Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, July 24, 2012

Hujung Minggu 2 Ramadhan

As Salam,

Hujung Minggu 2 Ramadhan..kemanakah, tidak ke mana pun..huk², duk umah jerk, jam 6 petang baru keluar ke Pasar Ramadhan, kali ni g Pasar Ramadhan  (PARAM) Fasa 1/Seksyen 16 Bandar Baru Bangi. PARAM Fasa 1 ni mmg antara Feberet PARAM yg kami suka pergi, sbbnya dah tau dh kedai mana yg best, selalunya kalau g PARAM Fasa 1 ni Air Soya Cincau dan Apam Balik dia mmg compom sedap, memang itupun yang kami beli untuk tambahan menu berbuka  puasa 2 ramadhan.


Jalan² dekat PARAM ni sekali terperasan ada kedai jual Tokayaki, sebelum ni pernah baca di blog Amiey Lee yg dia suka makan Tokayaki ni n Mama pun mula la teringin jugak nak rasa akan kesedapannya...hihi, So Mama pun beli la 1 bekas ni/RM4.00 (mahal jugak ek reganye..). Beli semata² sbb nak tau mcm mane rasanye jerk..


Boleh thn gak la rasanye, siapa peminat cheese msti suka, Mama ni mmg peminat cheese so mmg kena la dgn tekak Mama, isi dalam dia kita boleh pilih nak sotong, ayam atau isi ketam.

Tokayaki@PARAM Fasa 1



Balik dari PARAM, kami berbuka di rumah keluarga Mertua, Hari pertama puasa dah berbuka di rumah Keluarga Mama, so hari kedua berbuka di rumah keluarga Papa pula. Belum Gaji nak berbuka puasa di luar..hihi..


Sampai rumah mertua, mcm² lauk ada, yg besh ada Siput Sedut Masak Lemak, baru hari tu makan time potluck di opis 2 hari sebelum puasa, kali ni dapat makan air tgn MIL & FIL pulak..mmg sedap..pedas terangkat. Zaquan 1st time tgk n makan siput sedut , nak makan pun x pandai sebenarnya..


Sepanjang hari bekerja bulan ramadhan ni kami akan berbuka puasa di rumah family Papa..jgn jeles ye balik² Mak Ayah dah sediakan makan..terima kasih Mak Ayah :). kalau la balik kena masak sendiri sbnrnya mmg x sempat pun, kami balik 5.30petang sampai rumah jam 6.30petang..kalau balik nak jemput anak lg pastu baru nak masak..mmg x sempat.., Alhamdullillah diberikan kesempatan untuk menikmati kemudahan & kesenangan ini. 

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

7 comments:

  1. Kalau balik cepat pun memang biasa kalau ramadhan kakak jarang masak. Kakak beli aje sebab malas nak kotorkan dapur (hihi... alasan sebenarnya kakak nak senang eija)

    ReplyDelete
  2. syok kan buke kt umh fmily..
    aku pun selang2 psl balik dh letey le plak ..

    ReplyDelete
  3. tak pernah makan tokayaki .. inilah pertama kali dgr dan tgk ... huhuhuhuhu....

    untungnya badan kan.. balik dah siap masak...

    ReplyDelete
  4. kalu yg cheese2 ni mmg best .. hihi..sama lh saly juga peminat cheese.. tp yg kuih ni belum rasa lagi...

    ReplyDelete
  5. bertuahnya eija.. ada org masakkan .. hihi.. tgk pic tu mcm tako tao kat jaya jusco tu la.. hehe sedapnya

    ReplyDelete
  6. sedap makan berbuka ngan siput sedut tu..:)

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails