Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, February 7, 2013

Cuti Hari Wilayah ~Tournament Bowling My Office 2013 ~

As Salam,

Cuti umum Hari Wilayah Persekutuan pada 1 Feb 2013, masa kami terisi dengan menjoinkan   diri ke tournament bowling anjuran opis mama di Ampang Superbowl, IOI Mall, Puchong.  (3-6pm) Malamnya ada agenda makan2, Adik Ipar @Adik bongsu Papa nak belanja kami semua satu family makan..wah besh makan free di Sala Thai, Kajang.

Nasib baik jgk ler tournament opis ni buat pada hari Wilayah, kalau weekends confirm x dpt nak joint..almaklumlah Mr. Papa kan student di hujung minggu..

1st time sbnrnya main bowling dkt Ampang Superbowl IOI Mall, Puchong ni. Jalan2 ke IOI Mall, Puchong pun jarang sgt..

mula2 sampai ok la mood anak2 nak berjalan kan, srnok la bila kami bawa jln2 ke shopping malls. Tapi lepas tu bila time Mama n Papa nak beraksi si kecik Ziqry pun sibuk nak beraksi..dia la yg paling aktif antara budak2 lain yg ada rasanye.., dia la menyepahkan makanan dah la mmg makan non stop pastu suara dia jgk yg kedengaran menangis nak di layan, kami berdua dua2 main, so mmg x terlayan la adik..mmg kami bg dia lepas bebas, Abgnye dah tentu lepas bebas sbb ada geng n Alhamdullillah Zaquan xde buat perangai sbb ada geng sama2 main. Ermmm..kami ni kalau nak berjalan kemana2 mmg bawa anak2 sekali, w/pun tahu confirm x senang nak main nnti tp nak tinggal dekat siapa anak2..hari cuti umum masing2 pun ada urusan lain nak buat, nak jgk bercuti sekali kan..itu yg  nak  x kami mmg bawa sekali anak2..

kami dah sampai IOI, Mall. Ini bdk pantang nmpk belon..


biasalah Mama dia kan kaki gambar..amik gambar dulu sblm games bermula..hehe


see..sibuk nak angkat bola bowling jgk..


Abg Zaquan behave sbb ada geng


Ini haa..time diorang nak berguling2, especially Ziqry la..merajuk sikit mula la berslenta/baring atas lantai...x kira tempat tau..bikin mama dia penin..


Tournament Bowling anjuran Kelab opis (KSRK BPAD) terdiri drpd 10 group, 1 group 4 orang, kali ni open utk family (suami/isteri ) boleh main sekali. Bayau cuma RM20 seorang utk 3 frames n dapat sehelai t-shirt..so pemain2 BPAD pd hari tu seragam berpakaian t-shirt Bowling BPAD kaler purple. X berkesempatan nak amik2 gambar sgt sbb bateri HP Mama dah kong sbnrnya..(gmbar 1 group pun xde.., Mama n Papa satu group)

Ini Hadiah untuk pemenang2 - 1, 2 dan 3 utk individu lelaki dan wanita. 
x menahan hadiah utk kategori individu wanita tu dpt handbag F.Timber lagi bernilai RM179 tau...


Dapat ke kami rangkul hadiah...eh perasan je kan..main x seberapa..Mama ni memang la minat main bowling tapi training pun 6 bulan sekali...masa bilanye la kan nak pandai main, main boleh untuk suka2 je la..hihi..

Tapi x sangka sungguh Mr. Papa dapat rangkul jgk hadiah, Alhamdullillah berbaloi2 jgk ler join...hihi. Memang tau Mr. Papa boleh main sbb selalu kalau main untuk tournament opis dia pun selalunya mesti sangkut top 5 pemain terbaik, tp iyelah bdk2 opis mama pun semuanya boleh tahan main..sengit jgk ler nak bertahan. Mr. Papa 1st games pun markah teruk down..iyelah dia pun dh lama x main bowling sejak dah sambung belajar ni n tgk pulak Ziqry meragam time kami bz main, mengantuk sbnrnya Ziqry time ni..itu yg meragam je dia, bila anak meragam..kami main pun x senang la. 1st games papa cuma dpt 128 point je, nasib point naik utk games kedua dan ketiga (155 points dan 161 points). Itu pun sbnrnya markah x berapa ok itu yg bila diumumkan sbg slh seorang yg menang..mcm x percaya je..sbb dia rasa dia main teruk je.., kalau Mr Papa rasa dia main teruk...Mama main lg la teruk...ahhahaha..ntah bila la points nak up..pun x tau...huhu

Masa untuk diumumkan pemenang dan penyampaian hadiah


Mr. Papa kata x sangka menang..


Zaquan pun ckp.."Papa dapat hadiah jgk ler Mama"
Alhamdullillah Mr. Papa menang Naib Johon kategori Lelaki


Hadiahnya..berguna jgk untuk kami..Beg Crocodile..kaler purple..cantik..mama suka, boleh jadi Beg Baju utk Zaquan n Ziqry.


Ohh..ye setiap 10 group tu tetap dapat hadiah tau w/pun xdpt no 1, 2, dan 3. Kumpulan kami dapat no 6..ok la hadiahnya RM40, sorang RM10, kami main berdua dapat RM20..hadiah tu kami buat makan utk anak2..KFC w/pun mlmnya Acik Cha nak belanja makan mlm..tp ni alas perut buat anak2..:)

Hadiah RM20 cash sudah bertukar menjadi KFC..hihi


Selesai makan kami terus je pergi Sala Thai, Kajang..sbb Acik Cha Zaquan n Ziqry nak belanja makan malam di Restoran Sala Thai pada jam 8.30mlm. Sepanjang perjalanan Zaquan n Ziqry tido.., Zaquan mmg x sedar langsung tido sampai keesokan pagi, Ziqry yg terjaga bila kami dah sampai di Restoran. Terima Kasih Acik Cha Zaquan n Ziqry belanja kami semua makan mlm..menunya pun besh2..(gambar xde sbb bateri HP kong..huk2..). Moga bertambah murah rezeki Acik...^_^..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

4 comments:

  1. hadiah besh2 .... sronok betui klu gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah x sangka pulak hadiah menang main bowling dpt beg/handbeg..hihi selalunya kan dpt trofi bowling x pun hamper..tp ok lah dah bos yg sponser..dpt handbeg pun besh pe kan...

      Delete
  2. amboi..syok nye golek2 atas lantai yewwww

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails