpt naik motor nie..kt bt ferringi pon ada but x sure brp rega utk naik motor nie..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg diorg sgt teruja n sgt srnok dpt naik motor ATV ni :))

      itulah mmg trend skrg ni dkt pantai2 dah ada aktiviti ATV Ride kan..

      Delete
  2. lame x singgah sini.. dah bertukar ke warna purple yer....
    amboi seronoknya main ATV tu.. selalu layankan amir main yg kat carefour tu.. tp mahal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..setahun sekali bertukar ler background n header blog,
      biasa la tu yana, mmg x dpt nak konsisten BW hari2..k.eija ni pun dah byk hari x BW blog kawan2 ni..

      mmg srnok :)

      Delete
  3. bestnya dapat naik motor ATV ni.. kalau la semua my hero tu dapat naik.. camne la keadaan dorang gamaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best :)
      mesti gamat diorng kalau dpt main..srnok main pulak di tepian pantai..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails