Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, March 8, 2013

Terjebak Membeli Shawl Online

As Salam,

Terjebak jugak akhirnya, kalau dulu suka beli baju budak secara online, now terjebak beli shawl secara online pulak...hehe, ini semua pengaruh opismate..eh boleh pulak slhkan opismate..kalau diri tu leh thn nafsu membeli msti x terbeli punyer..ok2 slh diri sendiri..:p

Terjebak membeli bila 2-3 orang opismate yg dah beli dulu kata shawl yang dia beli di Shawlbyvsnow ni sedap n senang dipakai, materialnye pun ok n yg penting panjang n cutting halfmoon..kan tgh pesen halfmoon skrg..(Mama ni ikut jgk peredaran fesyen ye..). Lepas tu bila my friend tanye je 'K.Ct nak join beli x ?' , mulut ni lancar je cakap..'boleh jugak..' hehe, sbb kebetulan hari tu shawlbyvsnow buat promosi beli 20 helai free 1, amek kaw..sudahnye 1 unit kami membeli.., daripada nak dptkan 20 helai sampai 25 helai kami beli, itulah dia my opismate..sehati sejiwa kalau bab² shopping online ni or ape2 aktiviti pun la, mesti berjangkit..kalau sorang kata ok..yg lain mesti terikut n joint...

Ini lah shawl pertama yg mama beli secara online..
(itupun nak cerita kan..:P)
Scarf Essential
Material : High Chiffon
Design/Cutting: Halfmoon
Price : RM28

2 helai..kaler Chocolate n Charcoal..


Berminat..leh la cuci mata di sini http://shawlbyvsnow.blogspot.com/


Setelah memiliki dan mengenakannye sendiri..terbukti mmg selesa dan senang dipakai..setelah dililit pun hasilnye di bahagian hadapan dan belakang still labuh tau..
ikut kita la nak buat 2 layer di hadapan atau belakang, mama selesa pakai camni, bahagian belakang nmpk mcm tudung 2 layer..


 Ohh ye dari segi material mmg puashati, tp 1 je la kaler tudung tu uolss x leh la nak dpt betul2 mcm warna seperti di gambar, maybe sbb teknik editing pic, ada jgk ler yg bila dapat adeii..kenapa x sama kaler sperti di gambar..

Kalau tgk Mama pakai mungkin x tergoda nak beli, tp kalau uolss terjah website shawlbyvsnow ni sendiri mesti x jemu tgk model@owner dia pakai..cantik sgt, x mustahil tergoda nak terjebak membeli..hehe, suka sgt tgk amirah ni..sweet sgt kan..

cilok pic di website beliau..shawlbyvsnow


P/S: Rasa mcm nak tambah koleksi shawl ni lg la, nak beli kaler Platinate Blue dan Orange..ohhh tidakk..susahnye bila dh syok mmbeli online ni..:p

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

17 comments:

  1. Replies
    1. x pasti pulak Nad, cuba la belek2 website dia nad, rasa mcm ada tp shawl yg printed kot..plain mcm design halfmoon je yg ada..

      Delete
  2. suka jugak shawl halfmoon tp sy x beli lg kat sini hahahaha... terjebak² samalh.. beli kongsi² dengan kawan² opis... setakat ni dah ada 2 ... ni tengah intai² shawl halfmoon tribal pulak... dah jumpe.. tp xde warna yg berkenan... mabuk²... suka sbb xde labuci² yg sarat barat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kan bila pikir2kan blk untung gak beli kongsi2..jimat kos postage..ohh ye ke, k.eija xde lg shawl halfmoon tribal..

      Delete
  3. Kalau pandai mengayakan cantik. Ieja pandai membelitkan atas kepala tu yg cantik. Labuh pun juga kakak suka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala kak zakie, eija main lilit2 je sbnrnya, pandai pakai shawl lilit yg standart je, yg berfesyen2 tu x pandai..hehe
      itulah designnye labuh..

      Delete
  4. aku pun ala2 nk terjebak .. tp kene cool dlu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..itulah mcm2 fesyen skrg ni secara x langsung terjebak jgk..

      Delete
  5. hmmm teringin nk pakai tp tak reti pastu malu .... eeeiii ssh betui jd aku ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai je eima, mula2 nak pakai sesuatu yg baru pd kita, mmg kita akan rasa segan, mcm x sesuai la kat muka kita, sbb pertama kali x biasa tgk muka kita pakai shawls mmg la berperasaan mcm tu, tp sbnrnya biasa2 je..

      akceli pakai shawl sbnrnya senang je..sbb main lilit2 je dah jadi..hehe, tp lilitan yg standart je la..yg berfesyen2 tu aku pun x pandai..

      kalau ko pakai mesti comeii..sbb muka ko kan mmg kecik n bujur..sesuai je pakai shawl..

      Delete
  6. semua dah dihujung jari.. membeli semakin mudah sekarang ni.. cantik lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2, semakin senang bila semuanya di hujung jari, tp parah jgk kalau x beringat ni kan..hehehe

      tq.

      Delete
  7. wah bagusnya.. mmg labuh kan.. tutup dada n belakang..

    ReplyDelete
  8. Hi dear,

    Feel free to visit our online blog shop.

    New wide tribal with Ferris Wheel pattern is now available.

    Visit http://chocolatestrawberryhijabs.blogspot.com/2013/03/chocolate-hijabs-wide-pattern-shawl.html for more info.

    Have a nice day. Tq. :)

    ReplyDelete
  9. Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Byk koleksi shawl dan tudung2 menarik dari HV collection. Promosi sempena pembukaan blog shop ini juga sedang diadakan. Jangan lupa follow juga ye.. =)

    Terima Kasih
    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails