Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Saturday, March 9, 2013

Kerap Demam

As Salam,

Rasanye baru je Mama cerita yang Ziqry diserang demam panas pada 18 Feb 2013 disebabkan gusi bengkak nak tumbuh gigi, baru2 ni 5 Mac diserang demam panas lagi, macam biasa Cikgu Taska Ziqry akan call kalau tiba2 anak kita diserang demam panas, macam Ziqry petang 5hb tu Cikgunya call bgtau suhu badan Ziqry tinggi sampai menggigil, so kul 3.30ptg Mr. Papa pun jemput adik dari taska dia, nak x nak bawa jgk la Ziqry g opis Papa baru g klinik. Balik kerja terus g klinik kesihatan kat Bandar Baru Bangi. Memang just demam panas biasa je + selsemanya yg masih jgk x sembuh2..

Demam kali ni Ziqry meragam sangat, walaupun badan dah dedar2 pun merengeknye lebih, daripada pemerhatian Mama gusinya membengkak semula, itu yang sampai dia x selera makan, makan ubat pun x lalu. Selalunya Ziqry ni jenis yg senang nak makan ubat, selera pun kalau demam masih igt makan lagi..kali ni terasa betul tgk dia sakit. Mama EL pada 6 Mac 2013 jaga Adik dirumah, siap masak kan bubur utk bdk demam ni, tp seksanya nak paksa dia makan, mmg kena paksa sampai bg dia makan sambil dia berbaring..

Adik Ziqry sebelum, semasa dan selepas ke klinik..cian mmg muka x bermaya


Pagi lps puas menyusu badan, masa untuk makan ubat, tengok meronta2 nangis xmo makan ubat, kalau x abg punye ubat pun dia nak makan.


Selepas makan ubat dan mandi..terus lena, Mama pun terus lena jgk, sbb siyes time ni Mama pun rasa mcm Mama pun demam jgk, yelah cuaca panas skrg ni n now suara mama sampai serak2 basah sbb kering tekak.


Kalau sebelum ni Abg kalau Adik x g school dia pun sama nak ngelat xmo g school, tp kali ni abg good boy dia x ngelat dah, dia sendiri nak g school, akceli Zaquan ni mmg xde masalah nak g school setakat ni..srnok je nak g school cuma kalau kena angin tetiba xnk g school tu tau dah mesti adalah yg kat sekolah tu dia x berkenan.

Abg mau g school

p/s: di opis skjp, sbb amik brg yg tertinggal sambil tu terus up 1 n3 utk hari ni..hehe..sat g nak balik cheras skjp..
                 
Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

26 comments:

  1. salam kenal sis
    Tirana aduka dari tempat kak zakipurvit tadi.nampak post tentang sis.tu yg dtg singgah ni.

    Jemput singgah ke teratak buruu ta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal,

      terima kasih sudi singgah n follow disini

      ok sy dah singgah n follow blog TiranaAduka..

      Delete
  2. ciannyer dia..moga cpt sembuh ye..ank saya yg kecik tu kerap selsema pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullilah dah sembuh setelah seminggu bercuti x hantar dia ke taska...

      Delete
  3. Kesian sgt bila anak2 kecik demam or sakit.. Moga Ziqry cpt sembuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul tu mmg kesian tgk anak2 menanggung sakit..
      Terima kasih, Alhamdullillah Adik Ziqry dah sembuh..

      Delete
  4. siannya... semoga cepat sihat ya...:)

    ReplyDelete
  5. ramai yg xsihat kan.. tgh musim kot...

    alisha n aqilah pun, xbaik2 sampai skrg

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah cuaca x menentu n time panas, panas sangat itu yang ramai org x sihat kan..

      ohh iye ke, lama dh x singgah blog ina, hope mereka cepat sembuh..

      Delete
  6. Harapnya adik dah sembuhlah hari ini. Auntie doakah ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih aunty zakie :)

      Alhamdullilah Adik dah pun sembuh sepenuhnya, selsemannya pun dah hilang setelah seminggu bercuti x g taska sbb abgnya chicken pox dia pun sama x g taska..hehe..ada hikmahnye jgk x hntar dia g taska, terus baik selsema..

      Delete
  7. zikry masih bf ..hmmm bagusnye ... tahniah2

    fahim pun penah demam berpanjangan rupenye 4 batang gerham tumbuh sekali gus ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah ziqry masih BF tp campur la direct BF bila kita ada especially malam la time keje ni dia minum susu formula..dua2 anak aku mcm tu Zaquan dulu pun camtu BF sampai usia 2 tahun.

      ohh sama kes la ngan ziqry gigi gerham atas bawah nak tumbuh..

      Delete
  8. kesian..anak kalau tumbuh gigi buat kita riasu kan tengok dia demam

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kesian...demam satu hal, sakit nak tumbuh gigi lagi kan..

      Delete
  9. Replies
    1. terima kasih, alhamdullillah dah baik n ceria semula skrg ni..

      Delete
  10. anak sy pun mula sakit tekak asyik ngadu mcm tu jer.. risau sy...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah tgh musim..

      ni k.eija nye batuk x hilang lg ni, nasib baik selsema ziqry dh hilang..

      Delete
  11. huuhuh bkn anak2 ko je beb .. amni pun dh msuk 2x demam .. adeh risau aku .. sibbaik akil just btuk 1hari phtu ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh ye ke itulah kan mmg tgh musim bkn anak2 je dgn aku2 sekali rasa bdn seram sejuk nak demam, batuk mmg x hilang2 lg ni, sib baik selsema ziqry dh hilang..

      Delete
  12. rasa nak soh cpt besar je kan eija. emakla yg susah hati bila anak2 sakit. adli alhamdulillah pula, penuh dah gigi demam sikit je hr tu. dah ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu cha, cepat la mmbesar,
      betul2 susah hati kita tgk anak2 sakit..tgk muka x bermaya diorang
      dgn kerenah org demam lg..meragam je la..

      ohh ye ke..ok la kurang demam, ziqry ni pulak asik demam je...

      Delete
  13. olo//ciannyer dia..mg cpt sembuh yer good boy..

    salam kenal.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullillah dah sembuh..

      Salam kenal..terima kasih singgah n follow disini,

      eija pun dh follow blog izan..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails