Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, April 5, 2013

Weekend @ Playground Area Rumah Aje

Salam Jumaat semua,

Sekejap betul dah bertemu dgn hari Jumaat semula, rasa baru je cuti rehat Jumaat lepas.., N3 Mama pun mcm biskut skjp update skjp x..huhu. So ni update laju2..kumpul semua  story hujung minggu² yg lepas update dlm 1 N3 je gamaknye..huhu. Ni citer weekend lagi, ala weekend kami yg x seberapa pun nak citer kan..xpelah utk simpanan diri sendiri je pun.

Selain daripada aktiviti baru kami berswimming waktu pagi di hujung minggu, waktu petang weekend dihabiskan dgn aktiviti riadah di Playground, playground depan rumah aje pun..hehe, bygkan selama beberapa tahun duduk di kawasan perumahan Seksyen 4 Tambahan ni, sekarang ni lah baru bawa anak2 terjah Playground. Hikmah Mr. Papa sibuk study hujung minggu n Mama dia x berani nak drive ke shopping² Mall lagi, so terjah la playground yg paling dekat dgn rumah, drpd x pernah terjah dpt jugk la anak2 mengisi masa waktu petang mereka di playground. Zaquan pun dpt jumpe kawan2 baru dkt sini.

Mr. Papa mmg bkn jenis suka bawa anak² ke playground di luar pun sbb kami dah terbiasa pergi Pusat Hiburan Sekeluarga / Playground dekat dlm Shopping Mall je. 

So now waktu petang hujung minggu inilah aktiviti kami 3 beranak..beriadah di playground area rumah kami ni. Itupun kalau x hujan la petang hari.

Kali pertama pergi Playground - 16 Feb 2013. 


Seronoknya Abg Zaquan..suka main benda alah ni, nak panggil ape ye mainan ni..,
ni eksen je lebih sbnrnya Mama yg pegang kaki dia utk capai the next besi tu..



Jom dik kita main panjat²


Berbuai


Seronok bergelonsor



Aktif adik ni semua mainan pun dia nak main..


2nd Time - 23 Feb 2013

Pose Macho la kunun


Yeay ..dapat naik buai sama abg..
Bygkan time ni dh kul 7p.m, ajak balik xmo balik² lg


See..Adik mcm tu sekali berbuai



3rd time - 23 Mac 2013

Disebabkan 3 minggu dah x terjah Playground waktu petang disebabkan hujan waktu petang time tu, Zaquan request pergi playground waktu pagi, Mama pun ikutkan jgk la..time ni baru lepas sarap dkt Impian nak balik tu terus singgah playground, lepas tu member plak wassup ajak g swimming..kiranya minggu berkenaan penuh la aktiviti anak2..sbb lepas swimming kami lepak rumah Adik Mama di Putrajaya pulak. Selalunya mcm tu la kalau free hujung minggu tu Mama akan blk rumah parents Mama pulak.


tgk cekodok pun ada kat tgn lagi.


Happy time


P/S: Ok la kawan²..tengahari ni nak g class swimm pulak, minggu lepas Mama terpaksa skip class sbb cuti rehat. 

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

12 comments:

  1. ktorg kalau taktau nak ke mana, bwk anak2 main playground kat ttwangsa je.. playground kat umah xbesh.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh ye ke ok la tu hubby ayu jenis nak bawa anak2 g playground sampai ke titiwangsa, hubby eija jenis x minat, kalau dkt bangi ni yg popular taman tasik cempaka, kalau ajak g situ mesti dia ckp panas n org ramai, ni pun sbb eija yg bawa..heheh, nasib la playground dkt area rumah eija ni kira ok la, jnji dpt jgk diorang nak main..

      Delete
  2. Adik tu kalau boleh apa yg abang buat dia pun nak juga tak mahu kalah. Kakak bimbang dia main buai tu Eija - takut jatuh. Macam dah besar dia tak takut ye:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sgt tu k.zakie, skrg ni mmg apa yg abang dia buat dia sama nak buat jgk..dlm segala segi tu.., eija risau jgk sbnrnya tp tu lah time dia main ni eija memerhati dia dr jarak dekat..sbb takut gak dia x pandai nak turun naik sendiri lg sbnrnya ..

      Delete
  3. happynya dorang main.. kat taman umah saya ni xda taman permainan.. geram lak rasa.. kalau ada, mau ari2 bawak alisha g main.. hihii.. sian alisha xda kawan.. duk main dengan aqilah je la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh ye ke, nasib ada adik aqilah ada la teman alisha bermain..kalau x mesti alisha lg bosan.
      bila anak dh besar ni dah pandai minta g playground baru lah k.eija bawa ina.., selama2 ni x pernah terjah pun , skrg ni br terjah...hehe, ermmm tp betul tu kalau ada taman permainana area perumahan kita lagi bagus drpd xde lagsung, at least adalah aktiviti bdk2 kat tmn perumahan tu nak buat kan...

      Delete
  4. Salam Mesra & selamat berkenalan. Jemputlah berkunjung ke CemmomileNiaga untuk melihat pelbagai barangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam dan salam perkenalan,

      ok ada masa sy terjah ye..

      Delete
  5. aku xingt aku g mne last week hhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, iye la ko byk berjalan,
      aku ni je la aktiviti hujung minggu aku skrg, playground n swimming.., nak bawa anak2 g shopping mall n handle 2 heroku tu sendiri...x terkejar aku dibuatnya nnti.

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails