Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, March 1, 2013

Baru Pakai 3 bulan Dah Kena Buat Baru!

As Salam,

Kadang2 tu tension je jd bdk kacamata ni kan, bkn ape... Mama ni sejak dah ada anak ni, kerap nau tukar kacamata, tp bkn sbb saje2 tukar ikut fesyen ke ape ke, tp sbb my heroes ni tangannye pantas sgt mencapai kacamata yg Mama pakai, lps tu bila kita tido dah letak atas almari pun time kita leka or tertidur tau2 patah dua spek kita dibuatnya...

siyes tension jd bdk rabun ni, ini merupakan kali yg keberapa ntah tukar spek, dari spek mata yg paling mahal sampai la yg murah semuanya jangka hayatnya lebih kurang sama je...haha..Spek paling mahal Mama pernah beli berharga RM600 jenama Morgan..itupun dapat bertahan setahun je, pastu tukar pulak yg murah pun sama bertahan setahun, lepas dr tu..bila dah setahun sekali asik nak kena tukau spek je Mama mmg beli pakej yg murah je, kalau boleh diselamtakan kanta dia Mama akan tukar bingkainye sahaja. Ye lah spek mata pakej murah pun bukannya murah sgt..paling murah pun mesti RM199 kan..itu belom top up nak kanta jenis yg baik punye..huhu

My New Speck..Purple Kaler.., Kali ni buat tukar bingkai je..sbb spek yg lama tu baru buat 3 bulan dh nak kena tukar yg baru.., lg pun spek yg lama tu kantanye Mama buat kanta yg baik punye..hehe n yg rosaknye bingkainye tu dah terkepak. Nasib la dkt area perumahan Mama ni ada kedai spek..so terjah kedai spek area rumah je..selalunya Mama suka beli spekmata di kedai A-Look Eyewear di The Mines..tp nak menunggu Mr. Papa bawa ke The Mines tu yg xde masa..

My New Speck..Purple kaler..
Tarikh beli : 24 Feb 2013 (saje je nak simpan tarikh beli nak tgk bila pulak nnti kena tukar spek baru). Hope dpt bertahan lama..X larat weii nak tukar spek setahun sekali..

Amacam ok x dgn muka Mama..
dah beli pun Ok kan je la..hahaha

 Spekmata yg cuma bertahan 3 bulan..


Ini pic Mama pakai spekmata Morgan yg Mama kata spek plg mahal Mama pernah beli..
ehh lebih kurang je kan dgn spek biasa kaler purple yg Mama baru beli ni..haha
t

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

14 comments:

  1. kita plak baru je diiktiraf untuk pakai spek...kalo dulu leh tahan lagi tak pakai, now dah tak leh, doktor dah sarankan untuk pakai...kita wat Itam + Oren...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh ye ke, kalau doktor dah suruh pakai better pakai, sbb nnti kalau kita paksa mata kita nnti lg power mata kita tinggi..

      itam + oren mesti cantik..:)

      Delete
  2. pakailah contec lens pulak, tp kan.. mmglah kalau dah terpaksa pakai cermin mata ni mmg kene jaga sikit lg² ada anak² kan.. sy pun risau kalau doktor soh pakai sbb saya rasa sy mcm rabun jauh.. kalau baca signboard dr jauh x bapa nampak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. contact lens pun ada pakai gak yana, cuma baru2 ni k.eija stop skjp pakai CL sbb hari tu Mata k.eija kena trauma kecil sikit n jd merah2 sbb pakai CL so doktor suruh stop sjkp at least 3 bulan/6 bulan, bila dah stop skrg ni terus terstop...hehe, lgpun kalau kita pakai CL pun still kena ada spare Spekmata sbb selalunya pakai CL waktu siang je, malam pakai spek..


      ohh mmg tanda2 rabun tu yana, better pakai drpd paksa mata utk lihat jauh tau..

      Delete
  3. ayokk.... tu kalau ado baby sure patah lg dan lagi kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..kebarangkalian tinggi utk patah tu ada..

      Delete
  4. saya pakai spek sekarang ni dah setahun lebih..alhamdulillah okay lagi walaupun harga cuma rm98..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullillah, mmg kalau pandai jaga insyaallah spek murah ke mahal dpt bertahan lama, k.eija ni sbb tgn hero2 k.eija ni lg pantas menggapai spek mama dia n igt beli spek mahal ni maybe qualitynya lg elok..tp sbnrnye bergantung pd penjagaan kita jgk kan..

      Delete
  5. dulu spek selalu gak bengkang bengkok..skang ni pakai yg bingkai tebal tu elok jek..tahan lama..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..ohh ada pengalaman selalu bertukar spek jgk le ni ye..

      Delete
  6. alahai... kalau camtu kenalah buat spare at least satu spekmata. incase tiba2 terpatah ke dah ada dlm simpanan. ada anak2 masih kecik camtulah kan eija...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm x jgk ada keperluan utk spare 1 spek izan, sbb power mata kita ni pun selalunya akan berubah setiap kali check mata..pd eija mcm x praktikal spare 1 spek tu maybe kalau nak spare CL boleh..

      yup betul tu mcm tu lah kita ada anak kecil yg tgh melasak ni kan..

      Delete
  7. Replies
    1. ohh ye ke, kena buat baru la nampknye, tp aku tgk ko selalu pakai CL kan berbanding spek, mcm aku ni skrg mmg lebih byk pakai spek berbanding CL, CL pun aku rasa dh nak dekat setahun aku x beli, last pakai CL dpt free menang Contest dr mjlh lisa

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails