Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, October 24, 2012

Jalan² Hujung Minggu ~ Tak Sengaja Shopping

As Salam,

Hujung minggu lepas hari Ahad (21 Okt 2012) Mr. Papa bawa kami berhujung minggu di Aeon Cheras Selatan. Motif asal ke Aeon Cheras Selatan sbb nak redeem voucher bday Aeon Card/J Card. Papa kan baru lepas sambut bday..so mmg setiap pemegang kad dpt benefit 'exclusive birthday reward'. Mr Papa dapat cash voucher RM30 n biasalah bday kupon, beriye Papa nak amik awal kupon bday tu sbb mcm teringat ada kupon buy 1 free 1 tiket outdoor genting..sekali bkn daa..dpt free 1 games bowling di genting shj..

Teruja jerk sbbnye hujung bulan ni insyaallah kami akan bercuti ke Genting bersama family mertua..^_^..Terjawab dah pertanyaan NadKak eija,nk p mane ujung bulan ni? =)

Ikutkan Mama xde lah berniat nak shopping pun, tp bila Papa kata dia dpt cash voucher RM30 n Papa kata voucher tu nnti beli lah baju anak2..sekali bila dah masuk JJ..tgk ada sales daa..sales sampai 70% utk pemegang kad..akhirnya terjebak menyopping..tp hasil shopping sumenya utk hero kami berdua..utk kami yilekk. Kali ni mcm byk pulak pilihan baju budak, selalunya Aeon Cheras Selatan, x byk sgt pilihan nak shopping baju bdk2. Kali ni byk brand Polo, Hush Puppies dan Ben10..rambang mata Mama nak buat pilihan pulak...


hasil rembatan:-

Sweater sedondon utk Abg & Adik..Brand Baby Polo..
murah jerk - ada sales 70%. harga asal RM119 after less RM35.70 sehelai.


Ikutkan Abgnye xde size, Size paling besar 3-4 years, tp bila dia tgk Adiknya ada, dia sibuk nak try Adik dia pnyer baju, Papa ckp belikan jgk utk Zaquan yg sama mcm Adik sbb bila try Zaquan muat sweater tu cuma x leh la nak pakai lama la..ngam² badan aje.

Untuk Abg

Selain sweater belikan jgk baju jalan utk Abg..Jeans Mickey Mouse & t-shirt Ben10. Mickey & Ben10 pun ada less 70%. Haruslah grab t-shirt Ben10 tu dari RM59.90 jadi 17.97. Jeans mickey tu sama harga dengan sweater polo after less RM35.70


Untuk Adik

Adik dapat gak T-shirt Ben10 sedondon dgn abg, Seluar baby kiko dan selebihnya baju basahan utk Adik. 


Total up setelah ditolak voucher RM30 daripada papa semuanya bernilai RM200. okla tu kan umpama belanja utk anak2 sorang RM100. Bukan selalu pun..Akceli sejak dah beranak dua ni Mama jarang sgt dah shopping baju anak2, berbanding masa Zaquan kecik² dulu, boleh dikatakan Mama setiap bulan mesti spent utk baju Zaquan w/pun sehelai, pantang betul tgk baju bdk..mesti nak beli. Disebabkan skrg dh jarang mmbeli tapi bila sekali beli itu yg x igt tu..huhu

Satu lagi sekarang ni kan bila dah beranak 2..mesti nak sedondokan baju yg mereka pakai, tp rasanya ini berlaku time diorang kecik2 jerk kot, nnti dah besar diorang dh pandai pilih sendiri..msti x mo disedondonkan lagi..

Balik dari Aeon lepak minum sat, Zaquan sudah pun ketiduran, Adik jerk yg segar bugar. Malamnya baru kami layan ulangan Motor GP..kali ni tgk depan TV beriye2 menjerit/suspen tgk Zulfahmi dah leading cuma xde luck jerk kan..

Adik tomey²..yg dah kurus..
Baju yg adik pakai ni baju masa Zaquan sambut bday 1 thn, Abg pakai sikitnye ketat, Adik pakai loose jerk..

Zaquan semasa berumur 1 tahun..bambam jerk time ni..


P/S: Mood tetiba mengimbas memori..tgk gmbar anak2 time kecik2..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

22 comments:

  1. sesekali berbelanja x per...bukan utk saper pun...utk anak-anak tersayang...tp kesian ler kat mak bapaknya sebab x dpt menyopping apa pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhehehe..betul2, soping utk anak² tersyg jgk..
      bila dah beranak ni mcm tu la kita kan..dulukan anak..kita bila² pun xpe..

      Delete
  2. byknya shopping... suka shopping tapi kalau bwk si kecik mmg terus xde mood..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..pengaruh sales 70%..huhu
      Time eija shopping ni anak2 dgn Papa nye , Papa dia bawa g main dkt pusat hiburan keluarga, So Mama nye dpt shopping dgn tenang..:)

      Eija amik jerk sume yg eija berkenan dah selesai pilih baru ckp ngan Papa sesuai/ok ke tak.., kalau x ok drop jerk balik..klau ok boleh terus bayar..

      Delete
  3. Aik,tetibe je tgk gmbr2 lama...apakah? Hehehe
    Ooo, g gemting..skali ngan cutemum la ek? Patut la dania ngan sara pun belisweater

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhe..tiada apa2 pun..mesti pk sedang pregnant lg kan..hehee,

      Yup g genting, Haah cutemum g sekali..kiranya semua family members ada..
      itulah kebetulan pula masing2 teruja nak belikan sweater utk anak2..

      Delete
  4. Semua demi anak-anak kan Eija kita tak ada pun tak apa.. puas kalau dah dapat beri pada mereka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak, dah jd ibu ni begitulah kan..semuanya mesti anak dulu, pastu baru pk utk kita..

      Delete
  5. Cantik sweater diorg.. Uyun nk shopping xdpt., ikut jerlah pilihan daddynya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih, sweater baby polo jerk, beli sbb ada sales, ikutkan sweater diorg dah ada 2-3 dah tp kami ni mmg jenis pantang tgk sweater la agaknye mesti terbeli..heheh

      pilihan daddynya tu pun dh ok sgt..nike lg tu..mmg cantik..

      Delete
  6. sesekali shopping beli baju anak anak seronok kan..lepas 2 jenjalan...best2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..yup mmg srnok..rasa puas bila dpt shopping baju utk anak2 w/pun utk diri sendiri xde..

      Delete
  7. nanti bergaya sakan la yer budak2 tuh di Genting...:)

    Pergi Genting sekarang syok sebab sejuk...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..bergaya la dgn sweater baru..:)

      waktu mlm mmg compom sejuk, tp siang cuaca dia lebih kurang sama jerk mcm kat sini, tp kalau siang tu hujan n berkabus mmg sejuk...

      Delete
  8. eija,ssekali sronok bbelanja tau...

    betul tu,kalu ank dh 2 memang semuanya nk sedondon..eija dua2 boy..sama juga saly..dua2 hero..huhu...semuanya sedondon cam kembar pulak.. tp dah besar nnti tk tau laa gane kan..waktu mereka kecil adalah saat2 indah kita:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu waktu kecil mereka adalah saat2 indah kita, sbb tu bila tgk diorng cepat mmbesar rasa rindu nak pegang baby lagi, rasa mcm cepat sgt masa berlalu..mcm baru jerk lahirkan mereka sedar x sedar yg kecik pun dh nak masuk 2 thn..

      Delete
  9. demi anak anak kan.. tak kisah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2, rasa puas sbnrnya dpt berbelanja untuk anak2 w/pun utk diri sendiri xde..

      Delete
  10. seronoklah depa dpt baju baru kannnn :) http://ytazzizzaty.blogspot.com/2012/10/jus-manggis-xango-untuk-kesihatan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..bdk2 skrg usia baru 4 thn tp dah paham erti seronok bila Mamanya belikan baju baru..:)

      Delete
  11. ha'ahlah tembam btl zaquan masa kecik lain dgn sekarang dah kurus hihihihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..itulah Zaquan masa kecik2 dulu mmg bambam.., Ziqry masa kecik/baby pun x bambam mcm abgnye masa baby, Zaquan start demam sampai muntah2 yg buat dia kurus..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails