Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, July 10, 2012

07.07.2012 ~ Weekend@Wet World Shah Alam

As Salam,

Seronoknye weekend lepas pada hari Sabtu 07.07.2012 masa kami terisi dapat    bawa anak2 g mandi manda di Wet World Shah Alam. Surprise sangat sbb Papa tetiba bagitau pada mlm jumaat tu supaya kemaskan baju siap2 utk g mandi manda keesokkannya. Malam tu Papa ada futsal tp Papa siap pesan dkt Zaquan & Ziqry jgn lupa kejutkan Papa awal pagi tau..'kita g mandi' ganti planning minggu sebelumnya yg x menjadi sbb Papa bangun lewat. (Ada Mama citer dlm N3 JJCM di Hari Ulangtahun Perkahwinan Kami yang ke 5 Tahun! )

Mmg mcm x percaya sbb Mama xde pulak fikir nak ganti planning yg x menjadi tu, tp bila Papa sendiri yg planning mstilah kami anak beranak happy sgt dgn planning Papa ni. Malam tu jugak mmg Mama siap2 kemaskan baju2 mandi anak2.

Macam biasa anak2 teruja sgt, Ziqry yg baru berusia 1 thn tu pun pandai buat muka teruja tau..hahaha..

Yang kelakarnye Zaquan sampai2 Wet World jerk terus ckp kita nak tido mana ni, msti dia terbayang mcm g holiday tido hotel n ada swimming pool. Kami pun explain..'kita x tido mana2 la..kita g mandi2 pastu balik rumah balik'. 

Yeay2 kami dah sampai Wet World
kalau nak tau sbnrnya Mama & Papa pun baru 1st time sampai Wet World Shah Alam ni..huhu



Keterujaan anak2 bila bgtau ini tempat mandi kita..hihi
bkn main berlari lagi..itu belum masuk jumpa air lagi ni..


Waktu Operasi & Bayaran Masuk

Boleh tahan mahal jugak harga masuk Wet World Shah Alam ni rupanya
Dewasa: RM20.00
Kanak2 : RM16.00
* kalau perasan rate utk weekdays & Weekend sama jerk 


Skrg ni Abg Zaquan off coz la dah kena bayau..dah melebihi 90cm


Nanti Mama sambung citer kami mandi manda..Ziqry lg advance dari Abg dia rupanye..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

18 comments:

  1. bestnya..sy dh lama juga x gi sini da..

    ReplyDelete
  2. PM beberapa bulan lepas pun pernah ke wet world shah alam tuh bawak Mifz main air...seronok kan!!

    ReplyDelete
  3. saya tak penah lagi bawak budak2 ni gi sini kak, heheh...
    bestnye ada surprise dari papa zaquan! =)

    ReplyDelete
  4. saya tak tau pulak kat shah alam ade wet world..ingatkan sunway lagoon je yg famous

    ReplyDelete
  5. dah naik harga ..dulu dewasa rm 12 anak2 rm 8...dulu pun tak le lama sangat last ju pergi ...awal 2011 tak silap...hahahaha tapi dah setahun yang lepas....

    ReplyDelete
  6. kitorg aritu dpt tiket pree burn gitu je huhuhuhuhuhu sian akil

    ReplyDelete
  7. in case you are interested

    www.jualanmegatefal.blogspot.com

    super cheap

    3x installment

    pre order item

    ReplyDelete
  8. www.jualanmegatefal.blogspot.com

    super cheap price!

    ReplyDelete
  9. seronoknya diorang..
    esha dah tak sabar nak mandi laut n kolam..hari2 dok sebut.. kami pon jadi tak sabar..

    ReplyDelete
  10. pertama kali pergi dulu masa amir umur 2 tahun saje² bawak sane.. suke dia.... masa tu murah lagi rm 10 ke 12 dewasa mcm tulah skrg dah naik harge tak pernah pg lagi..

    makan pun kami siap bawak bekal, sbb wet world blh bebas klua masuk x mcm sunway hihihihihi.... kami siap bentang tikar makan kat luar tu.. dah makan sambung mandi lagi.. xtau lah sekarang blh lg x..

    ReplyDelete
  11. bestnya...tak pernah smp sini lg...

    ReplyDelete
  12. bestnye...teringin jgk nk pegi sana :)

    salam kenal dari saya :)

    ReplyDelete
  13. yeayyy..pegi mandi.mesti seronok sngt kan budak berdua tu..
    memang mahal la..tp,demi anak2 takpela kan:))

    ReplyDelete
  14. @izz iizza: mmg besh,eija lagi la 1st time g wet world ni ..

    @Papa Mifz: hihi..mmg anak2 pun yg srnok, mama n papanye tumpang srnok tgk anak2 srnok..:))

    @Nad@MamaZN: lepas ni boleh la bawak Zakwan & Nayli kesini pulak..
    hihi..mmg besh :))

    @Liza Razak: Eija mmg tau dekat Shah Alam ni ada Wet World, tp baru ni la berkesempatan nak bawa anak2 pegi..

    @Cik Jue Aka Ibu Farisyah: Itula dulu mmg pernah dengar masuk Wet World ni murah jerk, tp bila dtg rupanye dh naik harga, tp dh agak dh msti harga dia naik..sbb ada mmber bgtau Wet Word dh upgrade..

    @AzuraFazil DIN: ohh iye ke, knape burn pulak, mmg rugi la kalau dpt free tp burn. Xpe la nnti lepas ni bawa akil sekali ngan adik dia g mandi manda..

    @Cute MuM: mmg srnok pun diorg, x dapat nak g Morib Gold Cost, g Wet World pun dah teruja..hihi.
    eisya lg best puas la dia mandi di taman tema Gold Cost..:)

    @Masya: Itulah mmg dh naik harga pun skrg maybe sbb dah upgrade..
    Sekarang dah x boleh bawa bekal dah Yana, kalau nak bawa pandai2 la sorok.

    @Pink Ummi: mmg besh, eija pun baru 1st time sampai sini..:)

    @mimi: salam kenal..:)
    mmg besh, boleh la w/pun xde la besar sgt wet world ni tp sesuaila utk riadah dgn anak2..

    @Kamalia: hihi..betul tu, demi anak2 xpe la, lgpun bkn selalu..lama dh teringin nak bawa, bila asben sndiri yg offer nak bawa..mmg srnok sgt, anak2 lg la srnok..:)

    ReplyDelete
  15. dah 2 tahun study kat uitm shah alam,tp xpenh masuk wet world shah alam..wet world tempat lain pulak yg sy pergi...bace cerita masing2 mcm best je

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh iye ke, biasalah tu ikutkan k.eija dulu pun biasa dgn area shah alam ni sbb ayah k.eija keje kat shah alam tp kami semua x pernah pulak terjah ke wet world shah alam ni, dah ada anak ni baru la berkesempatan nak terjah..

      boleh la best sbb dpt mandi manda kan, anak2 la yg srnok..now dah ada Wet World i-City Shah Alam pulak..mesti ramai yg kesana pulak kan..

      Delete
  16. Hi Eija, my name is Yana and I'm contacting you from EJC Communications. We would like to invite you to a splashing new event happening very soon and would like to request you for your contact details such as your email address. Please contact me at admin@ejccom.com with your details. Thank you.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq for invite me..

      maaf sbb br dpt reply comment sbb dh tak aktif berblog skrg ni.., silap2 event ni pun dh terlepas..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails