Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, April 8, 2013

Selamat Bersidang

As Salam,

Hari ni 8hb hingga 10hb April 2013 (3 hr 2 mlm) Mr. Papa menghadiri Persidangan di P.Pinang. Selamat bersidang buat En. Suami. Moga selamat pergi dan balik. 3 hari 2 Malam Mama kena handle anak2 sendirian di rumah..Hope segalanya berjln dgn lancar, bkn ape, part yg Mama rasa paling susah ialah nak mandikan anak2 sbb setiap pagi time nak g school anak² lebih suka Papa yg mandikan, even Ziqry yg kecik tu pun kalau Mama kejutkan dia bangun pagi dia boleh buat² tido n nangis bila Mama angkat dia g toilet tp bila Papa ckp je ' Adik bangun..mandi' dengan sendirinya dia bangun pergi ke toilet...sabar je la..Mama pun x tau knape anak² lebih suka Papa dia yg mandikan, Papa dia rajin melayan sbnrnya..Mama ni x sabar..kalau diorng buat peel xnk gosok gigi ke mula la Mama angin je nnti..huhu

Hari ni 1st time ni Mama nak g jemput anak² dr school diorg..hope x tersesat, w/pun dah 3 bulan lalu jln yg sama, tp Mr. Papa yg memandu, mama dok sebelah..lain tau org yg memandu dgn org yg dok sebelah..org dok sebelah kadang² bkn pay attention pun..heheh. So pagi td beriye la Papa igtkan Mama jln² yg perlu Mama lalui..hehe

Pagi tadi bila Papa bgtau Zaquan n Ziqry Papa xde 3 hari masing² nak meleseh je kat Papa.., Zaquan dah besar dah nmpak la dia faham bila Papa kata Papa kena outstation.., selama ni dia dok dengar Mama dia yg selalu outstation..so mmg dia paham la maksud outstation tu w/pun kefahaman dia lebih kpd ' kalau keje outstation pergi  naik kapalterbang kan' ..huhu. Itu yg pg td dia amik Kesempatan nak duduk atas papa katanye, yg si adik x phm pun sbnrnya erti outstation tu tp jeles tgk Abg duk atas papa dia pun sama nak duk atas papa..

berebut nak duk atas riba Papa,
tp xde lah Papa memandu sambil riba kedua²nya sekali sepanjang perjalanan
cuma riba zaquan je la sepanjang perjalanan pagi td..


ok bye nak jemput zaquan n ziqry ni..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

6 comments:

  1. Sama ngan zakwan
    Saya kejutkan pg2 takmo bgn
    Papanya kejutkan senang pulak
    Die mmg papa mandikan
    Klu dgn saya nnt die kene marah hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.., mmg geng la ngan zaquan,
      ini kira anak manja papa jgk la ye.

      Delete
  2. Hehehe.. Sebab anak lelaki kot.. Mcm anak2 akak semua pompuan so memang akak yg mandikan la.. Yg kakak tu kalo ayah dia kejut mau melalak..Padahal ayah dia kejut lembut ya ampun.. Kalo mama dia kejut leh la bangun senyum2.. anak2..
    Harap eija sabar ye jaga anak2 sepanjang ayahnya tiada.. Kuatkan semangat dan kesabaran dengan karenah anak2.. Kekadang time ayahnya tak ada ni la kita rasa macam kita makin dekat dengan diorang..Ala, zaquan ngan adik budak baik.. Tak susahkan mama tau.. Sian mama

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih k.nor atas kata2 semangat..:))

      ada betul jgk nye tu, anak2 lelaki patut la papa yg mandikan...hehe. Dulu zaquan masa kecik2 suka mandi ngan mama dia, tp bila dia dh pandai ckp mmg dia ckp 'nak papa mandikan', yg si adik pulak jenis boleh thn jeles, x leh tgk abg lebih, itu yg dia pun skrg terikut tgk abg dia papa mandikan dia pun sama nak papa mandikan, at last bila dah selesa papa dia yg mandikan itu yg diorg kalau nak mandi mmg nak papanye mandikan

      Delete
  3. suami akak pg persidangan yer....
    budak² biaserlah anak sy pun ikut mood jugak.. kdg² nak dgn saya.. kdg nak dgn suami... tp kalau dibiarkan mandi sendiri.. mmg sebotol sabun mandi habis huhuhuhu... pg² dah jarang meragam.. syukur sgt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la ngan zaquan pun kalau bg dia mandi sendiri, diam2 dia buat keje sendiri, itu yg bertambah angin mama dia bila sebotol sabun abis..

      alhamdullillah...good boy la amir..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails