Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, April 8, 2013

Kembali Ke Taska

As Salam,

Hari ni Adik Ziqry dah kembali ke Taska semula setelah 2 minggu bercuti, wah lama adik bercuti..heheh, tp cuti sakit la..Alhamdullillah Ziqry dah betul² sembuh dari Chicken Pox yang mula menyerang pada 24 Mac 2013 n pulih sepenuhnya pada 6 April 2013 (14 hari- lebih lama berbanding abg dia), so hari ni 8 April 2013 Adik kena la g Taska ye. Cikgu pun dah rindu Adik..

Terima kasih kpd Atok n Nenek kedua2 belah pihak yg menjaga Ziqry sepanjang Adik Ziqry cuti sakit. 4 hari pertama  Atok n Wan Ummi Cheras jaga dan 4 hari terakhir Atok n Nenek Bangi jaga..Terima kasih semua. Mama cuma amik cuti rehat 2 hari utk jaga Ziqry.

Walaupun adik Ziqry dah sembuh sepenuhnya tp kesan parutnya masih kelihatan n kesan dimuka Adik nmpk byk berbanding kesan parut di muka Abg Zaquan. Kesan parut dimuka Abgnya betul² dua lekuk di dahi, parut dimulut dan pipi mmg x meninggalkan kesan langsung..Kalau tengok betul² muka Adik Ziqry parut dimukanya tu x hilang semua..nampak la di pipi n sekitar mulut dia, nampknye dahi adik pun tetap ada kesan lekuk 1 ..

OTW nak ke Taska pagi tadi, Mama nye interframe sekali.. (8.4.13)
Teknik gambar..x nmpk sgt kesan parut di muka adik, yg nampak lekuk di dahi ikutkan ada 3-4 parut di muka adik tu...hehhe


 Kesan parut dibadan Adik ..ok la surut n berkurang berbanding minggu lepas yg Mama tunjuk kan..


p/s: lega jugak dua² anak dah lepas kena chicken pox, minta dijauhkan penyakit² merbahaya lain menjangkiti  hero²ku..AMIN.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

6 comments:

  1. salam.. alhamdulillah.. maaf lama tak menjengah sangat sibuk akhir2 ni

    alhamdulillah adik dah kembali sihat

    *** dear tq ye fm tu cantik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. as salam,

      xpe memahami, eija ni pun bknnye selalu BW, sejak lappy dh rosak ni lagi lah makin kurang BW.

      sama2, risau gak x sampai..alhamdullillah slmt sampai..

      Delete
  2. Kak, lega dua2 dh kene
    Saya ni dok risau ari2 huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah lega dua2 dah kena,
      jgn la terlalu risau skrg ni nad sbb diorg belom kena lg, nnti buat sakit kepala je, cuma ambil langkah berjaga2 la mcm eima ckp boleh la amik vaksin anti viral tu sblm dijangkit, mcm k.eija hari tu mmg niat nak g klinik amik vaksin anti virul utk ziqry pd 25hb, tup2 dia dah dijangkiti chicken pox tu dulu pada 24hb.

      Delete
  3. lega kecik² dah kene dah habis keluar kot ni.. org kata kalau dah kene pun boleh kene lg kalau x habis keluar.. amir x pernah kene lg .. risau juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup mmg lega, hopefully mmg dh abis keluar la sbb ziqry pun kena 2 minggu jgk tu

      yana boleh la amik vaksin anti viral tu utk amir sblm dia terkena jangkitan chicken pox ni. mcm kes k.eija ni terlewat sedar..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails