Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, September 6, 2012

Raya 2012| Raya ke-7..Beraya Rumah Adik Beradik!

As Salam,

Raya ke 7, Masa untuk beraya ke rumah Adik Beradik Mama yg lain pulak,  Kali ni ke rumah Adik kelima Mama di Seksyen 7, Shah Alam & Adik Ketiga Mama di Cheras. Raya ke-3 dah berjalan Raya ke rumah adik kedua Mama di Melaka. Almaklumlah sekarang ni masing2 dah berkeluarga dan punyai rumah sendiri, so excited la suruh datang rumah kan..time ni pun nak tunjuk skill memasak..hehe..

Adik Kelima Mama ni mmg dh bgtau awal yg dia nak buat makan² untuk family pada hari raya ke 7(Sabtu). So Mama pun mmg dg bgtau awal² jgk ler dekat Papa ttg Agenda Hujung minggu kami ni.

Pagi raya ke 7 tu kami bertolak dari rumah sendiri ke Shah Alam (malam Jumaat dah balik rumah). Pagi tu sempat Breakfast Mc'D dulu..

My mum pergi dengan Adik Kedua Mama sbb Abah dah mula keje, tp Abah keje di Shah Alam jgk, so tengahari tu bila semua dah sampai, tuan rumah la yg g jemput Abah agar dpt sama² join kami semua. Adik Ketiga bertolak sendiri 1 family. Adik keempat & yg bongsu (bujang kedua²nya) dah pun bekerja dan x dapat sama² kesini. 

Dah lama x g Seksyen 7, Shah Alam, dah byk berubah dh byk shop lot, so Adik Mama yg dtg jemput kami family Mama & Adik Ketiga di Drive Thru KFC. Sampai² tgk tuan rumah dah sediakan menu special..Bihun Daging Special..mmg sedap bihun daging ni, dah risik resepi..nnti ada masa nak try buat..:)

Hidangan daripada tuan rumah..Alhamdullillah..sedap & kenyang kami semua makan..


Wiwin (Twins)~ Aisyah & Sarah di hari raya ke 7@umah Ateh Cu..
Sgt Bambam kan..dah pun berusia 3 bulan, hari tu lahir kecik jerk..2.02kg, skrg ni dah 5.4kg@3bln.


amik kesempatan bergambar bersama anak buah wiwin, tgk adik Ziqry yg tgh menyusu kat belakang tu..jeles tau, dia dh pandai jeles..lebih² lg dia pernah nmpk wiwin Aisyah mengopek dgn Mama..Skrg ni mmg kalau dia tgk Mama dukung Wiwin..Dia Jeles n meronta minta Mama dukung dia pulak n dia pun sama sibuk nak dukung Wiwin.


Ohh jeles ye, Ok la Mama bergambar dgn Adik Ziqry pulak..


Bkn main Senyum lagi dia, Mama x pernah lupakan Adik la..


Antara gambar yg sempat disnap..
lama gak kami melepak disini sbnrnya..sedar² dh kol 3.30ptg..


Kami di hari raya ke 7@Rumah Ateh Cu Zaquan & Ziqry ~Seksyen 7, Shah Alam


 Sebelum pulang, amik gambar kami adik beradik, tp boleh pulak gambar tuan rumah xde..Tuan rumah yg amik gmbar ni sbnrnya..

 *seriusnya muka papa..time ni mmg dh nak balik dh tp kami yg lain sibuk pulak nak bergambar bersama..Papa paksa rela la tu..huhu..

Ini lah tuan rumah sbnrnya, Adik Lelaki Mama, adik kelima Mama, sorry lupa nak amik gambar Ateh Cu dgn Cik Amy


Balik daripada rumah Adik lelaki Mama ni kami singgah ke Carrefour Seksyen 23, Shah Alam dulu, seminggu dah tinggalkan rumah masa untuk menambah stok makanan/brg basah utk rumah pulak..Lgpun esoknya Mama plan utk buat makan² di rumah Mama pulak.

Pergila shopping kompleks manapun, hero² Mama ni nmpk jerk pusat mainan..


Selesai membelah di Carrefour, OTW nak balik bangi, kami singgah beraya ke rumah Adik Ketiga Mama pulak di Taman Kota Cheras. 

Kami di Hari Raya ke 7 @ Rumah Mak Yang Zaquan & Ziqry ~ Taman Kota Cheras


Mama pernah ckp kan yg hero² Mama ni cukup suka  melayan Wiwin..Ye mmg betul, kali ni lg nampak..Ziqry belajar nak bg susu dkt Wiwin, Zaquan pulak ringan tulang nak dodoikan Wiwin, Masa Adik dia kecik dulu xde pulak dia ringan tulang nak dodoi adik dia tido, tp kalau Wiwin ni menangis jerk cepat jerk tindakan hero² Mama ni menyelamatkan keadaan..hihi.., Agaknya diorg ni suka baby girl kot...Mcm mane la agaknye gelagat diorg nnti bila dpt sepupu baru adik eisya yg bakal lahir x berapa lama jek lg ni..Anak² Mama ni hero so mmg x dpt dinafikan cara mereka agak kasar & ada egonya tersendiri..tp pada masa yg sama Penyanyang sbnrnya...


Membebel la pulak Mama ni, Makanan pun dah tersedia..Mak Yang Zaquan n Ziqry masak Kuey Tiaw Goreng, Nasi Impit dengan Daging masak hitam..Sedap semuanya, Zaquan makan bertambah..Zaquan sbnrnya peminat Kuey Tiow..:)

Mcm biasa selalunya Adik Ziqry yg over bila part makan ni, pantang nmpk makanan..msti..'nak..nak.."


Beraya ke rumah Adik Beradik sudah, shopping pun sudah..Esoknye giliran rumah Mama pulak...hidangan special ape la yg nak dibuat ni ye..?

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

8 comments:

  1. tomey sgt wiwin tu sbb tu adik jeles...hehehe

    ReplyDelete
  2. meriahnya dgn makan..seronok sgt tgk..:-)

    ReplyDelete
  3. wah!bnyknye entry bergambar :) hehehe..meriah raya kan :)

    ReplyDelete
  4. nampak dua hero tue suka baby.. Zaquan masa eisha lahir pon bkn main syg lagi.. Kali nie giliran ziqry pulak.. Camnerlah nanti berpantang kat umah mak..

    ReplyDelete
  5. seronok kumpul dan makan2...
    twin tu comellah...

    ReplyDelete
  6. @Ena's Palace: hehe..iyelah tomey sampai semua org pun dok hadap wiwin jerk, x layan adik Ziqry tu yg adik jeles..

    @Gieyana:Alhamdullillah, time raya ni kita semua pun meriah dgn makanan

    @Huda: hihi, Raya thn ni rajin pulak eija bergambar..:)

    @Cute MuM:itulah camner la nnti, kali ni ada 2 hero, kakak lg..takut baby x dpt nak tido jerk msti riuh rumah nenek, Ziqry tu syg mmg syg tp dlm masa yg sama dia geram..dia nak peluk cium..penat nak melayan Ziqry pulak nnti..hehe, Zaquan dh besar mmg x ngacau sgt baby, dia dgn perangai bertuah dia jerk la..pening kepala atok n nenek nnti, sib baik atok dh pencen leh melayan semua cucu2 nya nnti..hihi

    @NUR: terima kasih :)

    @Cik Jue Aka Ibu Farisyah: betul tu, mmg terasa srnok bila dpt berkumpul sesama 1 family makan2..:)
    hihi..mmg comel.bambam n putih melepak..

    ReplyDelete
  7. comelnya twin tu..best kan dapat berkumpul adik-beradik camni..:)

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails