Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, November 4, 2010

Nasi Lemak BoBo!

Salam n slmt tgh sume..

ni bukan n3 menu pagi or tgh sweetmama ari ni..tp ni menu dinner kami pada ari Isnin (1 Nov 2010). Kami terjah Food Court Sg. Ramal Junction. 

Semenjak sweetmama pragnent ni..papa zaquan yg selalu mengidam..sweetmma xde la pulak mengidam..cuma jenis x bole tgk org makan..kalo tgk org tu nye mknan mcm sedap jerk..terus rasa nak order time tu jgk..huhu..

Akceli ni kali kedua kami makan kat sg ramal junction ni..kali pertama g sbb papa zaquan teringin makan satay..n sweetmama dpt info dr my friend satay kat sini sedap..lebih sedap dr satay samuri kat kajang nun..

Berbalik pada Nasi Lemak Bobo ni..adik ipar sweetmama yg perkenalkan nasi lemak Bobo ni sbbnya adik ipar sweetmama keje part time kat kedai kawan dia..Bobo tu kawan dia..,bermula dr adik ipar sweetmama ni la..papa zaquan terus mengidam nasi lemak bobo + nasi lemak Bobo ni mmg sedap..nasi lemak kosong RM1 jerk..kalo yg berlauk RM2..kawan2 cuba la try (ewahh..promote sikit) dijamin sedap..n pasti x cukup makan 1 bungkus..

kali pertama kami makan kat sini mulanya nak makan satay jerk..tp iye la org ngidam kan..(papa zaquan ye..) dia makan nasi lemak sampai 3 bungkus..at lastnye satay tu x abis pun makan..jnji lepas ngidam dia jerk..+ satay dia besar2 tau..mmg puas hati la..


ini sweetmama nye ..nasi lemak lauk kerang..

 Zaquannye sampai 2 bungkus..sbbnye mula2 amik satu jerk..tp ade sambal..amik la lg 1 bungkus yg kosong..at lastnye zaquan makan sikit jerk..sbbnya dia jupe kawan main kat kedai tu..apalagi ..papa zaquan la tukang abiskan nasi lemak ..wah 3 bungkus lgi dia makan kali ni

 see...dijamin sedap..abis licin..hahahaa..

hehhee..yg ini pulak selingan selain drpd nasi lemak bobo yg sedap kat sg ramal junction ni.. time kami sedang enak makan nasi lemak ..ade la pulak sorang pakcik ni duk depan meja kami order chicken chop..nmpak mcm sedap jerk..hahaha..ini  la masalah sweetmama pulak..papa pun terus offer nak ke..tu la kalo kita kongsi..nak la..iye la kan dh makan nasi lemak..rupenye papa pun tgk cam sedap..dia kan ngidam lebih dr org ngandung..order la jgk 1 chicken chop ni..hehehe
 ini dia rupe chicken chop yg nmpak sedap tu...

sekali try mmg sedap daaa...rasanye lebih sedap dr kami mkn dekat D'one steak bangi ari tu..
dh sedap kan..mmg licin la kami abiskan..kami makan bertiga la kiranya..(mama, papa n baby dlm perut..huk2..)..zaquan mmg dh x igt nak makan dh..

dia dh ade dutch lady..+ dh dpt kawan baru..


Lepas ni bole terjah sg ramal junction lagi..sbb adik ipar bgtau nasi ayam sempoi kat situ sedap..mmg ramai customer...tp tu la masalahnye bila kami g sg ramal junction ni..aura nasi lemak bobo tu lg kuat..lebih2 lagi dua2 mmg giler nasi lemak..


***kami yg suka makan***

P/s : slmat mkn tgh sume ..me x lunch pun ari ni..rasa kenyang pulak makan nasi lemak pagi tadi..(nasi lemak lagi..:P)

3 comments:

  1. hi sweet mama.. mcm hubby sy la.. sy pregnant dulu dia yg mabuk.. ni sweetmama x mengidam hubby yg mengidam ek..

    ReplyDelete
  2. nasik lemak bobo...wah klasik namenye kan..tapi mmg suka makan nasi lemak beralaskan daun pisang

    ReplyDelete
  3. fuhhh..licin makan.. bestnyer..

    lya suka nasi lemak pedas kat pasar minggu... guni cili kering.. mmg bdesitt telinga ni

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails