Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, April 3, 2013

Weekend @ Swimming Pool Maritim | Jom Swimming

As Salam,

Jom Swimming..sejak Mama dah belajar class swimming ni, hujung minggu adalah masa utk training swimming + happy time utk anak2 mandi pool. Akceli lebih kpd masa utk anak2, diorang happy sgt bila Mama dia dah berani memandu smpai boleh bawa mereka g mandi kolam melayan kerenah diorang mandi, Yelah sejak Papa mereka bergelar student ni, mmg hujung minggu xde masa lagi buat kami..masa Papa lebih byk abis utk belajar..ermm xpelah kena igt ni semua utk masa depan kami semua jgk. Jadinya sbb itulah Mama beranikan jgk diri bawa sendiri anak2 keluar utk isi masa yg ada dgn aktiviti2 kesukaan mereka, supaya xdelah mereka rasa mcm bosan je duk umah x kuar2..lgpun sbb sebelum2 ni sblm Mr. Papa bergelar student..kami ni jenis rajin gak keluar rumah jln² cuci² mata di shopping mall..hehe..itulah yg kepanasan je bila cuti hujung minggu melepek je kat rumah..so ada hikmahnye la Mama berani memandu ni.

Mama belajar swimm di Presint 16, Putrajaya tp traning n bawa anak2 g pool di Maritim, Presint 5, Putrajaya disebabkan kawan2 bgtau pool dkt Maritim besh berbumbung. Nak parking pun senang..itu yg Mama berani bawa kereta tu. (Mama ni kan lemah tang parking..huhu). Untuk masuk ke Swimming Pool Maritim ni cuma bayar RM5 je, budak bawah 2 thn free.  Ada time2 tau nak masuk swimming pool dia. Sesi Pagi - 9.00 pagi hingga 11.45 tgh, Sesi Tengahari - 12.15tgh - 3.30ptg, Sesi Petang 4.00ptg - 7.00mlm.

2 Minggu lepas ( 23-24 Mac 2013) Mama pun terjah la swimming pool di Maritim ni, Memang besh, cantik dan selesa. 

View yang cantik


Swimming Pool Dewasa


 Swimming Pool Kanak-Kanak.


Seronok betul anak2..
Ziqry x padan dgn kecik, berani berbanding abgnye, 
apa yg abgnye buat dia pun sama nak buat..
abg terjun pool di pun berani tau nak terjun..


boleh bawa diri sendiri turun naik pool tp still perlu pemerhatian Mama.
itu yg sudahnye Mama dia x dpt nak training..dok melayan anak2 la..


Abg nye pulak tunjuk skill



Fuhh..Syokkk..


Swimming


Mama selalunya pergi sesi pagi, tp tu la menyiapkan anak2 dgn kerenah diorang nak makan nasi lemak dulu la nak singgah petronas beli air milo kotak dulu la sudahnya kul 11 jgk smpai pool..dpt la mandi 45 minit..sampai wisel dah berbunyi cukup time suruh naik, itupun anak2 wat selamba lagi main dlm  pool. Kali pertama pergi ke Maritim ni tersesat2 juga Mama dibuatnya, almaklumlah org x biasa memandu, dh rugi masa waktu swimming kami..huhu

Sudah tinggal berdua shj..


24 Mac 2013 (Ahad) - Kali ni kami bawa Mak Yang Zaquan n Ziqry (Adik Mama) bersama wiwin Sara, (Wiwin Aisyah x sihat ) joint kami g swimming. Sampai kan Adik Mama n Wiwin Sara pun dah gian nak g swimming lg tau. Minggu lepas (30-31 Mac 2013) Mama kan x dpt nak g swimming sbb Ziqry x sihat lagi. Insyaallah minggu ni kami mandi lagi smpai lebam...hehe

Zaquan n Ziqry bersama Mak Yang n Wiwin Sara


Peace.., Zaquan dah bertukar swimming suit dgn adiknya, cian Adik pakai baju besar, ikutkan mmg la dua2 swimming suit ni Abg Zaquan yg punye, tp yg Arena tu dah diperturunkan kpd Adiknya, Ni kes Zaquan merengek minta Mama belikan swimming suit baru ada gambar Ben10 yg ada dijual disini, masalahnya swimming suit Ben10 tu kecik, dia merengek jgk nak n dia pakai baju Adik ckp 'tengok Abg boleh pakai baju kecik'..Adeii pandai je akal dia nak merayu supaya Mama belikan swimming suit Ben10 tu jgk. Tapi Mama x belikan pun lagi. Mama kata tunggu Mama gaji. Ni baru je tgk dkt blog Nad beli swimming suit online murah..ohhh mmg murah dan cantik nak beli jgk utk My Zaquan..Hope Zaquan dpt bersabar n x merengek nak swimming suit Ben10 tu..


Akceli bkn Mama je yg turun training n bawa anak2 kesini, 2-3 org my friend pun dtg pd hujung minggu. Utk makluman kawan..mmg ramai betul org yg dtg bawa family mandi manda disini sbnrnya especially hari ahad sampai xde tempat duduk n berkhemah la kat lantai...

Ziqry n Wiwin Sara bergambar bersama anak Mama Tun Nur Safiya..


Jom kawan2 minggu ni kita g swimming di Maritim..^_^.. Insyaallah akan jd aktiviti wajib hujung minggu kami if ada kelapangan n xde papehal..:)

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

18 comments:

  1. Design ben10 ada kan kak?
    Mrsti zaquan seronok
    Harganya ok kan kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau yg dekat link FB yg nad bg tu design ben10 xde, yg ada cars, thomas n friends dan toy story je..

      yg ben10 tu k.eija maksudkan ada jual dkt maritim tu harganya RM49 tp cuma ada size kecik.

      igt nak beli yg dekat little sega yg nad beli utk zakwan tu jgk, sbb ok sgt harganye RM38 kalau campur postage pun dlm RM45 still murah berbanding RM49 yg dkt maritim tu...hehe

      tq ye nad sharing tempat online yg murah :)

      Delete
  2. wawahh. budak2 memang seronok main air

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah pasal mmg srnok pun diorang..susah tau nak ajak diorang balik..

      Delete
  3. assalamualaikum ... owh ! saya baru tau kat presint 5 ada swimming pool . Sesekali boleh gak pi sana try ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam,

      eija pun baru tau sbnrnya sbb ada kwn2 yg bljr swimming dkt sana. pergi la ramai yg bawa dtg bawa family, yg belajar pun ramai.

      Delete
  4. seronok la budak2 tu dpt main air ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah pasal mmg srnok, minggu lepas x pergi Zaquan asik la tanye 'kita x g kolam ke'?, nak g kolam camner adik x sihat...so minggu ni boleh la bls dendam..hehe.

      Delete
  5. free ker yg kat maritim ni?? macam okk jer.. x panas ada bumbung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. berbayar yana, sekali masuk RM5
      mmg ok, air dia sejuk betul..

      Delete
  6. bestnyer dpt berendam panas² gini..
    mama pun join skali.. =)
    cuaca skrg kat trg panas sgt tau..
    perit!!!

    InsyaAllah esk nk gi cuti2
    kalo tak ramai org, blh berkubang skali.. heheh

    psst: dh tgk n3 shawlbyvsnow mama, cun seh!!!
    cane nk wat curve tu kt blkg 2-2 yer..
    tgh pikiaq ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best,
      dekat sini pun cuaca panas terik skrg ni, kalau hujan pun skjp2 je

      ohhh...selamat bercuti :)

      senang je, lebih kurang mcm pakai shawls biasa, pendekkan sebelah, yang panjang tu masuk ke belakang dan tarik sampai lilit ke atas semula. yg pendek tu kemaskan dan pin di belakang, itu yg jd 2 layer di belakang, boleh jd 2 layer di depan bila kita tarik yg pendek di depan.

      Delete
  7. sbtu ahad ni jom pi lagi. lagipun hari sukan geenrasi tangguh pulak..sian adik sara xdpt swimming.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah pergi rasanye, zaquan pun asik bgtau nak g mandi kolam..

      Delete
  8. belajar swimming yer.. bagus tu. ayu mmg tak reti berenang. harapkan hubby jela ajar anak2 swim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup bljr swimming, mmg bagus secara x langsung ada la excercise yg kita buat sikit dlm masa seminggu..hehhe

      ohh hubby ayu pandai berenang..ok la tu, ayu belajar la berenang dgn hubby..

      Delete
  9. bestnya kak eija.. Alisha pun suka mandi kat kolam camni.. tapi kat sini xda la plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg besh ina..
      itulah kebyakkan bdk mesti suka dpt mandi kolam,
      kalau area putrajaya ni kebyakan kompleks komuniti mesti ada swimming pool. ikutkan 25 minit jgk dr rumah k.eija bangi nak ke putrajaya..tp still berbaloi la nak ke sini lgpun umpama mcm k.eija g keje blk keje je...

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails