Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, December 6, 2012

Dapat Sambung Belajar!

As Salam,

Alhamdullillah dapat sambung study..opsss..bkn Mama yg dpt sambung study tp Mr. Papa..Sebelum² ni Papa belajar dalam bidang Information Technolgy tp bekerja dalam bidang Perakaunan (kami satu bidang kerjaya Perakaunan), IT sekarang ni kan cepat sgt perubahan teknologi nya , so rasanya sijil IT Papa tu pun dah x valid dah kalau nak mohon kerja di bidang IT kan. 

So now Papa mmg bersemangat nak sambung belajar mengikut bidang kerjaya dia skrg..so apa salahnye untuk meningkatkan ilmu pengetahuan disamping insyaallah kalau berjaya n ada rezeki boleh menambah pendapatan keluarga kan...

Mama sokong sepenuhnya Papa nak sambung belajar ni, Mama x nak sambung ke??? Entahla ikut kan masa mula² masuk keje dulu mmg excited je mau sambung Degree Accounting, (pengajian tertinggi Mama setakat ni peringkat Diploma je), tp masa tu ckp tunggu confirm dula lah baru nak sambung, tp bila dah confirm keje bertemu jodoh pulak dah kahwin mood nak sambung belajar dah merudum inikan pulak dah ada 2 heroes lg la menjunam terus nak sambung study, bukannya xde kawan² yg ajak saing sambung study sama²..tp itulah rasa mcm x mampu je nak belajar lagi..otak dah tepu...huhu, tp bila tgk kawan² yg mengajak pun ada yg dah konvo mulalah ckp ruginye aku x sambung study jgk...

Ermmmm xpelah kita bg laluan pd Mr. Papa sambung dulu, nak sambung study ni pun byk pakai duit tau dan perlu byk korban masa, ni pun Papa dah ala² pening kepala memikirkan perlu register pada 12.12.12 dgn yuran RM1,200, time tu belum gaji lagi, gaji + bonus kakitangan awam pada 18.12.12. Papa pun x sangka tawaran sambung belajar dlm bulan terdekat ni, akceli Papa baru hantar borang hari last due date tau sbnrnya 2 minggu sudah. Masuk² kerja selepas balik dari Perlis terus Papa semak online..x sangka dapat. Hope dapat selesaikan masalah ni, Papa try nak call bgtau boleh ke bayar yuran pada 18.12.12..

Dimana ada kemahuan di situ ada jalan kan, sekarang ni x kisah dah peringkat umur untuk sambung study, Insyaallah Papa akan sambung peringkat Diploma Akauntasi secara sambilan di Politeknik Port Dickson.


Surat Tawaran


Chaiyok..Chaiyok Papa..Study Smart k!

Nampaknye terpaksa la kami berkorban waktu jalan²..confirm holiday next year akan kurang..huk²..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

18 comments:

  1. bila belajar time kerja mmg tak dapat nak berjalan2..kena berkorban...kalau asek jalan, kelas tunggang langgang..huhuu..pas abes belajar, br ligat leh ronggeng... :) good luck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Fid, wah pengalaman org yg kerja sambil belajar yg komen ni..hehe.

      ini kira time ronggeng awk ler Fid sbb dah konvo..ramai dah batch kita yg sambung n ada degree..saya je yg ketinggalan..huhu..

      Delete
  2. selamat sambung belajar ye cik papa..jadi mama dan anak2 berkorban waktu berjalan ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Cik Jue :),
      begitulah nampknye...kalau nak berjalan boleh tp sendiri la kena drive n jaga anak2..huk2..

      Delete
  3. sambung study..
    tahniah buat Mr.papa ya..
    slmt maju jaya...:)

    ReplyDelete
  4. tahniah ye..tak apa korbankan masa berjalan..untuk keluarga jugak..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Norr :),
      itulah mmg kena byk berkorban sbrnnya, hope mr papa berjaya la abiskan study dgn jayanya..hehe..

      Delete
  5. tahniah ..kes ibu cam kite ni mmg pyh ckit la kan ... asek pk pasal anak je sape nk urus... bila kerja pi study even amik outcamp kan ...hmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks eima :),
      yup betul tu, kalau perempuan yang dah berkahwin mcm kita ni + ada anak2 pulak tu if nak sambung study mmg kena struggle sikit n yg paling penting dpt asben yg betul2 boleh bertolak ansur n x kisah kalau rumah tunggang langgang n dia kena ambil alih tugas jaga anak2..insyaallah boleh study punyer..tp itulah amik course yg separuh masa ni, terkejar2 sikit sbb balik keje nak kena terus speed g kelas pulak.. balik dah malam anak pun dah tido

      Ikut kan asben aku x kisah pun kalau aku nak sambung study, tp aku yg bertangguh2, last2nya dia yg dpt sambung dulu..xpe lah biarlah dia dapat sambung study..untuk family jgk..:)

      Delete
  6. tahniah...bestnye denga org dpt smbg blaja

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks mimie :),
      itulah kan tumpang happy n kagum tgk semangat kawan2 yg dah beranak pinak ni sambung study..eija setakat ni otak rasa dah tepu..ikutkan mak eija sampai skrg dok tanya lg ko x nak sambung belajar ke..rugi la xnk sambung..aduihai...letih gak nak menjawab, sbb masa bujang dulu kata tunggulah confirm keje dulu n tunggu pandai bawa kereta, now dah pandai bawa kereta ikutkan dah boleh sgt kalau nak sambung belajar, tp tu lah mmg diri sendiri rasa mcm susah nak terima pulak..x tau la kan suatu hari nnti terbuka pulak hati nak sambung degree bila tgk mr papa dah berjaya nnti..kita tgk dulu mcm mane mr papa handle kerja sambil belajar..kalau berjaya dgn jayanye boleh la ikut jejak asben..hehe

      w/pun sbnrnya mmg dah tgk depan mata dah kawan2 opis yg sambung belajar mmg agak struggle lebih2 lagi kita dah berkeluarga tp alhamdullilah diorang semua tetap berjaya dgn jayanye..maybe diorg mmg jenis pandai2 semua..belajar semua masuk dlm kepala..eija ni x tau la nak kata kalau betul sambung study suatu hari nnti camne la gayanye..

      Delete
  7. tahniah buat mr papa! bukan semua org mampu nak sambung belajar balik ni kan eija. lagi2 kalau dah berkeluarga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Izan :),
      Yup betul tu agak costing sikit n bkn senang nak belajar sambil bekerja..penat tau sbnrnya..
      ini lg la dia nak berulang Putrajaya - PD - Bangi.., hope asben boleh bertahan la sampai tamat belajar dgn jayanya..hehe

      Delete
  8. tahniah untuk hubby kak eija.. mmg kita sebagai is3 harus support suami kan.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Ina :),
      yup mmg betul, sama la kesnya kalau kita yg dpt sambung belajar...sokongan suami tu sgt penting...

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails