Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, March 25, 2013

Swimming Class

As Salam,

Now Mama ada aktiviti baru, swimming class..sila la percaya..(dah tua bangka baru sibuk nak belajar swimm kan..huhu). Skrg ni tetiba minat nak belajar berenang, padahal niat asal nak masukkan Zaquan kelas berenang tp Mamanye pulak terjebak belajar berenang..hehe.

Mcm biasa la kan..terjebak sbb ada geng yg mengajak + aktiviti yg sihat, bila difikir2kan balik x salah Mama belajar dulu dah pandai nnti boleh ajar Zaquan, tp papehal insyaallah Mama tetap akan masukkan Zaquan swimming class sbb kalau belajar dgn Cikgu maybe dia akan lebih faham n dengar kata, nnti Mama ajar dia main2kan pulak.

Berbalik pada Mama punye swimming class, Mama belajar class swimming di Presint 16, Putrajaya dengan bayaran RM 100 untuk 4 sesi termasuk RM20 untuk pendaftaran. Sekiranya nak sambung  for next month RM80 sahaja. Utk info lanjut boleh g ke website instructor kami ni di http://www.ezi2swim.com/

Mama amik kelas setiap hari Jumaat - 1.00tgh - 2.00ptg (menggunakan sepenuh masa waktu rehat yg panjang) + ada geng sama2 belajar. Mama joint kelas ni bersama 6 orang opismate Mama, ikutkan kami ramai satu unit termasuk bos2 satu kepala joint kelas swimming ni, tp kami pecah 2 , 1 group di Presint 16 dan 1 group lagi di Pusat Maritim Presint 5. Berpecah sbb dah confirm dgn Cikgu di Presint 16 baru 1 of my friend perasan My Deal ada buat promosi class renang utk 6 sesi cuma RM90 n paling best dkt Pusat Maritim kolam renang dia berbumbung. Ermm..tp kami gamble je tempat x berbumbung pun ok pe yg penting mmg nak belajar..Alhamdullilah 1st class pergi dah seronok. Insyaallah nnti Zaquan punye class Mama nak try amik di Pusat Maritim, Presint 5 sbb dah try bawa anak2 kesana best pulak tempat dia..:), bukan bermaksud Cikgu di Presint 16 x best..yg Mama belajar ni pun mmg best..cuma x dinafikan suasanannya lg best di Maritim..besar dan selesa sgt2..

Jadual Kelas
Hujung Minggu pun ada kelas, tp Mama cuma amik setiap hari Jumaat.


Attendance Card, Alhamdullillah dah 2 sesi Mama pergi..
Sgt2 best belajar swimming ni tau, paham dah rupanye x susah pun nak berenang yg penting tau teknik..hari pertama bila dah tau teknik dh pandai terapung n berenang sikit2. Memang Mama amik class ni cuma utk tau berenang bukannye nak belajar segala jenis gaya berenang..hehe


Waktu Operasi Kolam Renang Presint 16, Putrajaya incase kalau saje2 nak dtg bawa family swimming..


Inilah dia tempat kami belajar
Kolam Renang Presint 16, Putrajaya.
Kalau nak tau ramai rupanye yg belajar swimming ni,
sblm nak turun class risau gak dah tua2 br nak belajar sekali ramai je yg baya2 Mama belajar n yg berumur pun ada yg belajar..so jgn malu2 nak belajar swimming ni..


Ini kolam utk kanank2.


Nak belajar berenang ni untuk permulaan costingnye boleh thn tinggi, lagi pulak sblm2 ni Mama mmg x pernah ada baju renang yg betul..

Disebabkan nak belajar berenang kan..beli jgk la Goggles yg siap ada power mata n baju renang muslimah. Goggles ni siap bayar hutang dgn instructor (sbb dah berabis beli baju renang muslimah) , nasib baik instructor boleh lebih kurang..hehe, Goggles ni RM50.


Baju Renang Muslimah Brand Arena ni Mama beli dkt Parkson sbb ada less 50% dapat la RM184.50 daripada RM369. Tp yg x bestnye my friend pergi minggu lepas dapat RM150 tp Parkson tulis kat situ 50% jgk..ishh..musykil sungguh cara pasaraya2 buat sales skrg ni, mana satu harga yg betul pun x tau. Ohh ye tp kalau ada yg nak cari Baju Renang Muslimah, instructor kami pun ada jual mcm2 brand.., Brand Arena pun dia ada jual RM180 je. 


Abaikan bentuk badan yg dah semakin chubby skrg ni,
so kena la cepat2 belajar swimm supaya boleh selalu buat aktiviti swimming sbg salah satu aktiviti senaman..kann..kan...

kawan2 x berminat ke belajar berenang ke kwn2 Mama ni semua dah pandai berenang..^_^..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

14 comments:

  1. Terror la kak eija pasni
    Kalah nurul huda abdullah
    Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa..ishh mane leh lwn nurul huda,
      k.eija belajar just utk suka2 jnji tau berenang..x sampai tahap nak berlumba2..hehe, tp utk anak2 boleh la kot nak didik jd perenang kalau diorg minat kan...

      Delete
  2. wah seronok! dah lama tak berenang!^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang seronok :)
      dah jadi aktiviti hujung minggu k.eija n anak2 g berenang skrg ni tau..

      Delete
  3. xajak aku pun..klu tau ari jumaat wktu rehat nak je joint..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko kan dah pandai berenang,
      aku g hari jumaat ni utk class,
      hujung minggu yg saje suka2 g berenang (nak tranining la kunun tp bawa anak2 x dpt jgk aku nak traning..huhu)

      Delete
  4. uhuhuhuh ku x reti and fobia bab2 berenang ni .. i rela di selamat kan auwww

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko fobia knape..?
      pernah lemas ke..?

      awww...mesti pak ajil pandai berenang ni, sbb dia kena la pandai berenang nak selamatkan ko nnti..hehe

      srnok zura sbnrnya belajar berenang ni..

      Delete
  5. wahhhhhhhhh lain kali ajak ai ....dah lama dah beli swimsuit ... tah2 reput dah dlm stor tu tp sekali pun tak penah guna ... cuma kena tukar tang seluar die je la ...dulu zaman muda ai beli yg seksi sikit ..ni dah kawen malu plak nk pkai yg sontot kena beli paras lutut la .......

    zaman bujang mmg teringin nk pi belajar tp malu sbb sesorg ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom la eima, ramai je sbnrnya yg belajar swimm time rehat hari jumaat tu, kalau belajar dkt presint 16 ni dkt la dgn opis ko..

      now setiap hujung minggu aku g swimm dkt maritim, jom la kita together2 bawa anak2 g swimm..hehe :)

      Delete
  6. terujanya.. sbb teringin jugak nak belajar berenang.. iyerlah berenang kan kira sunnah nabi jugak selain memanah dan menunggang kuda.. sy pun dah tua² x pandai berenang lg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul tu slh satu sunnah nabi,

      k.eija pd mulanya x terpikir pun nak bljar berenang sbnrnya, tp mmg ada niat nak masukkan anak2 kelas swimm..x sangka k.eija pulak yg belajar dulu..hehe..

      Delete
  7. best kan? saya pun baru belajar berenang, tapi ambik dengan Mai Swim club di pusat akuatik shah alam. skrg tgh belajar breatstroke...belajar skali dgn anak sya umur 5 thn, bestnya ada hobi baru ni. Oh, salam perkenalan ya and im done follow u, please feel free visit my blog...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan,
      thanks follow my blog :)

      yup mmg best sgt, drpd x tahu berenang akhirnya tahu jgk w/pun satu gaya je..hehe, owh beshnye bljar sekali dgn anak ye, sy x berkesempatan lg masukkan anak sy kelas, sbb hari tu lps kerap sgt swimming (setiap minggu pergi swimming) dia kena cirit birit n muuntah2 yg teruk suspek kesan drpd air kolam, so kurangkan aktiviti swimming skrg ni..insyaallah maybe next year kot akan hantar dia g kelas swimm..:)

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails