Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, February 27, 2013

Yuran Bulanan Taska & Tadika Anak2

As Salam,

Antara tanggungjawab yg perlu diselesaikan time dapat gaji..yuran bulanan taska n tadika anak2..terasa betul tahun ni yuran anak dah double..(dulu anak2 duk ngan nenek dia..nenek charge baru RM150 seorang) now dah duk taska n tadika 2 orang RM570, Zaquan RM300, Ziqry RM270..tp sbnrnya lebih kurang RM600 gak sbnrnya yuran setiap bulan..sbb Ziqry kena bayau OT Cikgu..

sampul yuran anak2, 2 hari sblm gaji selalunya dah dapat..

Claim OT Cikgu..

OT Cikgu Ziqry bulan ni RM17, bulan lepas RM7, 5 minit 40 sen tau...meningkat sbb lately ni petang2 hujan je kan, selalu tersangkut gak amik anak2..kami balik jam 5.30ptg, menunggu Mr. Papa jemput Mama paling cepat 5.45ptg..selalunya 15 minit gak nak sampai ke tadika Zaquan..so Zaquan mmg x pernah kena bayau OT cikgu..kami jemput Zaquan dulu baru jemput Adik..bezanya tahun ni Mama xdelah jd penunggu opis lg, balik mmg cepat sampai rumah pun sblm maghrib..

kos sara hidup skrg mmg tinggi kan...

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

18 comments:

  1. BARU JE TULIS KISAH LEBIH KURANG PSL NI KAT BLOG SAYA..SBB TU TAK BOLEH SORANG JE BEKERJA..:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu zaman skrg ni suami isteri mmg kena saling bantu membantu untuk tanggung kos sara hidup yg tinggi.

      Delete
  2. Huhuhu mahalnyaa. Makin ramai anak makin tinggi la cost kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup sbb tu selalunya kalau anak ramai, kebanyakkannye amik maid, tp insyaallah setiap anak ada rezeki masing2, mungkin bila beranak kecik, yg abg dah besar dah sekolah rendah, dah x minum susu x pakai pampers kos tu beralih pd adiknye pulak..

      Delete
  3. mahal tul kak eija..ot yg x tahan tu kan..kos sara hidup sgt tggi now..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..mmg dlm perjanjian operasi taska 7.00 hingga 6ptg je, atas pukul 6 ptg kena la bayar OT cikgu

      itulah mmg terasa sgt kos sara hidup skrg ni tinggi bkn setakat yuran sekolah anak je semua benda pun mahal skrg ni..

      Delete
  4. owhh OT cikgu dia pun kene bayar yer.. nasib baiklah yg pakej amir tu 7 pagi - 7 malam rm 300.00 tanpa cas OT huhuhuhuhu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh ok la pakej school amir 7pg-7mlm, zaquan n ziqry 7 pg-6ptg, kalau lewat sikit w/pun seminit kena bayau ot cikgu..

      Delete
  5. Replies
    1. Haah harga taska ziqry sebulan RM270 (7pg - 6ptg)

      Delete
  6. ya Allah mahalnya la skrg kos tadika ke nurseri ke sume naik harga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikutkan ni harga standart kat putrajaya 250 - 350..

      kalau hantar ke tadika yg ada nama..lg mahal rasanye..

      tp mmg terasa pun harga tadika dan taska skrg ni makin mahal..

      Delete
  7. 5 minit pun kire ke ..melampau ... zaman fahim dulu ade la seklai 2 aku terlambat idak la pulak diorg charge .. sbb ko selalu lambat kot...hmmmmm

    pastu cekgu kerek plak tu ...heeeeeeeeeeeee
    2-3 org je la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah 5 minit pun berkira.., yelah agaknye sbb bknnye sekali dua kami jemput lambat, dah boleh dikatakan hari2 sampai kat taska ziqry mesti lebih kul 6ptg, nasib baik sempat jemput zaquan sblm pukul 6/ngam2 pukul 6. masa 2 minggu pertama asben aku jemput anak2 dulu baru jemput aku , mmg la sempat tp asben aku kata mcm 2 kali kerja lps jemput diorang nak kena patah balik jemput aku, tu yg skrg jemput aku balk pastu terus jemput anak2..tp tula lwt la sikit amik anak jd nye..

      itulah tgk ada gak 2-3 org cikgu yg x friendly kan, bila tanye ohh sy bkn cikgu dia..
      nasib baik cikgu ziqry ni ok..

      Delete
  8. aiii...5minit pon kira OT ke..huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah pasal 5 minit pun kira..

      tp bak kata eima la, maybe sbb eija byk kali ambil lewat,so dia kira la setiap hari OT w/pun lwt 5 minit..

      Delete
  9. mahalnya.....makin bertambah bila anaknya bertambah kan...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..itulah reality zaman skrg kena hadapi, kos nursery n tadika anak pun mahal melampau..tp insyaallah setiap anak2 ada rezeki dia..sbg ibubapa off coz la kita nak yg terbaik buat anak2 kita.

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails