Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, February 5, 2013

Cian Adik

As Salam,

Ini cerita lama, citer tahun lepas..huhu, pic2 adik Ziqry ni dah ada tersimpan dlm deraf n3, tp biasalah mama dia suka update n3 lewat..tp Mama nk jgk update n3 ni sbb 1st time tgk muka adik luka teruk sebegini, luka di bahagian hidung dan dahi.

Ntahla buat masa skrg ni x sempat sgt la nak ngadap blog aje, bermula thn ni anak2 dah ke tadika & taska Putrajaya, so 5.30ptg tepat dah get ready nak blk..kena pick-up anak2 sebelum kul 6ptg, kalau lewat kena bayar OT cikgu pulak, kalau x dulu mmg setiap hari blk lmbat, 7pm baru Mr. Papa jemput n sambil menunggu mr papa jemput mmg la mengadap blog aje...hehe..(waktu kerja pun ada ngadap blog jgk.:P ) tp time ada keje..mmg x sempat pun nak ngadap, updates n BW tau..

suka mukadimah meleret² n xde kena mengena dgn ini gambar..sabau je la ye..

Kejadian ni berlaku pada 24 Disember 2012, cian tengok muka Adik Ziqry time ni, abis luka muka sebab terjatuh dekat jln tar..jatuh sbb salah sendiri..bkn Abg Zaquan tolak tp biasalah bdk baru belajar berlari..teruja bermain di luar rumah mengejar kawan sampai sudahnya dia yg terjatuh..masa mula2 tgk muka Adik luka camni..kesian sgt tau..n risau je hati Mama n Papa takut ada parut di muka Adik..tp Alhamdullillah x meninggalkan parut pun

kita tgk cian, tp Adik maintain je..masih boleh tersenyum..sakit2 pun masih boleh tersenyum.





p/s: bukan xde story..story byk nak di upkan disini, cuma masa nak menulis je xde..huhu..story trip HCM pun x abis cerita lg, family trip Morib Gold Cost dan PD pun x terbuat2..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

11 comments:

  1. ayokkkk cm kne dera....

    adikkk, sile col tele dera ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kami yg tgk pun mcm kena dera je muka adik..

      hahaha..x sanggup weii nak dera anak sendiri..

      Delete
  2. Alahai. Kan boy tu sengih je walaupun muka lukaluka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..ye la masa mula2 jatuh je nangis, lepas tu skjp je dia cool..:)

      Delete
  3. alaaaa...walaupun jatuh..adik tetap senyummm..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..begitulah adik..murah dengan senyuman, kita tgk dia mcm sakit je kan, tp bila diminta bergambar n senyum..bkn main lg senyum dia..

      Delete
  4. Replies
    1. Alhamdullillah...nmpk la adik ni jenis kuat sikit berbanding abgnye..

      Delete
  5. hehehe..ank lelaki mestilah kuat mama..
    nasib masih encem adik ziqry ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg selalu ckp dgn anak2.., abg n adik anak lelaki mane boleh nangis2 tau..mesti kuat baru leh jd hero..hihi

      tq aunty..:))

      Delete
  6. boleh tersenyum lg tuh walaupun hidung luka

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails