Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, March 26, 2014

Family Trip Holidays Batam 2014 | Last Day - Shopping lagi di Megamall Batam Centre| Hasil Shopping

As Salam,

Berakhir sudah cuti 3 hari 2 malam kami di Kota Batam. Time to Check out hotel. Kami semua pakat check out hotel jam 10.00 pagi. Check out awal boleh jalan² ke shopping mall lagi..hehe, sbbnya nanti di Batam Ferry Terminal ada mall jgk connected dgn Megamall Batam Centre.


Goodbye Kota Batam..bergambar kenangan di depan Hotel.


Sampai² terminal cari tempat lepak dan letak beg, Mr. Papa willing nak jaga beg dan Ziqry dan kami yang lain pergi ke shopping Mall - Megamall Batam Centre. Tiket balik mmg dah beli awal² (open tiket). Kami semua terus ke Shopping Mall sebelah, cepat² shopping sbb nya w/pun beli open tiket tp kami nak kejar feri jam 2.00ptg. 

Beg² kami tp xdelah beranak pinak sgt..rasanya semua pun x menyoping sgt kali ni, lebih kepada jalan² lihat negara orang


Megamall Batam Centre
Di sini byk juga outlet² fashion dan bag, tp kami byk habiskan masa di Matahari, slh satu hypermarket yg terdapat disini. FIL siap buat members card Matahari, almaklumlah diaorang rajin berjalan ke Indonesia. Kalau pergi Jakarta dan Bandung pun ada Hypermarket Matahari ni.


Hasil shopping 

Siyes mmg Mama x menyoping sgt pun, Mama betul² shopping oleh² khas batam (Kek Pisang) sekotak dan kerepek buat buah tangan family Mama dan rakan office, sehelai blouse dan sehelai wide shawl utk Mama, 2 helai t-shirt utk Zaquan n Ziqry, 3 helai seluar basahan utk Ziqry dan dah last minute masa shopping di Matahari, Zaquan merengek nak hotwheels, Mama beli kan je, hahaha..harga sama je mcm dekat sini, saje habiskan baki duit yg ada..

hasil shopping hari 1st day @ Nagoya Hill - 2 helai t-shirt buat Zaquan n Ziqry - buy 1 free 1, jdnya 2 helai free tu Mama bg dekat anak buah -Dania.


Last Day shopping @ Matahari - 3 helai Seluar Basahan untuk Ziqry



Hahahah..Hotwheels pun sampai beli disana..,lgpun time ni kan Mr. Papa x joint sekali last day shopping @ Matahari, Zaquan dah merengek nak beli, nak x nak malas nak dengar dia nangis, Mama belikan jgk la.


Untuk Mama - Sehelai Blouse dan Sehelai Wide Shawls.


Daripak Atok dan Nenek untuk Zaquan n Ziqry - Sepasang baju dan Seluar, tp Abg dapat 2 helai seluar, Zaquan skrg ni bkn main pandai lg shopping 


Untuk Mama pun ada daripada FIL n MIL - sehelai blouse.


FIL n MIL shopping di Matahari @Megamall Batam Centre ni je dah nak cecah Rp2juta kalau x silap tp  anak² n cucu² pun dapat..ehh dgn Mama² pun dapat sehelai blouse..hehe..Tq Fil n MIL. Time ni sbnrnya betul² kejar masa, nasib baik ngam² waktu yg FIL bg kami utk shopping kami gunakan.

Tepat jam 2ptg kami menaiki feri balik dan alhamdullillah kami selamat sampai di Terminal Stulang JB pada jam 4 ptg. Plan asal nak terjah JPO, tp hari pun dah lewat petang, x jd ke JPO, balik ke rumah terus sahaja lah.

*********************************************************************************
Kalau ditanya pendapat peribadi Mama, Apa yg best dekat Batam tu? ok ke/seronok ke bercuti ke Batam ni? Selalu dengar orang kata Batam ni heaven utk org lelaki, sbb byk tempat urut dan spa katanya dan heaven bg orang perempuan yg suka shopping especially handbags. Pada Mama biasa² je, maybe sbb kami pergi waktu cuti tahun baru cina, byk kedai tutup dan Mama mmg x berkesempatan langsung pun nak pergi ke spa, spa pun Mama nampak x banyak, tp my friends kata kau x pergi tempat yg betul, dia ada tempat dia..hahaha..owh ye ke, almaklumla yg bgtau kawan lelaki dan dia biasa pergi ke Batam. Akceli Batam ni byk pulau, yang kami pergi ni pulau batam, so ada byk tempat menarik lagi yg sbnrnya kami x sempat terjah, mungkin la itu slh satu faktor Mama rasa biasa² je, tp apepun still ok dan mama enjoy je dgn trip holidays ni, melawat tempat orang kan, satu pengalaman buat Mama, bersyukur sgt Family Mertua rajin bawa berjalan, masih berkesempatan jgk menikmati keindahan alam di Barelang Bridge, dapat merasai makanan yg sedap² (makanan disini ok kena dgn tekak Mama n Nasi Padang mmg feberet Mama) dan pergi tempat2 shopping cumanya budget je yg xde, so kalau nak srnok..sila la bawa budget lebih sikit ye : p.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. Assalamualaikum kak. wahh bestnya ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Shiela,

      kalau bab menyoping mmg best, lg2 kalau ada budget..hehe

      Delete
  2. walaupun duk JB tapi lum berkesempatan lagi pergi ke Batam nie...hihihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh ye ke, biasalah tu, mcm k.eija ni duk Selangor tp i-City Shah Alam pun x pernah sampai lg, org jauh pun dh sampai i-City Shah Alam..hehe.

      K.eija ni pun pertama kali pergi ke Batam.

      Delete
  3. aku tak suka shopping tp nk jalan2 je ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu yg bagus tu jimat duit..hehe

      k.eija ni sbnrnya boleh thn jgk..suka menyoping, tp time xde budget tu paham² je la..

      Delete
  4. nih kalo sy gi sne mau rp 30 juta abis....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..mimi, byk tu Rp30juta..
      tp ye la k.eija pun kalau pergi bawa byk duit, mesti ada je benda nak dibelinya kan..x mustahil bawa duit byk manapun kalau kaki shopping mmg boleh habis.

      Delete
  5. assalam sis. ok tak pak supir yg bawa sis jln2 kat cna? kalau tak keberatan blh tak sy nk dptkn no kontek pak supir tu. thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam, sorry sy baru baca dan reply sbb skrg ni sy dh x aktif berblog.

      ok je pak supir kat sana, sorry sis sbbnya semua urusan disana diurusakan oleh family mertua, contact no pak supirnya nye pun dh lost tp my FIL ada bgtau pak supir dkt sana byk, so jgn risau sampai² je dkt terminal nanti dah ada pak supir yg menanti, dkt area hotel pun byk pak supir boleh terus deal disana je nanti..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails