Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, July 19, 2012

Selamat Tinggal & Jumpa Lagi Wet World | Posing² Sebelum Balik | Kepenatan & Ketiduran !

As Salam,


Selesai sudah mandi manda, dua heroes mama pun dah siap encem bergaya.., ready utk say goodbye to Wet World n insyaallah ada masa nnti kita terjah sini lagi..hihi..


masuk dalam kereta masing2 kelaparan, nasib baik ada nugget n fries dapat jugak ler 2 beradik ni isi perut...kami lepak makan dkt luar kereta tepi jalan ni, sempat jgk la Mama minta 2 beradik ni posing berdua..akhirnya dapat jugak snap pic mereka berdua yg cantik sikit, Ziqry siap pegang peha abg dia dan tersenyum, Zaquan pulak dgn pose jelingan dia tu..


Tajuk n3 posing2, tp posing nye 2 keping jerk, ada byk keping sbnrnya tp byk yg x jd sbbnye si kecik asik berlari kesana kesini.., jd bila amik guna notes ni gegar la gmbr dibuatnye..huhu


Masuk dalam kereta jerk x sampai 10 minit ketiduran kedua2nya.., betul2 keletihan masing2..

Cian Abg Zaquan yg duk tido dlm baby seat ni sbb Adik Ziqry mmg xmo lgsung duk dlm baby seat tu.., tp baby seat ni kami tetap pasang dalam kereta in case kalau Mama bawa kereta mmg Ziqry kena ikat dlm baby seat tu.., pernah jadi  pnyelah Ziqry xmo duduk dlm baby seat tu sampaikan dia berusaha sndiri utk cuba keluar dr baby seat tu ..sudahnya Mama yg memandu ni tgk pun cemas dibuatnya...kesian pun ada bila tgk dia jerit2 nangis spjg perjalanan..tp apakan daya mama x pandai nak memandu sambil pangku Ziqry.


Adik Ziqry jugak yg sedap tido berbaring di belakang...



Kalau nak tau our heroes mmg x sedarkan diri sampai la malam lepas maghrib kami nak g kenduri menyambut puasa di rumah mertua. Tido senyenyak2nye, Mama n Papa sempat dating berdua lepak minum dulu sebelum balik umah...hihi..


Alhamdullillah, planning terkejut Papa ni berjalan dgn lancar n kami sgt2 enjoy..:))


Minggu lepas pun kami sempat enjoy lagi sebelum menyambut puasa yg akan datang minggu ini.., hope dapat sambut puasa thn ni dgn tenang & penuh barakah..AMIN.


p/s: pagi ni ada meeting seksyen & potluck sempena nak menyambut kedatangan ramadhan ...lg la terasa cepat sgt sabtu ni kita akan sama2 menunaikan ibadah puasa. Excited jerk nak masak sahur minggu pertama puasa thn ni...w/pun cuma mau masak nasi goreng telor mata jerk..hihi

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

8 comments:

  1. penat sungguh tuh...abg kene korban demi adik..bagus la abg nk mengalah...

    ReplyDelete
  2. nasib baik abang baik....
    tak kisah kena tidur dalam car seat...
    selamat menyambut ramadhan al-mubarak

    ReplyDelete
  3. ksiannye tgk zaquan tido camtu..ihihi

    ReplyDelete
  4. @eT: hihi biasalah bila mandi x terasa bila dah puas mandi baru terasa letih & penatnya kan..

    ermmm..selalunya abgnye susah gak nak mengalah tp masa zaquan baby dulu dia x merasa ada baby seat, itu yg bila dia dah besar ni, dia suka nak duduk dlm baby seat tu..

    @cik Jue Aka Ibu Farisyah: hihi..dia mmg suka duk dlm baby seat tu, lgpun Zaquan mmg x suka duk dkt seat belakang, dia suka duduk dkt arm rest, skrg ni dua² pun berebut nak duduk dkt arm rest, tp nasib baik dlm masa yg sama Zaquan suka duk dlm baby seat tu...dptla adik dia duk di arm rest kereta.

    ReplyDelete
  5. sukelah tgk muka ziqri kat pict mula² tu sweet sgt hihihihi....

    penat btl mereka kan.. lepas tu x demam ke...

    ReplyDelete
  6. @Nad@MamaZN: ini masa awal² nak tido, lepas dia betul² lena kami alihkan kaki dia kedepan.., itula nmpk mcm x selesa sbb dia dh besar..bdk 4 thn duk kat baby seat gitew la rupanye..hihi

    @Masya: hihi..tq, Mama dia sndiri pun suka sgt tgk pic mereka berdua..:)

    risau gak pada mulanye, mandi sakan sampai xnak balik, alhamdullillah x demam.., cuma Zaquan mata dia merah sikit maybe sbb alahan dgn air klorin.

    ReplyDelete
  7. bestnye gi jalan2..teringin nk bawak anak2 gi main2 air mcm ni hehe

    (mamakerry, mohon exchange link ye,sudi2 kan lah ye.. suka penulisan u yang santai..espcerita2 bab anak2 ni hehe)

    ReplyDelete
  8. @Adaa: mmg besh , bawa la.. anak² mesti suka pnyer..

    boleh jerk, terima kasih sudi singgah n follow, blog sy ni biasa² jerk...mmg byk citer kisah peribadi jerk pun..hihi

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails