Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, March 20, 2014

Alhamdullillah ♥ Jam Tangan Bonia Ceramic ♥

As Salam,

Alhamdullillah hadiah Cash yang diberikan oleh FIL n MIL kepada Mama sudah bertukar kepada Jam Tangan Bonia Ceramic.  Rezeki lebih yang diperolehi oleh FIL n MIL telah dikongsi kpd setiap anak², menantu² dan cucu². FIL n MIL bg cash RM1k setiap seorang tetapi pandai² la berbelanja, kalau boleh nampak barang apa yg kita beli tu kan..Terima kasih Mak dan Ayah, moga terus dilimpahi rezeki..amin.

setelah difikir²kan nak beli ape dengan kebetulan Jam Tangan Mama rosak sbb besi penyambungnya terputus terus Mama buat keputusan beli jam tgn baru je la. Niat dihati mulanya nak beli Jam Tangan Fossil siap survey dah tp bila sampai di kedai jam, lain brand plk yg terbelinya..hehe..Bonia jgk pilihan hati, x boleh dipisahkan dengan Bonia nampaknya sbb jam tangan lama Mama pun brand Bonia, jam tangan hantaran lagi, nampknya cuma bertahan 6 tahun, tp akceli masih boleh direpair lagi, yelah budget dah ada, apa salahnya beli baru reward utk diri sendiri jgk..

Kali ni mama nak tukar style la plk, Mama dah aim nak jam tangan besar dan kaler putih, x fikir pun nak pakai ceramic sbnrnya, bila pergi kedai baru tau jam tgn ceramic ni slh satu trend skrg. Apepun Mama puashati la dengan pilihan Mama ni..

Jam Tangan Bonia Ceramic
Colour : Putih




Secara rasminya di tangan pada 7 Mac 2014. 
Tarikh Beli : 6 Mac 2014
Harga : RM780



Jam tangan lama/hantaran ni tetap Mama simpan, nanti akan ku hantar repair jgk masih berguna dan ada sentimental value tersendiri sbb ianya jam tgn hantaran masa kahwin..mestilah sayang ♥


ermm..Mama punye dah dapat, ikutkan hari tu Mr. Papa kata dia pun nak beli Jam Tangan jgk, ada mama ckp dgn Papa, jom la kita beli jam tgn couple, tp dia x minat la pulak..huhu, sbbnya pd dia jam tgn couple x byk pilihan yg dia berkenan, sudahnya duit Papa dia buat belanja harian je, utk anak² plk setakat ni masih bersimpan dalam ASB..igt nak guna buat belanja diaorang time raya nanti je tp Zaquan sibuk dah ngendeng nak Games PSP..kalau ikut Mama xmo belikan dia gadget lagi sbb melekakan tp Mr. Papa mcm nak ikutkan je.., ermmmm..xpelah papehal pun nanti keputusannya di tgn Mr. Papa.

p/s: ini bukan n3 utk menunjuk² ye, hanya sekadar n3 tanda terima kasih Mama kpd FIL& MIL dan sbg simpanan dan kenangan Mama sahaje, maaf andai ada yg terasa Mama cuba menunjuk² plk.

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

14 comments:

  1. makkk aih, cun giler jam ni!
    kalu ada kaler merah, saya amik merah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tq nad :)

      owh ye ke, ceramic ni ada 3 kaler je - white, black, black gold.
      yg black gold tu k.eija berkenan jgk tp black gold mahal sikit kena top up lg RM60, lgpun dr awal k.eija mmg nak cari kaler putih itu yg beli jgk kaler putih.

      Delete
  2. cantik sgt kak jam tu.. berbaloi² dgn harganya.. seyes.. sy pun jatuh cinta dgn warna putih mcm ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih yana :)

      hehe..sesekali ikut trend..k.eija mmg puashati la,
      itulah k.eija pun skrg dah jatuh cinta dgn kaler putih, sampaikan skrg byk brg2 k.eija kaler putih plk (external hard disk dan powerbank) pun kaler putih..hehe

      Delete
  3. disclaimer : ini bukan entry menunjuk2 tu sangat epic..hahaha...suka ati ler nak tunjuk ke tak...alah, tak tunjuk pon mesti ada yg dengki gak kan... ckp ngn dorang kalau rasa menunjuk2, tutup le mata.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha..
      minta dijauhkan la dgn org² yg dengki ni kan..

      Delete
  4. wahhh untung dpt mentau yg baik cam tu kan .seklai ngan menantu dpt jugk ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah alhamdullillah rezeki dan dikurniakan keluarga mertua yang baik ..^_^..

      Delete
  5. cantik... teringat jam hantaran uyun warna putih.. skru dah longgar.. mls nk repair..
    duit kami pon dah siap beli brg pon... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih :)

      owh ye ke, hehe..yg penting puashati dapat beli brg reward buat diri dan keluarga kan..

      Delete
  6. Assalamualaikum! Saya tgh cari jam tangan BONIA. Tgh2 google..saya terjumpe blog awak. Boleh saya tahu cermin/glass jam tu sapphire atau tidak? Boleh saya tahu jgk awak beli kt mana? Kat kedai BONIA ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam,

      Sapphire ada tertulis di belakang jam - Full Ceramic - Bonia Sapphire - Water Resistant. Saya beli di kedai jam biasa je di The Mines, Balakong. Ada waranty 1 tahun.

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails