Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, April 12, 2013

Yeay..Swimming Lagi

As Salam,

Hujung minggu lepas ( 6 - 7 April 2013) kami terjah swimming pool lagi mcm Mama pernah ckp la..dah jd mcm aktiviti rutin hujung minggu kami, harus la pergi sbb minggu sebelumnya x pergi sbb Adik Ziqry chicken pox, Zaquan pun asik mengajak je pergi swimming. Dah tau dah kalau dia cuti sekolah je n Papa pulak yg ganti g sekolah (poly) dia tau dah 'Abg n Adik cuti nanti kita g swimming kan ma' paling x menahan punyelah kemaruk Zaquan swimming skrg ni hari Selasa malam dia boleh ajak ' Ma jom kita g swimming'  sbb Papa kan xde g persidangan, so dia rasa mcm sunyi pulak mlm2 Papa dia xde..

Jadinye seperti yg dijanjikan kami pun bls dendam la g swimming hujung minggu lepas, hari Sabtu (6 April 2013) kami terjah waktu pagi mcm biasa n pada hari minggu (7 April 2013) kami terjah waktu petang.

6 April 2013 (Sabtu)

Pandai anak2 paw Mama dia sekali 3 pelampung diorang dapat.
Sukanye Adik


Mulanya Mama beli pelambung hijau tu untuk adik ziqry sekali dia xmo pulak guna pelampung tu sbb bila dia guna dia rasa mcm nak terkebelakang, itu yg sudahnya bg Abgnye yg guna pelampung Adik, Abg pulak mmg dh ada board dia. Bila Abg guna pelampung Adik, Adik guna Board abg. Masalah timbul bila Mama nak mandi dkt kolam dewasa, Adik Ziqry nak ikut sekali, itu yg nak xnak Mama kena beli satu lg pelambung bulat utk Adik. Tapi Abg bila tgk Adik ada pelampung bulat baru, Abg pun nak sama..ermmm sudahnye 3 pelampung sekali dpt.

Time ni anak2 main kat pool kanak2..



Seronok masing2 ada pelampung baru, x rugi jg beli pelampung ni utk anak2, senang Mama nak training berenang sbb sama2 boleh swimming di kolam dewasa. Dekat rumah ada gak pelampung tp pelambung tu dh terkoyak dibuatnya..


Masing2 mcm terror je berenang, tp Zaquan mmg Mama boleh lepaskan je dkt kolam dewasa ni tau


Zaquan time ni boleh buat muka slamber tiru kawan sebelah dia belajar berenang tau, Sebelah tu Cikgu Berenang tau, dia yg ajar opismate Mama yg amik class swimm di Maritim ni. Akceli time ni waktu dah tamat, tp Zaquan xmo naik sbb dia ckp 'Abg nak belajar berenang' . Sabar la Abg nnti Mama akan masukkan jgk Abg class swimming ye..


Srnok tgk bdk2 kecik ni bljar berenang, itu yg Zaquan pun dah pandai ckp 'Abg nak belajar berenang Mama'



7 April 2013. (Ahad)

Mcm biasa hari Ahad mmg kolam akan full berbanding hari Sabtu. Ramai yg amik kesempatan bawa family mandi manda disini waktu hujung minggu.




P/S:   Insyaallah esok 13 hingga 15 April 2013 kami akan bercuti ke Perak sbb ada kenduri sepupu Mr Papa di Bidor, Perak pada hari Ahad. So minggu ni skip la aktiviti swimming kami tp dpt berjalan..ok la tu..Selamat berhujung minggu semua ^_^.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

11 comments:

  1. wahhh teteiap minggu pi swimming .... mesti syok zaquan dok bercerita ngan kawan2 kan ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tgh mood mama dia rajin berswimming n rajin nak bawa ni boleh la g tetiap minggu kalau xde hal, lgpun zaquan mmg setiap kali cuti sekolah tanye n ajak 'jom kita g swimming'..

      hahaha..agaknye la tu, dia tu pun boleh tahan kalau bercerita dgn kawan2, xmo kalah..

      Delete
  2. amboi adik pun tak kurang hebatnya.. selamba jer... selamat bercuti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup sama2 naik je zaquan n ziqry ni, x takut air langsung..

      thanks yana, alhamdullillah dh slmt balik sini w/pun kereta breakdown tgh jln otw balik dr p.pangkor, nasib dh sampai kl br breakdown n yg penting slmt sampai rumah.

      Delete
  3. Replies
    1. time ni kan zaquan n ziqry dh ajak Mak Yang, Mak Yang yg ckp ada hal x leh joint..

      Delete
  4. Amboi terasa sejuknya bdn tgk zaquan ngn ziqry berendam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, pool dkt sini mmg sejuk pun cha sbb berbumbung, menggigil jgk kita dibuatnya kalau berendam lama..

      Delete
  5. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete
  6. hi..boleh x share contact no or laman web pengajar awk tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi..cuba g website ni ye http://www.ezi2swim.com/, dkt website tu ada contact no tenaga pengajar berkenaan.
      sy belajar dgn dia, alhamdullillah ok drpd x tau berenang langsung..tau la jgk w/pun hadiri 4 sesi je, kalau nak pandai lg kena bljr secara berterusan.

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails