Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, July 23, 2012

Akhirnya Terjawab| Zaquan The Amazing Spiderman!

As Salam,

Seminggu sebelum puasa Mama ada singgah rumah parents Mama, sampai2 rumah xde orang pun kat rumah, dah sampai baru nak call, rupanya family Mama g kenduri kawin saudara dekat Sungai Petani, Kedah. My Mum dh bgtau, tp boleh pulak Mama terlupa. Alang² dah sampai rumah my mum, Mama lepak jerk la dulu skjp dan perasan ada satu surat dari Pos Laju minta amik parcel dekat Pejabat Pos Laju. Yang confusenya parcel tu atas nama Zaquan.

Puas la kami fikir siapa pulak yg bg Parcel atas nama Zaquan ni. Nak kata Mama ada menang Contest atas nama Zaquan, dah lama x joint contest2 ni, ermm mcm2 la pikir..Papa siap terpikir surat daftar saham anak selangor ke..? berangan mcm2 la..

Akhirnya terjawab sudah persoalan kami bila pada hari pertama puasa hari tu kebetulan hari Sabtu dan itu jerk kesempatan masa yg ada utk g amik di Pos Laju Bt 9, Cheras. Nak citer kelakar pun ada, x sangka pun ado. Parcel tu rupanya dari Adik Mama sendiri. Dia nak buat surprise utk Zaquan. Ini kira hadiah besday Zaquan yg lalu.

Punyelah excited Zaquan bila kami bgtau nak g amik parcel Zaquan ni, dapat parcel dan² tu terus buka dlm kereta. Kesempatan ini juga la kami guna untuk berbuka puasa di rumah My Mum pada hari pertama puasa.

Sampai rumah Wan Ummi terus nak sarung. Bila buka kotak parcel tu tgk set baju Spiderman terus mama teringat yang adik Mama@Uda Akoi Zaquan pernah tanya Zaquan mana baju spiderman Zaquan bila dia tgk Adik Ziqry pakai baju Spiderman, Zaquan pun bgtau la dia xde baju Spiderman, Mama pun menyampuk ckp 'hadiahkan la anak aku baju Spiderman sbb baju Spiderman yg Ziqry pakai tu kawan aku yg hadiahkan'.

Seriously Mama & Papa yg surprise lebih bila tahu siapa pemberi parcel yg sebenar. mmg x sangka betul lah yg Adik Mama boleh bg hadiah & pos, iyelah patutnya bukan x boleh bg sendiri n Mama pun bkn ckp serius nak suruh dia hadiahkan, sekali betul² dia hadiahkan..Terharu pun Ado. 

Ni dia bkn main tersenyum lagi superhero mama ni
Terima Kasih Uda Akoi diatas pemberian baju superhero Spiderman ni
Zaquan suka sgt²


Sekarang ni terus Zaquan admire dgn Spiderman  pulak dh


Baby Wiwin Sarah pun ala² terkezut tgk Superhero Spiderman dtg menyapa dia..hihi.
'Ini Abg Zaquan la Baby Sarah'


Kalau nak tau, petang tu kami pergi pasar ramadhan, punyerlah teruja Zaquan ni sampaikan ke Pasar Ramadhan dengan sarung muka spiderman dia tu..padahal cuaca hari tu panas terik...

Zaquan..Zaquan, baju tu x sempat dibasuh lagi dah bersarung dibadan kamu, sampaikan malam tu Abg tido dengan baju Spiderman dia..

p/s: Tak berkesempatan lagi nak menonton wayang Filem The Amazing Spiderman 2012, ermmm..compom kita tgk DVD jerk nnti kan Papa...

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

8 comments:

  1. zaquan = zakwan = zaquan! =P

    nama nak dekat2, perangai nak dekat2
    minat pun nak dekat2!

    skrg ni zakwan pun minat kat spiderman pulak...
    saya tunjuk entry kak eija ni kat zakwan
    dah zakwan rengek2 nak baju spiderman cam zaquan jugak, heeheheh

    kengkadang cam pelik gak...awat byk btul persamaan depa ni, hehe
    sbb nama dekat2 ke? =P

    ReplyDelete
  2. wahh leh geng dgn akil ler.. akil ado bj batman .. smp nak tido pun nak jgk pakai topeng nye.. aduyai anak ..

    ReplyDelete
  3. Bleh geng dengan Adam.. hari2 nk bwk bj spiderman ni p sek..

    ReplyDelete
  4. kelakar tgk baby nye muka...ala² terkejut tu...ape dia ckp dlm ati dia agaknye ek..hehehe

    ReplyDelete
  5. hahahaha comel pakai baju spiderman..baby pun terkejut tengok..

    ReplyDelete
  6. @Nad@Mama ZN: la ye ke, Zakwan nangis nak jugak, kena la Mama n Papa ZN belikan..^_^..
    yg pasti minat diorg tu mmg nmpk sama, perangai pun sama ke?Ank k.eija, Zaquan ni kuat nangis tau tp dlm masa yg sama bila berkawan tu ganas, pastu umur dah 4 thn pun still minta didukung bila keluar
    Zakwan k.eija tgk x nmpk ganas mcm zaquan bila berkawan kan, ckp pun bahasakan diri ' saya awak ' mmg lain dr Zaquan, tp x dinafikan ada persamaan sikit..:)
    hihi iye la tu kot maybe sbb nama sama kot, nama sama ejaan jerk lain kan..

    @AzuraFazil Din: hihi..boleh2, Peel anak2 mcm tu la Zura..lebih2 lagi karektor kartun/superhero mmg diorg suka..
    Baju Batman pun Zaquan ada, tp dia kurang sikit nak pakai, spiderman ni mmg bkn main beriye lagi dia pakai.

    @Liza: hihi..diorang kalau dh suka 1 baju tu msti itu jerk yg dia nak pakai nanti kan, Dulu Zaquan asal nak keluar jerk msti nak pakai baju ben 10..

    @Ena's Palace: hihi..agaknye dlm hati baby ckp ' knape lain benor mamat yg usha aku ni..:p'

    @Cik Jue Aka Ibu Farisyah: hihi..terima kasih, nmpk comel sbb dia sporting nak bergambar, selalukan susah nk suruh dia bergambar, kena tgk mood dia..
    itulah baby pelik tgk betul ke abg zaquan ni..

    ReplyDelete
  7. nanti bolehlah amik gambar 2 hero ni pakai baju spiderman kan....

    bdk² mmg mcm tu lah teruja katekan kalau dapat brg .. teringat dulu masa kecik abah belikan kasut raya .. hadoilah selagi tak raya kami laram kat dlm rumah ... nak gelak dibuatnya...

    ReplyDelete
  8. alahaii seronoknya dia...

    senyuman zaquan dlm pic ni sgt2 sweet :-)

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails