Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, March 24, 2014

Family Outing ~ JJCM @ The Manhattan Fish Market, Alamanda

As Salam,

Ini story 3 minggu lepas, Family outing bersama keluarga sebelah Mama, planning daripada Adik Lelaki Mama@Ateh Cu Zaquan n Ziqry, dia yang planning dan dia niat belanja kami semua makan. Beriye dia tanya kami nak makan apa dan dimana?, ermmm bila ada yang nak belanja kami x tahu plk nak buat pilihan dan keputusan makan dimana, ikut je la org yg nak belanja di manapun..hehe, at lastnya dia belanja kami makan di The Manhattan Fish Market, Alamanda beli voucher groupon. Kali kedua la Ateh Cu belanja kami semua makan di sini. Kali pertama masa celeberate bday beramai² bg bulan kelahiran Mei. Bukan ape Ateh Cu skrg ni bz jenis keje outstation lama disesuatu tempat jdnya jarang kami dapat berjumpa, itu yg bila ada peluang berjumpa terus belanja kami semua makan.

Kami semua janji berjumpa di Alamanda jam 12.00tgh, kiranya lunch treat la. Tapi Mama pergi ke rumah Adik Perempuan Mama di Putrajaya dulu, sbbnya nak tumpang dia naik 1 kereta je, senang, Mr. Papa x dpt join sbb ada kelas hujung minggu. Mama ni kan x lepas lg nak drive n parking di shopping mall..tempat² crowded ni Mama cuak sikit nak memandu..huhu, x reti parking sbnrnya..hehe

Sempat berposing² dulu sblm keluar rumah..hehe


My boys..Zaquan n Ziqry
Seronok betul diaorang dapat keluar berjalan n jumpa wiwin, sgt susah nak diajak balik tau..


Gelagat anak² bergambar bersama Sepupu Wiwin..Aisya dan Sara



Jom makan..Menu yg sama mcm pernah kami order dulu..Falaming Seafood Platter 3 set



Alhamdullillah kenyang..


Tq Ateh Cu Zaquan n Ziqry for the lunch treat..


Selesai makan, kami jalan² cuci² mata dulu di Alamanda, lepas tu balik lepak semula di rumah Adik Mama di Putrajaya, ptg baru balik ke rumah kami..^_^..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. Assalamualaikum kak. wahh bestnya. tak pernah lagi masuk Alamanda. hiewhiew.. selamat pagi, singgah sambil menabung sini ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Sheila,

      owh ye ke, k.eija ni keje putrajaya tp x selalu pun pergi ke alamanda tu pun sbnrnya..

      hehe..singgah sambil menabung lagi tu, terima kasih ye :))

      Delete
  2. tak penah jejak pun ..situ ...
    fahim ckp laqma tak nampak khair ... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. k.eija ni jejak sbb adik nak belanja, 2 kali makan disini adik belanja..hehe, saje² nak makan situ x pernah lg

      ye la dah x satu tadika.., kami selalu gak tanye kawan² lama abg yg x satu sekolah siapa, dia igt tau setiap nama kawan sekolah dia w/pun dah x satu sekolah..

      Delete
  3. muka kembar macam ziqry
    macam 4 beradik je dorg semua :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup ramai yg cakap sama, adik k.eija sendiri pun ckp muka Ziqry sama mcm kembar, especially muka kakak aisya la yg nampak sama.
      yelah sepupu kan iras tu tetap ada, kalau tgk muka ziqry dgn Sara anak Uyun pun ala² sama jgk muka diaorang..hehe.

      Delete
  4. bestnya adik belanja lg... ramai kata makanan kat sini sedapp abg ben pun selalu review kata sedap.. sy je x pernah mkn.. alamanda pun x pernah pg lg... huhuhuhu.. nak pg x dilayan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..org belanja mmg best..:)
      owh ye ke, boleh la kena dgn selera kami
      Yana kan duk di klang, dkt klang n shah alam pun dh byk shopping mall sbb tu la hubby yana malas nak bawa g alamanda.., k.eija plk yg lama betul dh x g shah alam dan klang, nak sgt jalan² shah alam tp x berani nak drive sendiri sampai ke shah alam n klang nun..huhu

      Delete
  5. Seronok kan eija makan dgn family macam ini.
    Muka mereka walau sepupu tapi ada iras-iraslah eija. Nampak mesra pulak tu dah macam adik-beradik kakak tengok:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu k.zakie, lg2 plk memasing dah berkeluarga, susah nak selalu berjumpa, sekali sekali jumpa makan2 dapat mengeratkan hubungan kekeluargaan kan..

      hehe..itulah kan muka sepesen je semua..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails