Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, July 20, 2012

Salam Ramadhan 1433H | Tertunai Hajat Nak Rasa Red Velvet Cake

As Salam,

sumber pic: google

Alhamdullillah diberi kesempatan untuk bertemu dengan Bulan Ramadhan sekali lagi pada tahun ini. Selamat menyambut bulan puasa kepada semua, di kesempatan ini Mama nak minta ampun & maaf sekiranya ada tersalah kata & terguris hati secara sedar & tak sedar. Moga kita semua mendapat keberkatan di bulan yang mulia ini..AMIN.

*****************************************************************

Hari ni ada mini potluck..suka² antara kami geng opismate, Mama bawa nasi goreng kampung (nasi putih yg berlebih byk semalam), Alhamdullillah dipermudahkan utk masak pg tadi..:).

Bkn Mama sorang jerk yg bawa, geng opismate lain pun ada bawa Nasi goreng jugak, versi masing² lah kan, Mama Tun Nur Safiya bawa Bihun Goreng, ada yg topup bawa telur dadar & Nugget makan bersama Nasi Goreng & Bihun Goreng. (pic makanan yg lain x snap hari ni..lgpun pagi² smpai opis masing² dh berkumpul mkn dulu)

Nasi Goreng Kampung Versi Sweetmama


Bekalkan untuk Papa sekali.., Utk papa letak Telur Mata..^_^..


Yeay² dapat Cup Cake Red Velvet,
Tq Mama Tun Nur Safiya, seperti yg dijanjikan olehnya, hari tu dapat rasa Pavlova, hari ni dapat rasa Red Velvet Cake.
Nyum²..belum makan dah kata sedap,
bila dah makan..mmg sedap la..^_^..
Muka senyum nye tuan pnyer badan ni bila dapat makanan yg dia hajati..huhu
(adoiyai..pipi dah boolat dah tu..itulah cukup suka mkn cake sgt, slh kan cake boley x? :p)


Hari ni kami ber 5s (Sisih, Susun, Sapu, Seragam, Sentiasa Amal), so hari ni kami semua seragam dengan t-shirt merah 5s. Pagi td nak dtg opis, Zaquan siap tanya ' Mama nak pegi mana pakai baju mcm ni' hihi..Zaquan pandainye..pantang nmpk Mama pakai baju lain mula la igt Mama nak g berjalan². Mama keje la Abg Zaquan, ni baju 5s Mama, citer ngan anak mcm dia tau jerk ape tu 5s..hihi 

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. amboii..meriahnye ikan bilis dia...berselera...Red Velvet Cake tu pun sodap..nyamy²

    ReplyDelete
  2. red velvet idaman huhuhuhu....
    hadoilah mane nak cari ni.. nampaknya lepas raya jerlah ..

    ReplyDelete
  3. bestnye bleh mkn si velvet tu sblum pose.. ehee.. salam ramadhan..:)

    ReplyDelete
  4. hohoho...kek red velvet memg best

    ReplyDelete
  5. fai pun sebenarnya dh lamaaa sgt nk mkn red velvet dgn pavlova ni... tpi belum kesampaian lgi. hehe...

    salam ramadhan sis ^__^

    ReplyDelete
  6. Salam.. Jom tgk Promosi Baju Raya utk Anak2.. And jgn Lupe Follow yee.. Tq ;)

    Oppsss lupa sudah, I dah Follow u yee.. hehe..

    ReplyDelete
  7. Salam Eija.Slmt berpuasa k.atie ucapkn kpd Eija sekluarga.Semoga Ramadhan kali ini akan lbh bermakna buat kita semua.InsyaAllah

    ReplyDelete
  8. @Ena's Palace: bg meriah dgn ikan bilis sbb nasi goreng tu kosong jerk sbnrnya..isi ayam xde, so gantila dgn ikan bilis..hihi..
    Red Velvet tu mmg sedap pun..moist jerk rasa dia ..

    @Masya: itulah x sangka bila baca n3 yana yg lepas, yana pun sama teringin nak mkn red velvet, kebetulan betul k.eija pulak nak update n3 dpt mkn red velvet..sorry la buat yana bertambah teringin nak makan red velvet..
    Yana kan pandai membaking, Yana try la buat red velvet sendiri..

    @saly@mama-i: mmg besh lepas ngidam..hihi,
    salam ramadhan jugak ye..

    @PinkUmmi: betul..betul..betull..

    @Fai CeritaCinta: oh iye ke, k.eija ni kebetulan ada kawan yg mmg pandai & rajin mmbaking, bila teringin sgt tu request kat dia.., nasib baik dia nak layan permintaan k.eija..hihi
    salam ramadhan buat fai jugak :)

    @ADEEYA: Selamat berpuasa jugak buat Adeeya ye :)

    @M.Q Baby Collection: Salam, Terima kasih sudi follow, ok sat lg sy terjah, cuci2 mata kat sana n follow u sekali ye..

    @Azatisayang : Salam k.Atie, Insyaallah Amin, Selamat berpuasa jugak buat K.Atie Sekeluarga :)

    ReplyDelete
  9. selamat berpuasa kak eija...

    bestnya rvc.. sy tingin nak rs tp xtau nak beli kat mana..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails