Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, February 13, 2013

Akhirnya Keluar Jgk Kereta Sebelum CNY!

As Salam,

Bukan kereta baru yg kuar ye...hehhe, akhirnya kereta kami yg Mama cakap dah nak dekat sebulan duk bengkel dpt jgk siap sebelum cuti CNY. Mr Papa amik kereta ni dari bengkel hari khamis petang (7/2/2013). Walaupun cuti CNY 4 hari kami xde la kemana sgt pun, tp kalau xde kereta lagi mati kutu kan..patah kaki rasanye. Alhamdullillah lega rasanye dah ada kereta semula..:)

Kejadian berlaku semasa Mr Papa dari tempat belajar (Poly PD) nak balik ke rumah pada petang 6/1/2013 di trafic light Seksyen 4 Tambahan, bayangkan dah nak sampai rumah pun.., kereta belakang laju la tu agaknye sampai x sempat nak berhenti n langgar belakang kereta kami. Kiranya baiki kereta ni claim insurans kereta yang melanggar.

Beginilah Keadaan kereta kami yg kena langgar tu. Kerosakan di Bahagian Bumper n Bonet belakang kereta..Bumber kemek sampai bonet belakang x boleh bukak tau. Lampu belakang sebelah kanan tu pun pecah sikit..



Yeay sudah siap.., sudah dibaiki..belakang nmpak cantik je berkilat, 
tp warna kereta kami ni dah teruk sgt sbnrnya..kalau tgk depan, 
kiri n kanan pintu kereta abis dah calar balar..huhu


Alhamdullillah..janji ada kereta..biarlah x cantik n mewah pun tp byk sgt berjasa kpd kami ni..^_^..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

13 comments:

  1. betul..tak kisah le..mewah ke tak kereta senang nak kemana2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul tu..terasa susah betul bila xde kereta kan..

      Delete
  2. teruk jgk ye kemek kt blakang tu ..

    sibbaik now dh cunnn

    ReplyDelete
  3. teruk jgk kemek kete tu ye...

    yeyyy dh kilat oooooo

    ** aku pun xpi mana sgt, senin je pi seremban + melaka .. tu mood laki aku ok le tu .. tp aku nye mood x ok uhuhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa...belakang je yg kilat..

      ohh..ok gak la berjalan sampai ke melaka..:)

      lorr..nape ko xde mood ni..?

      Delete
  4. lama tu sebulan kat bengkel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah..sib baik sempat gak siap sblm cuti CNY, dah la kalau CNY kan bengkel2 sumenya cuti panjang..

      Delete
  5. nasib baik la drivernye tak de pepe itu yg penting kan...

    claim insurans tu lmbt ckit tu kan ... pttnye suruh org yg langgar tu cash je ... heeeeee
    idak la lama sgt dok bengkel ... tp kadang tu kite kena bertimbang rasa jugak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul tu alhamdullillah, drivernye xde pape..time mr papa call bgtau kereta eksiden, seriau gak mendengarnye..tp bila dia explain dia xde pape blkg kereta je la yg teruk sikit..baru la lega sikit mendengar..tp bila xde kereta mmg terasa susah..

      ada betulnye jgk selalu org ckp sbb claim insurans tu yg lwt sikit buat.., kereta org yg langgar tu lg teruk sbb depan dia yg kena..itu yg dia pun nak claim insurans dia , kita claim la insurans dia sekali..

      Delete
  6. sama kes mcm saya la,kne lnggar dari belakang,hampir setahun kete duk lam bengkel..saya ade wat entri tentang tu..
    http://mama3heroo.blogspot.com/2012/12/pengalaman-terlibat-di-dalam-kemalangan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohhh ye ke..setahun lagi lama..aduihai x dpt bygkan kalau setahun terpaksa berpinjam kereta w/pun dgn family sndiri kan..terasa mcm menyusahkan org lain pulak kan...

      Delete
  7. nasib baiklah keluar sebelum raya cina, x kisahlah x pg mane.. tp kalau ada kereta ni.. bila ada hal diluar jangka senang...

    ReplyDelete
  8. dah berkilat... :-)

    masa baca tajuk ingatkan kak eija dah beli kete baru.. :-)

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails