Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, April 26, 2013

Tamat Sudah Kelas Berenang



As salam,

Alhamdullillah mama berjaya tamatkan kelas berenang yg mama sertai. Ala 4 sesi je..so skjp la abis, 2 minggu lepas lg mama dh abis class sbnrnya n selama 2 minggu class dh abis ni mama still teruskan aktiviti swimming di tengahari jumaat, mama joint swimm dgn kawan2 yg ada class swimming di Pusat Maritim pulak, diorag class 6 sesi so diorg joint class, mama pulak training..:)

Alhamdullilah jgk..Mama dh boleh berenang sikit²..(teknik tu dah tau tp nak dpt rhythm n expert kena more practice), tapi satu teknik je lah. .gaya katak. Ermm kalau nk tau teknik/gaya renang lain kena sambung class lg la ( teringin nak belajar berenang gaya bebas pulak). Haha..beriye je Mama ni, hari tu masa mula² bljr renang jnji pndai berenang satu gaya pun jd la, dh pandai satu nak satu lg...heheh...siyes dh giler swimm dh Mama skrg ni, itu yg x cukup hr jumaat setiap hujung minggu kalau free mesti nk g swimmm...

Kalau ikutkan hati mcm nak sambung je class lg tp Mama dh jnji nak masukkan zaquan class renang, so kena la tunaikan jnji cuma buat masa ni xdpt lg instructor yg boleh ajar zaquan, boleh je kalau nak masukkan zaquan kelas dibawah instructor mama tp kena attend class dkt presint 16 pulak, klau hujung minggu  mama nak kena hntar ke presint 16 susah sikit la sbb mslh parking sbb tu kalau boleh mama nak cr instructor yg mengajar class di Pusat Maritim jgk..nak amik instructor yg kwn2 mama bljr di Pusat Maritim ni dia jenis dh ramai student sampai kitaorg tgk dia sendiri pun x terhandle org2 yg bljr class dgn dia...ermm..tp Abg Zaquan jgn risau Mama tetap akan tunaikan janji Mama jgk ye..maybe time Abg dah genap usia 5 thn pada 06 Jun depan  ke..hope boleh jd hadiah besday buat Zaquan..dia mesti srnok sbb skrg ni pun asik ckp abg nak belajar berenang.

Published with Blogger-droid v2.0.10

12 comments:

  1. Bestnya kalau dah pandai berenang Eija. Anak kakak belajar sendiri tau Eija. Kakak masa kecik berenang di taliair pandai dah tua hilang pulak skill..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi eija pandai berenang satu teknik je la..
      itulah selalunya kalau dok kampung biasa mandi sungai mesti pandai berenang

      Delete
  2. Wow! Saya jugak tak reti berenang hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha nad ni, wow apenye, k.eija pandai berenang satu teknik tu je la

      Delete
  3. oklah tu janji ada basic dah...

    ReplyDelete
  4. lama tak berenang.... emmm nak pergi jugak la..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhh deno ni mesti pandai berenang kan.., pergi jgn x pergi :)

      Delete
  5. hmmm nk antar jugak fahim tu sbb die tu keyakinan diri kurang ngan panakut sikit...

    syoknye k.eija dan pandai berenang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akceli bagus sbnrnya hantar anak g kelas swimming ni, k.eija ni mmg niat nak hantar zaquan tu attend kelas swimming tp kebetulan pulak dia sakit cirit birit n muntah2 haritu ada yg kata sbb terlebih minum air klorin, so buat masa ni kena stop skjp, nampknye lmbat lg la baru boleh masukkan zaquan kelas swimming, bg badan dia betul2 sihat baru boleh masukkan dia kelas..silap2 next year je la kot baru masukkan dia kelas, ikutkan nak masukkan dia next month..huhu

      pandai berenang 1 teknik je pun tp itu pun nak kecoh kan...hhehe

      Delete
  6. saya nak sangat belajar berenang..tapi tak ada ksmpatan..bagus sbnrnya berenang, salah satu sunnah nabi kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup mmg salah satu sunnah nabi,
      sy ni pun kebetulan dpt geng yang sekepala, inipun sy g kelas tumpang kereta kawan, kalau xde kawan x jalan jgk sy ni...

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails