Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, April 11, 2013

JJCM | Ana Ikan Bakar Petai

As Salam,

Dah lama teringin nak makan dekat Ana Ikan Bakar Petai ni sebab selalu gak dgr org kata sedap makan kat sini.  W/pun dekat je ngan area rumah dalam lingkungan Bandar Baru Bangi tp ini pertama kali Mama dpt JJCM disini tau. Itupun time mood Mr. Papa baik tetiba dia sendiri yg bawa kami mkn disini. Sebelum2 ni ada ajak dia mkn kat sini tp Mr Papa selalu bg alasan 'orang ramai la mkn kat situ, kalau nak mkn kat situ kena awal'. Kebetulan kami pergi ni time org masih mood bercuti Chinese New Year iaitu pd 13 Feb 2013 (hehehe..n3 lama br nak up..) itu la agaknye Mr. Papa tergerak nak bawa kami JJCM disini.. TQVM Papa ..:)

Kami terjah time balik dari kerja, memang lengang je time ni..



Harga makanan
ok la harganye standart n Mama rasa murah sikit berbanding Sekinchan Ikan Bakar.

pilih2..mcm2 jenis ikan ada


Sotong dia besar2..


Tempat makan dia luas n ada kemudahan surau, siap ada playground kecik utk kanak2 bermain.


Jadinya semnetara menunggu makanan siap dimasak, Mr. Papa layan anak2 main dulu,
Kami pilih meja betul2 depan playground ni senang nak pantau anak2 main.



Makanan sudah siap n sampai..
Ini lah menu pilihan kami..Ikan Bakar Petai, Sotong Goreng Tepung, Kailan Ikan Masin dan Telor Dadar.


Kasi Zoom..sikit..
Alang2 dah sampai Ana Ikan Bakar Petai kan, so ikan talapia yg kami pilih kasi masak Bakar Petai la..
Puashati , meriah betul petai dia...


                         Sotong Goreng Tepung                                           Kailan Ikan Masin


Keseluruhannya, okla kena je dgn tekak Mama, cuma kalau set ikan bakar petai tu, kuah cili kicap n asam dia tu Mama lebih suka yang Sekinchan Ikan Bakar punyer..(opss sorry tuan punyer kedai, boleh pulak Mama membanding2kan.., bkn ape ikut selera masing2 la kan..)


Alhamdullillah..Licin..itu tandanya sedap la tu, cuma biasalah Mama ni mesti ada nak komplain sikit..hehehe (ada member kata w/pun Mama ni jenis bg je la ape makanan kat mama ni, semuanya mama bedal, xde benda yg mama x makan, tp tang cerewet tu cerewet jgk, kalau x kena mesti komplain jgk)


Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

16 comments:

  1. saya pun bab makan ni x cerewet sgt.. janji ada rasa dah okk jer.. hihihihihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..ok la tu,
      k.eija ni yg susah nak describe, semua benda pun mkn tp kalau ada x kena tu mulut ni jenis suka gak komplain..tu yg ada org kata k.eija ni cerewet sbnrnya..tp jenis x memilih makan...

      Delete
  2. Oh sebab itulah dipanggil ikan bakar petai sebab ikan bakar dia bubuh petai. tak pernah jumpa tempat kakak ni. pandai tuan restoran ini buat lain dari yg lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, dulu eija pun x tahu, masa mula2 dgr nama restoran ni ana ikan bakar petai mcm pelik je, rupanye sbb dia punyer menu utama dia bakar petai...

      Delete
  3. ingatkan pegi ikan bakar petai kt Kuantan. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, eija pergi yg dekat Bandar Baru Bangi, yg dekat ni pun baru pertama kali sampai..
      x pernah lg sampai dkt cawagan Kuantan..tp mmg tau ada kwn yg pernah mkn dkt Ana Ikan Bakar Petai Cawangan Kuantan tu..

      Delete
  4. Replies
    1. ikan bakar petai dia tu mmg sedap cuma kuahnye je yg eija lebih suka kuah yg Sekinchan Ikan Bakar punya..hehe

      Delete
  5. tak pergi2 lg cni.. byk review best, tp nk kna test tekak jugak laa nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..test jgn x test,
      sama kes la awk dgn sy ni, byk baca review best ttg ana ikan bakar petai ni, dr sehari nak pergi x terpergi2 padahal duk bangi je, akhirnya dpt jgk pergi, puashati la ikan bakar petai dia tu mmg sedap

      Delete
  6. dah lama nk pi tp tgk org ramai semacam slalu tak jd ..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah sbbnya laki aku mls nak bawa, kalau mlm org lg ramai rasanya, tp ni kira rezeki la tetiba dia nak bawa, akhirnya merasa gak aku..

      ok la ikan bakar petai dia tu mmg sedap n yg penting drpd segi harga dkt sini murah lg berbanding sekinchan ikan bakar.

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails