Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, May 22, 2013

Ziqry Turns 2| Celebrate Kali Kedua @The Manhattan Fish Market, Alamanda

As Salam,

Rezeki Ziqry dapat celebrate besday buat kali kedua sebab berkongsi bulan kelahiran bersama pakcik dia@ adik lelaki Mama (18 Mei 2013) dan sepupu twins nya iaitu Aisyah dan Sarah (24 Mei 2013), kiranya Wiwin sambut besday in advance. Kali pertama kami sambut pada detik 12 malam  4 beranak bersama Keluarga Mertua..:), kali kedua ni bersama keluarga Mama pula celebrate di The Manhattan Fish Market, Alamanda Putrajaya, cuma yg sedihnya Mr. Papa x dpt nak joint sbb terlibat dgn Tournament Paintball di Bentong, Pahang (18-19 Mei 2013).

Ini semua planning Adik Lelaki Mama, dia ada tanya Mama tahun ni xde buat sambutan hari lahir untuk Zaquan n Ziqry ke, ermmm..disebabkan faktor masa dan budget, Mama mmg x buat utk tahun ni, kebetulan Mr. Papa pun bz dengan kelas n Mama pulak bz outstation, planning Mama cuma janji Mama dapat potong kek n belanja makan2 utk kami 4 beranak. Adik Lelaki Mama pun suggest sambut sekali bertiga sbb lahir pada bulan yg sama, cadangan yg ok gak tu sbb budget sambutan kongsi bersama kami 3 beradik..hehe. Disebabkan dia yg punye planning, so dia la yg uruskan urusan tempat dan menu. Kebetulan ada promo The Manhattan Fish Market di Groupon..so Adik Lelaki Mama pun beli la promo di Groupon tu..Not Bad mmg puashati la makan di The Manhattan Fis Market ni, almaklumlah Mama pertama kali makan disini sbnrnya..huhu, lepas ni boleh la ajak Mr. Papa mkn disini pulak..hehe.

baucer makan di Manhattan Fish Market ni mmg Adik Lelaki Mama la yg sponser, n makanan n minuman yg di ditambah semasa sambutan hari lahir berkenaan Adik² Perempuan Mama sponser, Mama sponser Kek, tp bkn homemade, beli aje..hehe


May Celebration Bday Cake
Choc Moose Cake
Selamat Hari Lahir Buat Ateh Cu, Ziqry & Twins Aisyah dan Sarah.


Nak enterframe jgk.., padahal sponser kek aje..


Kami semua berkumpul di rumah Adik Perempuan Mama di Putrajaya dulu sblm bertolak ke Alamanda.  Adik Mama dah booked event pada pukul 3 ptg. Ziqry OTW nak ke rumah Mak Yang dia di Putajaya dah tertido, so puaslah dia tido sblm sambut bday kul 3 ptg nanti, Abg Zaquan pulak melayan Wiwin, lama dah rasanye x jumpe Wiwin ni..

Bday Girl Wiwin Aisyah dan Sarah


Kakak Aisyah Bergurau dengan Abg Zaquan


Cian Adik Sarah xde kawan main, Adik Ziqry tido la..



Yeay dah sampai destinasi yang dituju, x sabar nak isi perut ni.., sebelum tu tambah2 order dulu..hehe
Orang kuat pada hari tu, Ateh Cu..Bday Boy jgk la kiranya ni..


Abg Zaquan tu mcm pandai je nak order ape tu..


Abg Zaquan sudah beralih tempat pulak joint Adik Ziqry dan Wiwin


Bday Boy n Bday Girl yang akan dirai..ala tomei²


Me n My Boys..
Zaquan dah x menyabar nampaknye tu nak potong kek mengalahkan bday boy


Ok sementara menunggu Makanan sampai, kita potong kek dulu..




Ateh Cu bersama Zaquan n Ziqry
Eppy Bday Ateh Cu, terima kasih bagi hadiah bday yg best pada Adik Ziqry..


Yummmy...Zaquan n Ziqry mmg peminat coklat cake..


Nasib baik ada Cu Apit yang mmg rajin melayan kerenah anak² buah, Anak² pun mmg sgt rapat n sygkan Cu Apit dia.


Our Menu..
Makanan sudah sampai..apalagi makan time...

Antara Menu yang diorder - Grill Gala Platter - 2 set, Flamming Seafood Platter - 1 set, Mediterranian Baked Fish - 2 set, Garlic Herb Mussels - 1 n Salads - 2. Keseluruhannya semua menu sedap kena dgn tekak Mama cuma salad dia je la kureng sikit sbb xde thousand island. Flamming Seafood Platter dan Grill Gala Platter tu untuk 4-6 orang makan siap ada nasi.., Zaquan pun suka makan nasi dia..


Tukang rembat udang adalah Zaquan, dia mmg hantu udang betul..


Alhamdullillah, kenyang kami semua makan, mula² risau mcm terlebih order sbb last minute Adik Ipar x dpt joint n Mr. Papa pun x sempat nak sampai Alamanda jam 3 ptg, sekali licin semua makanan..hehe, Masa Mr. Papa call dah sampai Putrajaya igt nak suruh dia singgah Alamanda tp kami semua dh selesai makan time Mr. Papa call bgtau dh sampai tu.., nnti kita pergi berempat pulak ye Papa.

The Manhattan Fish Market ni depan air pancut je, so bila dah selesai makan, anak² Mama ni ala² teruja la nampak air kan, kalau boleh mau terjun, lg pun Mama dia dah 3 minggu x bawa g swimming.., Selesai makan sempat la kami semua bergambar² skjp..heheh

Me n Bday Boy..Ziqry


Adik meronta mau terjun..



Me n My Mum @ Wan Ummi Zaquan n Ziqry..:)


Wan Ummi tengah ada mood bergambar, Zaquan pulak skjp nak bergambar skjp x..


My Big Family ..^_^..


Alhamdullillah segalanya berjalan dengan lancar, Terima Kasih Semua ..Muahhh...Muahhhh..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

22 comments:

  1. meriahnya.. murah rezeki adik ziqrilah yer...
    pandai kak eija padankan baju dengan seluar tu.. tudung pun warna lbh kurang jer.. cantik...

    ada rezeki kita jumpalah kan.. saya pemalu hihihihihi.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdullillah..:)

      hahaha..padan ke yana, sukahati k.eija je ni pakai baju corak jalur dgn shawl tribal, sekali pandang mcm semak pun ada, tp belasah je la sbb ni kira kaler block, orange dgn royal blue, lg pun k.eija suka pakai kaler blok skrg ni..hehe

      insyaallah, bkn yana je pemalu, k.eija ni pun kategori pemalu gak sbnrnya..hihi..

      Delete
  2. Suka gmbr bwh skali tu :)
    Happy family :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..Tq Nad,
      bkn senang nak dpt gambar satu family ni, selalu je x cukup korum, ini pun 3 org xde dlm gambar..

      Delete
  3. Hepi belated besday ziqry.. Semoga menjadi ank yang soleh.. Amin
    Comelnya wiwin tu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Ratu hatiku :)
      Amin..

      hihi..mmg comel..semangat tau.

      Delete
  4. alahai...comelny aisyah dengan sarah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq cik wawa, itulah geram je tgk wiwin ni..

      Delete
  5. aduh meriahnya. gambarnya cantik2 bangat. suka tgk. bestnyaaa. ni x sabar nak blk Jhr ni. celebrate beday semua orang. hihiks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde la meriah sgt cha, cuma seronok la semua adik beradik ada berkumpul utk sambut hari lahir anak.., amik gambar guna note je..terima kasih suka tengok ..:))

      wah mesti seronok sambut besday kat kg, sambut beramai2 lagi terasa meriahnye kan...

      Delete
  6. happy birthday ziqri :)
    platter tu yang dia panaskan dengan api kt meja kita kan. dulu 1st time makan kt manhattan ni, dok kagum tengok staff dorang panaskan benda alah tu lah. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq aunty Lydzar DN :)

      Haah Flaming Seafood Platter tu dia panaskan dgn api di atasnya.., time kami mkn ni atas meja dah penuh, so dgn selambanya dia sambil pegang sambil bakar atas seafood tu...hihi

      Delete
  7. fahim ade sebijik bj cam zaquan tu beli kat vietnam ek...hehehe

    ok la adek bradek semua pakat sporting heppening

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah t-shirt Polo ni beli kat vietnam,, murah kat sana baru 4usd@RM12, hari tu aku g beli sorang 2 helai je, rugi x beli byk2..huhu

      itulah nasib baik semua sporting

      Delete
  8. Celebrate kali ke dua lagi meriah sebab ramai yg meraikan siap ada sepupu twin gilrs, sukalah kakak tengok:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbnrnya kali pertama dan kali kedua sama2 meriah sbb semua family members ada, ikutkan masa kali pertama tu semua ada, dgn family eija ni yg x cukup korum tp maybe nampak meriah sbb ada makan2 special di the manhattan fish market :)

      Delete
  9. Replies
    1. yg meriahnye sbb sesama ahli keluarga dpt berkumpul utk sesekali buat sambutan bday mcm ni..

      Delete
  10. wahh bestnyaaa :)
    nadia first time singgah sini, terus jatuh cinta dengan baby kembar nii. ololololooo omeyyyy angattttttttttttttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))
      hehe..ramai yg jatuh cinta dgn kembar ni..mmg omeyy..

      Delete
  11. wah bestnya ramai2 camni... murah rezeki adik yer :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la kan best bila kita dapat berkumpul n sambut bersama ahli keluarga kita..kalau complete lg best, alhamdullillah ..:)

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails