Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, November 30, 2010

Here We Come -Melaka Wonderland Theme Park & Resort

Salam sume..

Alhamdullillah..planning sweetmama nak g bw zaquan ke Melaka Wonderland Theme Park & Resort tercapai jgk..spt yg sweetmama citer sblm ni yg kami nye planning ni last minute..

Selepas selesai majlis kahwin sebelah lelaki di Simpang Empat Melaka pada 20 Nov 2010..kami terus terjah Ayer Keroh..kalo diikutkan kami dh try booking hotel online tp penuh...ohh rupenye kat melaka mmg byk event..salah satunya adalah Sukan Paralimpid..patutla byk hotel penuh..at lastnya kami sepakat redah jerk..n akhirnya bermalam di PUTERI RESORT.

Kita mulakan dengan pengalaman kami ke tempat yg sangat2 ingin dituju ini dulu ye ..nnti br smbung n3 tentang penginapan n makan..hehehe..

Here We Come : MELAKA WONDERLAND THEME PARK & RESORT
Tarikh : 21 Nov 2010


sampai2 jerk terus nak posing ..hehee..sweetmama yg over expose:p
see time ni mood zaquan x berapa ok..dia dok teringat kat swimming pool hotel..iye la x nmpk air lg time ni..

ala..masyam nye muka anak mama ni

 Dirasmikan pada 19 Mei 2010
 Jom intai harga tiket :-
Dewasa - RM30.00 (weekends) / RM26.00 (weekdays)
Kanak   - RM25.00 (weekends)/RM20.00 (weekdays)
Kanak2 bawah 90cm - percuma

oh yeah..tinggi zaquan masih kurang 90cm..so zaquan masuk free
 giliran kami...2 ticket dewasa ye..:))
 menuju ke destinasi..hehee..nmpk mcm jauh jerk nak kena menapak..tp cde la jauh sgt pun..naik jerk tangga nun..terus jupe tempat nak tukar baju..mmg selesa tempat dia..
 bersedia sudah..
 turun jerk dr tempat tukar baju..dh nmpk pantai ombak ni..
 tp sebelum tu kita kena terus ke atas untuk sewa pelampung ni..
haaa..dh dpt pelampung n dh nmpak air..tgk la muka ceria zaquan..

byk sgt pic..kita smbung next n3..time to mandi manda..hehehee


5 comments:

  1. eija,

    best nyer dpt g jalan2.selalu pegi melaka tp x pernah lak g tempat nie..macam best jer..Mayb next time bleh g sana..hehehehe..

    ReplyDelete
  2. Salam...
    waa seronoknyer .. lama betul tak jalan2 ke Melaka... cuma last year pernah singgah sekejap ... :)

    Dah banyak benda ehh kat Melaka tu.

    http://hasrulhassan.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. ade jugak plan nak gie situ weekend nie...tengoklah macam mana

    ReplyDelete
  4. bestnyer.. tak sabar nak bawa dania pulak..

    ReplyDelete
  5. @echa: mmg best..bg mereka yg suka mandi manda n sesuai untuk bw anak2..lgpun ni tempat baru..

    @hasrul hasan : hehhee..btol tu iyela skrg melaka pu dh jdk MELAKA MAJU..!

    @Zaidah : ohh iye ke..g jgn x g..cuma kalo g weekend n cuti sekolah ni mmg ramai..ari tu eija g pun org ramai tp masih terkawal la..

    @Cute MuM: hehe..lepas ni kalo bw dania mandi kolam..msti dia pun akan jdk mcm abg apan..masa kami mandi kat pool hotel ade baby yg sebaya dania mandi pool..terus kami sume teringatkan dania..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails