Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, November 18, 2010

AidilAdha 2010

Salam n selamat petang sume..

dh petang br sibuk nak update n3..huk3..

just n3 pasal AidilAdha semalam..macam biasa pagi raya hidangan istimewa dr my mum..nasi impit, rendang daging n kuah masak lodeh...ini la yg dipulun seharian semalam..hehee..
 Zaquan pun dok pulun rendang daging
Ateh Chu Zaquan yg dok melayan kerenah zaquan.

Macam biasa..kami sume lepak2 dulu makan2..tgh kol 12 baru balik kg my father..dekat jerk lg pun..kat sg kantan kajang jerk..

Ingat lagi dulu masa kecik2..mmg la awal pagi lepas sembahyang raya jerk terus balik sg kantan..pastu sibuk dok tgk org korban kat surau..skrg ni suasana tu dh xde..bila dh besar ni..my family lebih selesa beraye kat umah sndiri dulu..tgh baru balik kg..

So setakat ni sweetmama x berpeluang lagi nak bw zaquan tgk org korban lembu..nnti la zaquan..dh besar sikit ek..

Suasana sekitar Hari raya Adha kat kg..Umah Wan
Ramai jgk yg balik kg tahun ni..
Kami sefamily xde planning pakai baju sedondon pun tahun ni..lgpun baru jerk lepas majlis kenduri kawin my younger sis..
sweetmama pun dok pakai baju lama jerk..xde tempah baju baru pun..papa zaquan n zaquan pun malas nak pakai baju melayu..
akceli sweetmama dh siapkan dh diorg nye baju melayu..tp bila papa zaquan pun x pakai baju melayu..anaknye lagi la xnk pakai ..
zaquan sweetmama nak tukar kan dia baju jalan pun xnak..tahan dia nak pakai baju xde lengan tu pagi raya..mmg mulanye saje sweetmama pakaikan dia baju biasa dulu sbbnye takut kotor bila dia makan..tp time nak tukar baju jalan jerk ..dia xnak..huk3..
Xpela ..jnji planning beraya berjalan dengan lancar..


alamak br jerk nak amik pic romantik sikit ngan papa zaquan..mata papa zaquan pulak tertutup..


6 comments:

  1. amboii romantika d amor nampak hehe

    ReplyDelete
  2. hehehe..sesekali nak romantika d amor ♥♥♥

    ReplyDelete
  3. siap berbaju raya lg eija ya.. heheh menu2 tu semua buat teringat kat mak.. tp haritu dpt makan ketupat lodeh gak.. salam aidiladha buat eija sekeluarga

    ReplyDelete
  4. @e_da : salam aidiladha jgk wat @e_da..btol2.. ape2 pun masakan mak jgk yg mabeles..:)

    ReplyDelete
  5. meriahnyer.. kitorang lepak umah mak jer.. pastue baru g rumah mak long jumpa atok..

    ReplyDelete
  6. @Cute MuM : xde la meriah sgt..kami pun just balik kg sg kantan jerk..lepas tu petang masing2 wat aktiviti tido..hik3..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails