Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, July 18, 2012

Makan2 Lagi di Hari Ulangtahun Kelahiran Mama ~11.07.12~

As Salam,

Walaupun dah celeb bday in advance pada 10.7.2012, tp Papa sudi belanja mama & anak² makan² lagi di hari ulangtahun kelahiran mama. 

Kebetulan setiap hari Rabu Mama g training Badminton (b'day thn ni jatuh hari Rabu), so selalunya kalau Papa jemput mama balik tu mmg kepenatan & kelaparan. Mmg Papa tau pnyer Mama msti nak makan di luar kalau dah penat main badminton.

Bila Papa tanya nak makan kat mane ni, Mama pun jawab makan la special sikit hari ni kan besday Mama..hihi.., Zaquan pulak jawab nak makan Chicken Chop, Apalagi kalau nak makan Chicken Chop, dah agak dah Papa terus jerk menuju ke Seksyen 7..makan dekat Austin Steak House ler..rasa mcm baru jerk makan kat sini, dah makan lagi.., Mama suka jerk..Zaquan lagi la suka sbb skrg mmg dah pandai minta nak makan Chicken Chop..

Tq Papa celeb bday mama berempat pulak, 
walaupun Papa offer nak belikan kek sepotong utk Mama, 
tp Mama rasa mcm x perlulah nak beli kek semata² utk celeb sekali lagi..
Papa belanja kami makan² ni pun dah cukup besh..

Kali ni mama tukar menu..try makan chicken rice sizzling pulak.., Air tetap sama Mango juice..


Tapi kan Mama salah order lagi la kali ni, Mama dok bayangkan Chicken Rice Sizzling ni Nasi + Ayam Chicken Chop kuah blackpaper (siap tanya dgn pelayan restoran ni Ayam tu Ayam Chicken Chop ke?, Dia cakap ye, sekali sampai lain (ala² Nasi Paprik gitew), agaknye dia tak paham soalan Mama agaknye ..huhu
Dah sampai makan jerk la, tp biasalah Mama ni jenis kalau x kena dengan tekak mula lah x abis makan, sudahnye Papa yang abiskan menu Mama ni..hihi

Zaquan nye menu mcm biasa Grill Chicken Chop kongsi ngan Mr. Papa. 


Adik nye, makan fries n bun dlm menu abg jerk la sbb adik dah byk mamam dh dekat umah nenek 

See Adik Ziqry bila x diberi makan pandai merajuk, bila di sua ke mulut, mcm anak burung..n bkn main suka lagi..

p/s: hari ni last main badminton sebelum berehat utk bulan puasa & syawal yg bakal menjelma..skjp betul masa berlalu kan..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

11 comments:

  1. uyun tak pernah nak order menu lain.. takut dapattak kena selera..
    apapon austin nie memang bestkan..

    ReplyDelete
  2. Seronoklah eija diraikan lagi ye. Adik siap duduk atas meja lagi punya nak selesa duduk kan:)

    ReplyDelete
  3. pernah makan sekali...baru jugak lagi...sedap boleh tahan makanan kat sana...
    makan kat sana sebab tengok uyun makan ari tue

    ReplyDelete
  4. esok lusa adli mcm ziqry, main sumbat je apa ada dpn mata. hahaha...

    bestnya, kita celebrate di rumah sahaja. rasa mcm wow bila di'celebrate' hahaaa.

    ReplyDelete
  5. seronoknya tgk hari lahir di raikan dgn mkn2..hppy bday ya eija..:)

    ReplyDelete
  6. makan2 ni memang seronok. hehe.. fai pun dah lama tak mkn chicken chop.. kak,selamat menyambut ramadhan ye ^___^

    ReplyDelete
  7. seronokkan bile selebrate macam ni .. lagi2 dgn anak² .. terasa dihargai ...

    ReplyDelete
  8. tak penah lagi mkn kat cni .. budak mesti suka mkn CC sbb ade fries

    ReplyDelete
  9. sedapnye kak..
    lama tak pi makan austin
    last masa nak tunggu hari bersalinkan nayli
    hehhe

    ReplyDelete
  10. Comel je Ziqry geram tengok hehe

    ReplyDelete
  11. @Cute MuM: ohh iye ke, K.CT kadang² tu suka nak tukar² selera, tp tula selalu jerk pulak yg kita pesan x berapa nak sedap, tp kalau org lain pesan nmpk mcm seddap jerk...hihi

    @KakZakie: mstilah rasa srnok kak :),
    hihi, dia dh semakin melasak itu yg skrg ni kalau g mkn diluar, mmg abis dipanjatnya meja..

    @cik Jue Aka Ibu Farisyah: ohh iye ke, itulah mmg puas hati mkn kat sana, selalu kalau kami g makan kat sana org ramai jerk sentiasa..

    @Cha: mmg berkemungkinan gitew, tp x tau la sbb Adli mmg hari² makan air tgn umi dia, umi dia rajin wat puri,ntah² x layan pun makanan lain, Ziqry ni mmg dari start dr dia dah boleh makan kami biasa bg dia mkn apa shj, jnji mkanan tu lembut dan x merbahaya utk dimkn.., skrg ni teh tarik pun Ziqry layan..hihi

    Celebrate di rumah pun best cha jnji yg tersyg sntiasa igt hari² penting kita kan..

    @saly@mama-i: terima kasih, mmg happy :)

    @Fai CeritaCinta: itu lah Fai, lebih² lagi k.eija ni mmg jenis pencinta makanan..bab² makan ni mmg faberet..hihi
    Slmt menyambut ramadhan juga buat fai :)

    @Masya: betul Yana, mmg terasa dihargai, selalunya sejak berkahwin & ada anak ni hari² penting selalunya mmg sambut dgn makan² jerk, yg penting igt, xde hadiah pun tp diraikan dgn mkn² pun dh buat kita rasa happy kan..

    @eima: lepas ni boleh la try mkn kat sini pulak. yup betul tu bdk² suka fries, kalau ikutkan Zaquan x suka mkn sayur tp nasib baik dia suka makan Coleslaw..

    @Nad@Mama ZN: ohh iye ke msti masa dulu makan sbb mengidam ek, xpe² lepas ni boleh ajak Papa ZN g Aunstin lagi sekali bawa Nayli pulak..

    @ADEEYA: terima kasih ..^_^..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails