Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, February 8, 2013

Arrow Head Chips@Kerepek Ngaku In The House!

As Salam,

Arrow Head@Buah Ngaku kembali lagi, iyelah musim CNY ni je kan yg ada, awal bulan Januari hari tu lg dah ada..tp Mama kunun nak tunggu harga jatuh baru nak beli, sekali dkt Econsave harga x jatuh2 pun lg (RM3.88 jgk sekilo, dkt Giant kalau x silap RM0.88), sekarang ni Econsave depan rumah je kan, so selalu kalau beli barang dapur mmg terjah Econsave je la, Tesco pun rasa dah lama dh x terjah..dulu beli brg dapur kat Tesco.

Dah teringin sgt nak beli Buah Ngaku buat kerepek Ngaku ni sbb dah pernah buat dan rasa akan kesedapan kerepek ngaku ni dulu, Jadinya 2 minggu sudah 26/1/2013..hari cuti hujung minggu kan Mama pun goreng la kerepek ngaku ni..masa 1st time buat, Zaquan x sempat rasa, kali ni dia yg tukang perabis..dia minat rupanya makan kerepek Ngaku ni...:)

Arrow Head Chips@Kerepek Ngaku..Sesuai dibuat kudap-kudapan..
lemak2 manis..sedap..


1st time beli hari tu x byk, kali kedua ni pun beli x byk..hahaha..sbb pk nak beli lagi ni sblm CNY berakhir..(erkss..ada lg ke...)


Dah tau satu tips..rupanya bila kupas kulit dia jangan potong tangkai dia tu..supaya senang nak sagat. Igt lagi masa 1st time buat mmg Mama sendiri komplain knape la Mama punyer kerepek ngaku x cantik bulat2 mcm org lain sbb masa sagat tu susah n dia mudah patah.


Kali ni cantik sikit la hirisan dia tu kan..w/pun ada gak terpatuh time sagat tu..tp nmpk la sikit rupa bulatnya...


Siap digoreng..


Dapat la satu bekas buat kudap-kudapan kami ..hihi..
sekali hadap je sbnrnya tau dah abis...


Confirm setiap thn akan cari buah nagku n buat kerepek ngaku ni tau..

Happy CNY buat kawan2 Chinese yg sambut. Cuti CNY ni kami x kemana..paling tidak pun g kenduri kawin kawan yg dekat2 sini n insyaallah balik umah my family hari Isnin tu nak celeb besday my Abah n Ummi pulak..Happy belated Bday buat Abah (1 Feb) dan Ummi (3 Feb). Moga diberikan kesihatan yang baik dan sentiasa dilindungi dan berada di bawah limpah rahmat dari Allah S.W.T..AMIN.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

18 comments:

  1. kerepek ngaku... saly belum pernah merasa lg lah eja..first tahu ni..mm nmpak sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kerepek ngaku,popular musim CNY je saly, cuba la tgk dekat pasaraya2 biasanye ada jual.., mmg sedap..eija suka..rasa lemak2 manis gitew..

      Delete
  2. tak penah mkn ngan tak teringin nk buat ...heheh sbb mls ... nk lipat bj pun tak dan ni nk menyagat /..klu ade org sanggup jual aku sanggup nk beli sbb nk rasa ... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhehe...aku x berkesempatan pulak nak g cari lagi buah ngaku ni (cuti4 hari x kuar pun g pasaraya), kalau ada boleh je aku buat/goreng lagi bg ko rasa sikit..

      Delete
  3. Salam Ukhwah..tak pernah jumpa la buah ni..1st time tgk...support me new blogger..follow me back ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. As Salam nazeef,

      Thanks singgah sini, orait sy dah follow back..

      dulu sy pun x penah dengar jgk, dengar pun melalui kenalan blogger jgk, bila dah kenal n cuba sendiri terus jatuh cinta..hihi

      Delete
  4. dh penah makan cume x kene tekak ku sgt... weols lg suke kepok keping wakakkaa nmpk sgt org ganu kannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...kepok keping aku pun suka..

      ohh ye ke zura, iye la ikut selera or tekak seseorang tu la kan..aku ni kan jenis pencinta makanan...bg je la ape kat aku , selalunya aku akan suka je...hehehe...

      Delete
  5. tahun ni tak buat langsung pun.. x sempat nak membeli sebnenarnya huhuhuhuhuhu.. kerepeknya mmg sedapp....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh ye ke.., sib baik k.eija sempat gak mmbeli, tp ni kunun nak beli lagi, tp cuti 4 hari CNY ni x berkesempatan pulak nak ke pasaraya..keluar pun betul2 menuju ke tempat yg nak pergi je..xde melencong²...huhu

      itulah k.eija mmg suka kerepek Ngaku ni..:)

      Delete
  6. mmg sedap kepek ngaku ni kak eija.. oo baru tau, jgn buang tangkai dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah jgn buang tangkai dia supaya senang kita nak pegang tangkai tu masa nak menyagat..

      Delete
  7. Slm nk tye sdap x? Mcm mana nk dptkn kelepek ni..sis pnh mkn kelepek durian x? Kmpunan n mgidam sgt 😂😂😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam,

      masa 1st time rasa dulu mmg rasa mcm sedap sgt..hehe, tp bila dah tetiap thn buat, rasa dia sama je la mcm kerepek2 lain, tp akceli sedap je pd tekak eija rasa dia mmg lemak2 manis gitew. buah arrow head/ngaku ni mmg cuma ada time chinese new year tau..

      x pernah pulak makan kerepek durian, kerepek nangka pernah la..
      la siannya ngidam..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails