Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, March 7, 2013

Projek Memikat Suami

As Salam,

Tajuk x menahan..hehe, projek memikat suami ape pulak Mama nak buat ni, upss..projek baca novel la.., sedang membaca novel yg bertajuk 'Projek Memikat Suami'..belum habis baca lagi, baru sampai bab sepuluh..kisah tentang perkahwinan yg diatur oleh keluarga..so nak review lebih2 pun x khatam lg kan..., Dah baca sampai bab 10 ni not bad la cerita dia..besh jugak..^_^..

Dah lama betul tinggalkan hobi membaca novel ni, last novel yg dibeli..'Ombak Rindu'..itupun sbb penangan filem Ombak Rindu, ni tetiba nak start balik baca novel. Akceli mengecek BB1M Mr. Papa..dpt sebuah novel pun jadila..hehe, Tq Papa :))

Bila dah lama x jd kaki novel ni kan, bila masuk MPH tgk tajuk2 novel yg ada..sampai rambang mata nak pilih novel mana yg best...lg pulak skrg ni tajuk2 novel pun semuanya bahasa gempak2..bahasa org2 muda skrg..(terasa diri ni dah tua sbnrnya..). kalau dulu rasanye novel yg dibaca kebanyakkannye mmg jiwang2 karat..bahasa puitis2 gitew..skrg bahasa sempoi2..hahaha..(sekadar pandangan Mama shj..)

Menambah koleksi Novel
Tajuk Novel: Projek Memikat Suami
Tarikh Beli :  4 Mac 2013 - MPH

p/s: 3 hari blog x berupdate, sbb line internet slow tahap gaban kat opis ni, bukak time waktu rehat ni pun mcm semut..ntah 2-3 hari ni line sgt slow, bkn Mama x terjah blog kawan2 tau, terjah tp bila nak komen failed..huh..tension je.., dah la My Note dah start meragam.baru pakai setahun bateri dah kong giles..huarghhh...knape semua gadget yg Mama pakai hanya dpt bertahan setahun je...huhu :(

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

12 comments:

  1. kiter pun mmg kaki novel tp sebelum ada anak la. pastu dh kurg sikit sbb masa yg ada utk tido je. ada beli novel baru2 ni tp elok je dalam plastik lagi.. huhu.. nanti share la apa yg dalam tu.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..yelah sgt memahaminya, xpe take time..bawa la buku tu simpan dlm handbeg mana tau time bosan mesti terbuka jgk utk baca kan..

      insyaallah, kalau ada masa eija buat book review ni, masaalahnye skrg ni blog pun skjp update skjp x..huhu

      Delete
  2. wah2 .. tajuk entry menerujakan (apa nye ayat tu kan )

    sabo2, gadget tu nk bertukor baru sokmo tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee..tajuk buku skrg la sbnrnya yg menerujakan, kalau tgk tajuk novel2 skrg ni mmg kebaboomm semuanya..

      hahaa, nasib note aku dpt diselamatkan cuma tukar bateri je..

      Delete
  3. sekarang ni tajuk novel sume simple je..takde dah ayat bunga2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ayat bunga2 dah kurang lebih kpd ayat direct n bahasa campur2 je..

      Delete
  4. hihihihi.. tajuk novel eh.. mcm best jer...

    ReplyDelete
  5. tajuk entri pun dah buat org klik laju2 eija... betullah, tajuk novel skrg ni lain dari masa kita remaja dulu2 kan... hikhik... izan pun dah lama tak layan novel2 ni semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..oh ye ke klik laju2,
      itulah tajuk pun memainkan peranan kan...

      yup betul tu x sama mcm zaman kita remaja dulukan, skrg remaja pun lebih up to date n open minded..

      Delete
  6. Heee... kakak belum lama habis baca novel ini eija. Seronok kan. Last pilihan mama juga yg serasikan. tapi rasanya kalau sekarang nak jumpa macam ini tak ada lagilah kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah eija baru baca separuh, mmg best :)
      itulah skrg ni susah nak jumpa kahwin atas pilihan keluarga..
      ermm..yg penting kahwin perlu dapat restu keluarga kan..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails