Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, July 26, 2012

Syukur Alhamdullillah, Ada Bonus Raya 2012 Untuk Penjawat Awam

Salam 6 Ramadhan,

Syukur Alhamdullillah, PM telah umumkan Bonus Raya untuk Penjawat Awam kerajaan iaitu 1/2 bulan gaji dengan kadar minumum RM500 dan Bantuan Khas Kewangan Pesara Kerajaan sebanyak RM500. Bayaran bonus berkenaan akan dibayar pada 9 Ogos 2012.



Sebagai salah seorang penjawat awam, Mama bersyukur sgt dapat bonus raya ni w/pun 1/2 bulan gaji, alhamdullillah dapat la tampung perbelanjaan utk shopping raya thn ni. ..(mmg belom shopping raya lagi ni..hihi..)

Semalam dengar dalam berita di radio jam 6 petang, masa dengar berita tu tgh drive sorang2 ala blur2 lagi, tengah tunggu waktu berbuka di Mc'D sambil berfb tgk ramai kawan2 yg update status ttg pemberian bonus raya 2012...time tu terus bgtau Papa ' kita compomla dapat Bonus Raya 2012 ni' (suami isteri Penjawat Awam). Alhamdullillah papa kata dapatla dia belanja anak2 kasut raya..:), Papa..belanja kasut raya untuk Mama sepasang jugak ye :p..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

5 comments:

  1. alhamdulilla.. syukur. dapatla membantu nak raya ni kan.

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah .... syok kan

    ReplyDelete
  3. @~aYu~: itulah mmg sgt membantu..:)

    @eima: hihi..berita gembira..mstilah syiok..:)

    ReplyDelete
  4. rezekikan.. alhamdulillah... kesian jugak pada yg kerja swasta masa raya ade yg x bergaji lagi...

    ReplyDelete
  5. Everything is very open with a very clear description of the challenges.
    It was really informative. Your website is very helpful.

    Thank you for sharing!
    My homepage : gold forum

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails