Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, November 10, 2010

2nd Monthly Check-Up.

Salam sume..

minggu ni mmg sweetmama malas sgt nak up date blog..rasanye penangan pembawakan kot..hak3..adeii nak salahkan pembawakan pulak..sbnrnye diri sndiri yg malas..huk3..

Akceli minggu ni isnin hingga khamis ..sweetmama ade tugas odit..balik pun dh petang..so mmg xde masa la nak belek blog..ari ni kebetulan pulak dpt balik awal..sbb PTJ kitaorg odit tu x byk sgt transaction..so x byk la yg kena semak..hehehe..so ptg ni sweetmama pun merajinkan diri la untuk up-date sikit blog ni..

Pagi tadi sweetmama ade monthly check up for my 2nd pregnancy..tp ari ni mood ade sikit berangin jerk ngan doktor..bulan lepas (13.10.2010) sweetmama dh buka buku merah dkt K. Kesihatan B.B.Bangi, n spt kebiasaan mcm masa pregnantkan zaquan dulu..sweetmama selesa untuk wat check-up kat K.Kesihatan Putrajaya..memandangkan kami pun kerja kat Putrajaya..senang..

Tetiba ari ni time check-up..kena jupe doktor for 1st time RME..kena la soal siasat ngan doktor bila dia tanya sweetmama nak bersalin kat mane nnti..sweetmama pun bgtau la nak bersalin kat Hospital Serdang..sekali kena marah daaa...doktor tu siap kata amboi suka2 awk jerk..buka buku kat Bangi..sbb dok kat Bangi, pastu check -up kat Putrajaya sbb keje kat Putrajaya pastu nak bersalin kat hospital lain..adeii..berdesing jerk telinga..sbbnye 1st time dulu ok jerk..xde masalah pun nak wat check -up kat mane pun..

Doktor tu inform disebabkan sweetmama ade history operation for my 1st baby, so kena la dipantau oleh hospital yg berdekatan..n doktor suggest sweetmama wat monthly check-up dkt  K.Kesihatan Sri Kembangan..ohh tidak..dengan selambanya sweetmama menjawab..mmg x boleh..sbbnye mmg saya dh keje kat putrajaya..satu hal pulak nak patah balik...

At lastnye doktor tu akur..tp dgn muka yg masam mencuka la yek..kot ye pun pressure dgn patient yg byk..jgn la wat muka.. kan..

Tapi nasib baik jgk la ari ni punye result check-up..sume nye ok..HB pun sgt ok..14.5..

cuma yg kelakarnye dh masuk 2nd pregnancy pun sweetmama ni x paham2 lagi kiraan nya 1st day last period..bukannya last day last period..so kena marah lg ngan doktor..sbb salah kira..maknanye due sweetmama bknnye 24.5.2011 tp 19 .5.2011.

Okey itu saje cite pasal my 2nd monthly check-up..check-up sweetmama seterusnya pada  8.12.2010

check-up zaquan pulak 30.12.2010..

7 comments:

  1. oh org bangi ek
    dyha kat sg.merab je
    check up pun kat klinik desa sg.merab

    ReplyDelete
  2. kita kan pegi la tempat yg kita senang nak gi kan.. kalau dah jauh nak patah2 balik kan ke leceh.. doc ni tu la mesti nak marah.. dulu pun sy kena kat klinik kerajaan... nurse bising2 tak g klinik yg sepatutnya.. mmg bdesing la telinga.. sabo je

    ReplyDelete
  3. due yer lagi awal dari Dania lah yer..
    Sabar lah.. tapi me check up kat Bangi ok jer..

    ReplyDelete
  4. eija--
    wah..tahniah...moga baby girls...hehehehe


    nanti update selalu, nak tahu kisah checkup selanjutnya..

    ReplyDelete
  5. hope baby & uols sihat sejahtera ye..hehe

    ReplyDelete
  6. @MiftahulMadihah: haah..eija dok bangi kat seksyen 4 tambahan, tp disebabkan eija keje kat putrajaya rasa cam senang nak check-up kat putrajaya

    @e_da:hehee..itu la pasal..msti la pilih tempat yg senang..

    @Cute MuM : Klinik kesihatan kat Bangi tu mmg ok pun..xde masalah pun..cumanya prefer g check-up kat putrajaya senang papehal papa zaquan pun bole punch card n masuk keje dulu..agak2 dh sudah..call jerk jemput..kalo bangi papa zaquan kena tunggu la pulak..huhu..

    @Siti Ruhayu : hehe..thanks ayu..amin..eija pun nak kan baby girl kali ni..tp if dpt boy pun eija terima dgn hati terbuka..:))

    @Hezesuze: thanks akak atas doa mu itu..^_~

    @echa : alhamdullillah..thanks echa.

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails